به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله رسول فلاحتی یکشنبه در ادامه تفسیر آیات سوره «انسان»، اظهار کرد: خدای متعال در آیه دوم این سوره میفرماید که «ما انسان را از آب نطفه مختلط (بی حس و شعور) خلق کردیم و او را میآزماییم و بدین سبب دارای قوای چشم و گوش (و مشاعر و عقل و هوش) گردانیدیم».
وی به تکلیف مداری انسان در سن بلوغ اشاره کرد و افزود: تکلیف در حقیقت امتحان انسان است و خدای متعال به انسان تکلیف داده و از او میخواهد آن را انجام دهد.
امام جمعه رشت با بیان اینکه پیامبران الهی به ویژه پیامبر گرامی اسلام (ص) برای بشر تکالیفی آوردند، تصریح کرد: خدای متعال تمام آنچه انسان برای سعادت نیاز دارد را عطا کرده است.
آیت الله فلاحتی، عمل به دستور پیامبر گرامی اسلام (ص) را سبب نمره قبولی در دنیا عنوان کرد و گفت: انسان از رهگذر چشم و گوش میتواند به سعادت مد نظر الهی برسد.
وی با اشاره به اینکه اگر انسان در خود اندیشه کند بر او مبرهن میشود تدبیر او به دست دیگری است، بیان کرد: خدای متعال به انسان بصیرت داده بنابراین چشم و گوش وسیلهای برای شناخت خدا هستند.
نماینده ولی فقیه در گیلان به دیدن تمام زیباییهای عالم توسط چشم و گوش اشاره کرد و یادآور شد: انسان با دیدن زیباییهای عالم نشاط پیدا میکند.
آیت الله فلاحتی با بیان اینکه هر کدام از بخشهای چشم، گوش و قلب در قیامت مسئول هستند، ادامه داد: قلب حریم خداست و نباید غیر او را در آن جا داد.
وی به ترجمه آیه سوم سوره «انسان» اشاره کرد و افزود: «ما به حقیقت راه (حق و باطل) را به او نمودیم حال خواهد (هدایت پذیرد و) شکر (این نعمت) گوید و خواهد (آن نعمت را) کفران کند».
امام جمعه رشت با بیان اینکه هدایت عبارت از ارائه طریق است، اظهار کرد: هدایت به معنای نشان دادن و معرفی کردن راه است که خود انسان برود.
آیت الله فلاحتی، کمال و برتری انسان بر فرشتگان را انتخاب راه با اراده خود خواند و بیان کرد: خداوند در زندگی معنوی انسان را برای رسیدن به مقصد ارائه طریق و راهنمایی میکند.
وی با اشاره به اینکه همه انسانها علاقمند به کمال معنوی برسند، تصریح کرد: فطرت انسان گرایش به خوبیها دارد و تمام افراد از ظلم بدشان میآید.
نظر شما