سعید ابوطالب، نماینده مردم تهران در مجلس هفتم در گفتگو با خبرنگار مهرضمن بیان این مطلب اظهار داشت : در چند انتخابات اخیرعلی رغم اینکه تمامی نخبگان سیاسی به سمت افراد دیگری اشاره داشتند اما مردم فرد دیگری را برگزیدند و این امر نشان داد که مردم بدون توجه به بلندگوهای انتخاباتی و تنها بر اساس نظر خود تصمیم می گیرند.
وی افزود : احزاب درکشو ما به دلیل اینکه بر مردمسالاری دینی مبتنی نیستند و با توجه به تعریف نظام لیبرال دموکراسی غرب شکل گرفته اند در مسیر تاریخی مردم کشور ما قرار نگرفته اند.
این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه با تحزب در کشور مخالفتی ندارد اظهار داشت : اگر ساختاری برای احزاب تعریف شود که علاوه بر داشتن فکر، حرف، آرم و تشکیلات جدید، مطالبه کننده مردمسالاری مترقی بوده و رابطه مستقیمی با ارزشها و هنجارهای مورد پذیرش مردم داشته باشد اینگونه احزاب هم در نظام سیاسی و هم در نظام مردمی جایگاه ویژه ای خواهند داشت.
وی همچنین به عدم وجود حزب به معنای واقعی آن در کشور اشاره کرد و ادامه داد : با وجود اینکه اصل 26 قانون اساسی فعالیت احزاب، گروهها و تشکل های سیاسی در کشور را آزاد اعلام کرده و کسی را از این کار بر حذر نداشته است، اما ساختار حزبی هنوز در کشور ما تعریف نشده است و آنچه موجود است را تنها می توان تشکیلاتی شبه حزب دانست.
عضو ارشد اصولگرایان مستقل مجلس خاطر نشان ساخت : هر چند میزان رای مردم ایران در انتخابات از حد استاندارد جهانی بالاتر است اما این مطلب را نمی توان به دلیل ساختار حزبی دانست، چرا که اگر واقعیت پذیر باشیم جامعه سیاسی ما به هیچ عنوان تحت تاثیر احزاب سیاسی نیست.
وی تمایل جریانات سیاسی حاکم مبنی بر دو قطبی بودن جامعه را یکی از مهمترین دلایل نداشتن پایگاه مردمی از سوی آنها دانست و یادآور شد که احزاب حاضر چون جامعه را دو قطبی می خواهند و مایل نیستند با به وجود آمدن جریانی جدید به سمت تعریف تحرک سیاسی حرکت کنند هرگز نتوانسته اند نقش تعیین کننده داشته باشند.
عضو ائتلاف آبادگران تصریح کرد : احزاب دو قطبی کشور چون به چیزی غیر از مصالح حزبی و خواسته های گروهی خود نمیاندیشند هیچگاه نتوانسته اند به شایسته سالاری در احزاب نمود عینی ببخشند و جایی برای نخبگان در میان خود قائل شوند.
وی در عین حال افزود : این شرایط و دلایل ذکر شده باعث شده تا اسامی احزاب در دوره های مختلف از مبنای ائدولوژیک برخوردار نبوده و تعریف سیاسی مشخصی نداشته باشد.
ابوطالب اعمال شیعیان را دارای ارتباط مستقیم و منطبق بر گفته های ولی امر زمان خود دانست و گفت : تحزب به معنایی که لیبرال دموکراسی غرب بر آن تاکید دارد به هیچ عنوان با ذات تشیع سازگاری ندارد، لذا تا زمانی که احزاب تعریف جدیدی که جدای از نظام سرمایه داری غرب باشد ارائه نکنند نمی توان جایگاهی را در میان مردم برای آن ها متصور شد.
عضو ارشد اصولگرایان مستقل مجلس از دچار شدن احزاب کشور به قانون آهنین بلوگارشی ابراز تاسف کرد و اذعان داشت : ائتلاف هایی که هم اکنون در میان احزاب شکل گرفته صوری و بی بنیاد است چرا که همگی آن ها به دلیل حفظ منافع خود تقسیم قدرت و سهم خواهی به ائتلافهای شکل گرفته پیوسته اند.
نماینده مردم تهران در مجلس هفتم، در خصوص ترکیب مجلس هشتم نیز اظهارداشت : معتقدم که مجلس هشتم مردمی تر از مجلس هفتم خواهد بود، همانطور که این مجلس نسبت به مجالس قبلی مردمی تر بود و درصد زیادی از نماینده ها توده های مردم را نمایندگی می کردند تا احزاب و گروههای خود را.
ابوطالب در پایان خاطر نشان کرد : مجلس در ادبیات امام خمینی(ره) خانه ملت و حوزه نیروهای اجتماعی در پیگیری خواستههای مردم است، بنابراین با سیر صعودی نمایندگی مردم به معنای واقعی می توان پیش بینی کرد که مجلس هشتم صرف نظر از وابستگی های جناحی به معنای واقعی مجلس باشد.
نظر شما