۲۵ فروردین ۱۴۰۰، ۱۲:۳۶

مهر گزارش می دهد؛

رها شدن پروژه‌های وزارت نیرو در ایلام/ سامانه گرمسیری تکمیل نشد

رها شدن پروژه‌های وزارت نیرو در ایلام/ سامانه گرمسیری تکمیل نشد

ایلام-پروژه‌های متعددی از سوی وزارت نیرو در استان ایلام در حال اجرا است که اکثر آنها به دلیل عدم برنامه‌ریزی درست و مشکلات اعتباری تعطیل و به حال خود رها شده اند.

خبرگزاری مهر -گروه استان‌ها: در حال حاضر پروژه‌های مختلفی در حوزه وزارت نیرو در استان ایلام در حال اجرایی شدن است که بخشی از این پروژه‌ها در حوزه سدسازی، آبرسانی و… به حال خود رها شده است.

بخشی از پروژه‌های سدسازی سال هاست تعطیل شده، برخی از پروژه‌های آبرسانی به شهرها نیز بعد از سال‌ها هنوز به بهره برداری نرسیده است.

وزارت نیرو در بحث طرح سامانه گرمسیری استان ایلام نیز اهتمام جدی ندارد و این پروژه بعد از سال‌ها هنوز افتتاح نشده است. در مجموع پروژه‌های حوزه وزارت نیرو نقش اساسی و مهم در توسعه کشاورزی، اشتغال، آبرسانی، گردشگری و..در استان ایلام دارند.

تعطیلی ۱۰ ساله سد سیکان

یکی از پروژه‌های مهم در استان ایلام سد سیکان واقع در شهرستان دره شهر است، این طرح بعد از گذشت ۱۰ سال هنوز بلاتکلیف است و تاکنون چندبار تعطیل شده است.

در حال حاضر این پروژه تعطیل است و به رغم وعده‌های مسئولان استانی برای تخصیص اعتبار به این پروژه، متأسفانه پیشرفتی در این طرح حاصل نشده است.

علاوه بر اجرایی نشدن سد سیکان، زمین‌های اطراف سد که محل زندگی و کشاورزی مردم روستای فرهادآباد است، هنوز بلاتکلیف است و به نظر می‌رسد عزم جدی برای تعیین تکلیف شدن این پروژه وجود ندارد.

عملیات اجرایی سد مخزنی سیکان سال ۱۳۹۸ با هدف ذخیره سازی جریان‌های سطحی و آب چشمه‌های موجود و نیز مهار سیلاب‌های رودخانه سیکان در ۱۳۰ کیلومتری جنوب شرقی مرکز استان ایلام آغاز شده است.

این طرح سد سازی با مشخصات سد سنگ ریزه ای با هسته رسی، حجم مخزن از ۲۱ میلیون متر مکعب قرار و با ارتفاع ۷۰ متر از بستر، قرار بود آب مورد نیاز چهار هزار و ۶۰۰ هکتار اراضی پایین دست سد محل سد را تأمین کند.

سد چناره همچنان بدون پیشرفت

سد چناره واقع در شهرستان چرداول از دیگر پروژه‌های سدسازی در استان ایلام است که این پروژه پیشرفت فیزکی ندارد و فقط اسم آن در جلسات و مکاتبات مسئولان دیده می‌شود.

نماینده مردم ایلام در مجلس در این ارتباط اظهار کرد: یگیری سد چناره، مهمترین مطالبه نمایندگان استان در سال ۱۴۰۰ خواهد بود.

علی اکبر بسطامی اضافه کرد: مطالبات مردم منطقه به خصوص اختصاص اعتبار برای سد چناره در سطح ملی پیگیری می‌شود.

مدیرعامل آب منطقه‌ای استان ایلام نیز بیان کرد: تأمین آب شرب سه شهرستان ایلام، سیروان و چرداول جزو اهداف ساخت سد چناره است، این طرح به مطالبه اصلی مردم استان تبدیل شده و وزارت نیرو هم مصر به اجرای آن است، تنها مشکل آن اعتبار است که آن هم حل می‌شود.

علی پوراحمد افزود: در حال تلاش برای جذب تسهیلات از محل ماده ۵۶ برای اجرای این طرح هستیم.

احداث این سد علاوه بر قابلیت کشاورزی و تأمین آب شرب می‌تواند باعث ایجاد جاذبه‌های گردشگری شود که نقشی بسزایی در جذب گردشگر دارد.

سامانه گرمسیری تکمیل نشد

یکی از مهمترین طرح‌های حوزه وزارت نیرو و جهاد کشاورزی در استان ایلام، اجرای سامانه گرمسیری است که توسط این وزارت خانه در حال اجراست که طبق گفته مسئولان، قسمت مربوط به وزارت نیرو نیز هنوز تکمیل نشده است.

سامانه گرمسیری در حوزه کار وزارت نیرو شامل تونل‌ها، کالورت ها، خطوط لوله، شبکه‌های اصلی آبیاری و زهکشی و سدهای مخزنی هستند که دارای مشکلات اعتباری است.

سامانه گرمسیری مطالبه ملی مردم استان

استاندار ایلام صبح امروز چهارشنبه در نشست با مدیران سامانه گرمسیری خواستار تسریع در اجرای این پروژه مهم شد و اظهار کرد: سامانه گرمسیری یکی از پروژه‌های مهم استان در سال تولید پشتیبانی‌ها و مانع زدایی ها است که با اتمام آن تحولی بزرگی در حوزه تولید استان اتفاق خواهد افتاد.

محمد نوذری در ادامه بر تکمیل این سامانه به‌عنوان یک پروژه مهم و مطالبه ملی در استان تاکید کرد و گفت: اتمام پروژه سامانه گرمسیری نقش مهمی در تحقق شعار سال در استان خواهد داشت.

استاندار ایلام در ادامه با اشاره به آخرین وضعیت سامانه، بیان کرد: این پروژه مهم در حوزه جهاد کشاورزی قریب ۹۶ درصد پیشرفت فیزیکی داشته اما در حوزه وزارت نیرو از کل ۲۶۰ کیلومتر طول سامانه بیش از ۸۰ درصد پیش فیزیکی داشته است.

تخصیص ۲۴۲ میلیارد تومان برای تکمیل سامانه گرمسیری

وی در ادامه با اشاره به این مهم که خطوط فرعی انتقال آب برای ۱۷ هزار و ۵۵۳ هکتار در مناطق ایلام، مهران و دهلران طراحی شده است، گفت: برای تکمیل سامانه نیازمند انتقال آب از طریق شبکه اصلی هستیم.

نوذری با اشاره به سفر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور به استان و تخصیص ۲۴۲ میلیارد تومان برای تکمیل سامانه گرمسیری خبر داد و گفت: در سفر معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور به استان در حوزه وزارت نیرو برای انتقال آب ۵۵۰ میلیارد به استان اختصاص یافت که از این میزان تاکنون ۱۰۵ میلیارد تومان تخصیص یافته و ۴۴۵ میلیارد نیز در بودجه ۱۴۰۰ تخصیص خواهد یافت.

وی با عنوان این مطلب که در این سفر همچنین ۱۳۷ میلیارد تومان در حوزه جهاد کشاورزی برای تکمیل سامانه اختصاص داده شده که به طور کامل تخصیص یافته، تاکید کرد: البته برای تکمیل کامل این پروژه مهم نیازمند تزریق اعتبارات بیشتر از محل و ردیف‌های دیگر چون صندوق توسعه ملی هستیم.

نوذری با هشدار این مطلب که اگر در تکمیل سامانه گرمسیری بیش از این زمان سپری شود هم شبکه‌ها فرسوده می‌شوند و هم هزینه و خسارات جبران ناپذیری به بار خواهد آورد، تأکید کرد: با توجه به نگاه مثبت مقام معظم رهبری در تکمیل طرح‌های مهم حوزه آب و خاک کشاورزی برای استان‌های محرومی چون ایلام، لازم است از طریق صندوق توسعه ملی برای تزریق اعتبارات برای این پروژه مهم اقدام لازم صورت گیرد.

وی با عنوان این مطلب که تکمیل سامانه به جد در دستور کار نظام و دولت است، گفت: در ایام پیش رو این مهم از طریق مسئولان ارشد ملی پیگیری می‌شود.

تکمیل نشدن سد میمه بعد از ۱۱ سال

سد مخزنی میمه در شهرستان دهلران از دیگر پروژه‌های وزارت نیرو در استان است که بعد از ۱۱ سال تکمیل نشده است.

نماینده مردم دهلران در مجلس در مورد این سد بیان کرد: بهره گیری از ظرفیت ماده ۵۶ و صندوق توسعه ملی نقش مهمی در تسریع عملیات اجرایی سد میمه دارد

بهزاد علیزاده، مشکلات فنی و کمبود منابع را از عوامل دخیل در طولانی شدن زمان اجرای پروژه برشمرد و گفت: خوشبختانه مشکلات فنی پروژه رفع شده و در این زمینه مشکلی وجود ندارد و در زمینه جذب اعتبارات نیز پیگیری‌ها به جد ادامه دارد.

سد مخزنی میمه در صورت بهره برداری زمینه آبیاری ۶ هزار هکتار از اراضی دیم منطقه را فراهم می‌کند، این سد با هدف مهار و کنترل سیلاب و تنظیم ۶۰ میلیون متر مکعب آب در سال برای مصارف کشاورزی ایجاد خواهد شد.

پروژه آبرسانی به ملکشاهی بعد از ۸ سال تکمیل نشد

پروژه آبرسانی از سد چم گردلان به شهرستان ملکشاهی سال ۹۲ آغاز شده و حالا بعد از گذشت هشت سال این پروژه همچنان تکمیل نشده است.

شهرستان ملکشاهی یکی از مناطق محروم استان است که در وضعیت آب دارای مسائل و مشکلات فراوانی بوده که در این زمینه وعده‌های مسئولان وزارت نیروی برای تکمیل پروژه آبرسانی به این منطقه محقق نشده است.

طبق گفته مسئولان استانی، این طرح هم اکنون ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و برای اتمام طرح نیاز به اعتبار ویژه است.

این طرح‌ها فقط بخشی از پروژه‌های نیمه تمام استان در حوزه آب، سدسازی و کشاورزی است، متأسفانه نظیر این طرح‌ها در استان فراوان است و به رغم همه وعده‌های مسئولان، اهتمام جدی برای تکمیل آنها وجود ندارد.

هر ساله اعتبارات قطره چکانی به این پروژه‌ها تزریق می‌شود و همین عامل باعث شده مدت زمان اجرایی شدن این پروژه که برای استان بسیار حیاتی و مهم هستند، طول بکشد.

کد خبر 5189057

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha