۳ فروردین ۱۴۰۰، ۱۰:۱۷

از ۱۹ فروردین؛

مالکان مکلف به ثبت مالکیت‌ در سامانه املاک و اسکان هستند

مالکان مکلف به ثبت مالکیت‌ در سامانه املاک و اسکان هستند

معاون وزیر راه با بیان اینکه مالکان از ۱۹ فروردین، مکلف به ثبت مالکیت در سامانه املاک و اسکان هستند، گفت: هر خانواری می‌تواند یک محل سکونت اصلی و یک محل سکونت فرعی در شهر دیگری داشته باشد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت راه و شهرسازی، محمود محمودزاده، معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی، با تاکید بر اینکه مالکان از ۱۹ فروردین مکلف به ثبت مالکیت در سامانه املاک و اسکان هستند، گفت: هر خانواری می‌تواند یک محل سکونت اصلی و یک محل سکونت فرعی در شهر دیگری داشته باشد و اینها به عنوان خانه خالی تلقی نمی‌شود و مازاد بر آن، اگر مشخص شود و بیش از چهارماه خالی بماند، مشمول قانون جدید می‌شود.

وی افزود: الزام ثبت مالکیت توسط مالکان در سامانه املاک و اسکان به استناد ماده ۵۴ الحاقی است که چندی پیش در مجلس تصویب شد و قانون جدیدی است که در تکمیل قوانین قبلی تصویب گردیده و بر اساساً آن، همه خانوارها اعم از شهری و روستایی مکلف هستند مالکیت خود را در سامانه ثبت کنند که این مالکیت شامل خانه‌های استیجاری، ملکی و تجاری و هر نوع مالکیت می‌شود.

محمودزاده، درباره نقش وزارت راه در خصوص درج مالکیت، توضیح داد: سامانه املاک و اسکان توسط وزارت راه و شهرسازی برای شناسایی خانه‌های خالی طراحی و راه‌اندازی شده و هم‌اکنون سامانه گسترش یافته و برای شناسایی انواع مالکیت‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

به گفته معاون وزیر راه و شهرسازی، مالکان باید برای ثبت مالکیت خود به نشانی http://amlak.mrud.ir مراجعه کنند.

محمودزاده ادامه داد: علاوه بر آن مالکان هر نوع ملکیتی دارند باید در سامانه املاک و اسکان ثبت کنند و چنانچه در ۲ ماه که قانون مشخص کرده است، مالکیت‌ها ثبت نشود به عنوان خانه خالی شناخته می‌شود و مشمول اخذ مالیات خواهد شد.

گفتنی است، در ماده ۵۴ مکرر قانون مالیات‌های مستقیم آمده است: واحدهای مسکونی واقع در شهرهای با جمعیت بیش از یکصد هزار نفر که به استناد سامانه ملی املاک و اسکان کشور (موضوع تبصره ۷ ماده ۱۶۹ مکرر این قانون) به‌عنوان «واحد خالی» شناسایی می‌شوند، از سال دوم به بعد مشمول مالیات معادل مالیات بر اجاره به شرح زیر خواهند شد:

سال دوم- معادل یک دوم مالیات متعلقه

سال سوم- معادل مالیات متعلقه

سال چهارم و به بعد- معادل یک و نیم (۵/۱) برابر مالیات متعلقه

(۱) به موجب بند ۱۲ ماده واحده قانون اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم، مصوب ۳۱/۴/۱۳۹۴، ماده (۵۴ مکرر) به قانون الحاق شد

کد خبر 5174563

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • IR ۱۱:۳۹ - ۱۴۰۰/۰۱/۰۳
      0 0
      همین محل سکونت فرعی خودش راه فرار رو باز کرده!!! یعنی چه محل سکونت فرعی نداریم که! لابد بخاطر رفاه آقازاده ها و سرمایه داران چنین ضعف و راه فرار بزرگی رو قبول کردند والا محل سکونت یکی است و فرعی واصلی هم ندارد. مگر می شود در دوجا سکونت داشته باشد؟
    • ۱۴:۳۵ - ۱۴۰۰/۰۱/۰۳
      0 0
      این طرح موارد موجه و واقعی را معاف نکرده است و پس قابل اجرا نیست. نه امار درسته و نه بانک که مقصر اصلیه دیده نشده.
    • IR ۱۷:۲۶ - ۱۴۰۰/۰۱/۰۵
      0 0
      مثلاً از 3 واحد 60 متری یکی مشمول مالیات میشود ولی از 2 تا ویلای 500 متری هیچکدام مشمول مالیات نمی شوند .
    • مشتاق IR ۰۰:۳۴ - ۱۴۰۰/۰۱/۰۸
      0 0
      با راه اندازی این سامانه در واقع اشتباه سال 96 را تکرار خواهند کرد (بانک مرکزی در سال96 باابلاغ بخشنامه‌ کم کردن نرخ سودهای بانکی، باعث خروج پولهای موجود از بانکها به بازار ارز شد که نتیجه آن نه تنها افزایش مداوم نرخ ارز در ایران شد بلکه گرانی بیش از حد و تورم بالایی200درصدی را در سالهای... >>>2
    • مشتاق IR ۰۰:۴۴ - ۱۴۰۰/۰۱/۰۸
      0 0
      2>>> نتیجه آن نه تنهاافزایش مداوم نرخ ارز در ایران شد بلکه گرانی بیش از حد و تورم بالایی200درصدی در سالهای متوالی99،98،97 را به همراه داشت. یقینا سرمایه های نهفته در بازار املاک بسوی بازاری روانه خواهند شد که نتیجه سوددهی خود را داده باشد((بازار ارز)) نه بورس،نه بانک،نه صنعت و...
    • IR ۰۲:۵۷ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۵
      1 0
      این طرح پر ایراد و اشتباه و به ضرر مالک و مستاجر و خلاف منطق و ناده گرفتن برخی حقوق منطقی افراد و نیز اعضای خانواده است. طبقه متوسط و جیب مردم و درآمدزایی را هدف گرفته و بایستی مجددا اصلاح شود.