۳ اردیبهشت ۱۴۰۰، ۱۴:۵۳

رئیس میراث فرهنگی ساوه:

«قیزقلعه» ساوه تا پایان اردیبهشت ماه مرمت و بازسازی می‌شود

«قیزقلعه» ساوه تا پایان اردیبهشت ماه مرمت و بازسازی می‌شود

ساوه- رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ساوه گفت: بنای تاریخی قیز قلعه تا پایان اردیبهشت امسال مرمت و بازسازی و برای بازدید گردشگران آماده می‌شود.

به‌گزارش خبرنگار مهر، به نقل از روابط‌عمومی اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان مرکزی، رضا ایاز با اشاره به اینکه بنای تاریخی «قیز قلعه» از سلسله قلعه‌های تاریخی دوران اسماعیلیه است اظهار کرد: این بنای تاریخی به شماره ۸۶۰۰ در تاریخ ۹ اسفند ۱۳۹۲ در فهرست آثار ملی ثبت شده است.

وی خاطرنشان کرد: بنای تاریخی «قیز قلعه» از سلسله قلعه‌های تاریخی اسماعیلیه است که همزمان با قلعه‌الموت که حسن صباح در آن مستقر بود به عنوان یکی از دژهای نظامی این سلسله مورد بهره‌برداری قرار گرفت.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان ساوه، «قیز قلعه» را از نظر قدمت و عظمت واجد ارزش و زیبایی عنوان کرد و افزود: این قلعه سنگی دارای تالارهای متعدد، رواق‌ها و ایوان‌هایی است که از ارزش معماری آن محسوب می‌شوند.

وی ادامه داد: امسال با اعتبار پیش‌بینی شده که حدود ۱۴۰ میلیون ریال است درصدد مرمت و آماده‌سازی این بنا با هدف بازدید گردشگران هستیم.

ایاز با بیان اینکه مسیر دسترسی به قیز قلعه برای بازدید گردشگران صعب‌العبور است، افزود: سال گذشته مرمت بخشی از پله‌های مسیر دسترسی انجام شده بود که امسال نیز ادامه آن در دستور کار قرار گرفته است.

وی بیان کرد: لازم است مسیر دسترسی مناسب تا پای کوه برای سهولت دسترسی به قلعه ایجاد شود و هم اکنون با استفاده از مصالح بومی و سنگ‌لاشه‌هایی که در محل کوه قرار دارند پلکان در مسیر دسترسی به قلعه انجام خواهد شد.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان ساوه با بیان اینکه مرحله بعدی کار پس از آماده‌سازی مسیر دسترسی آغاز می‌شود، اظهار کرد: در این مرحله نسبت به ساماندهی محیط قلعه با اجرای ادامه بازسازی پله‌ها و مسیر دسترسی برای سهولت دسترسی به این بنای تاریخی اقدام خواهیم کرد.

وی با بیان اینکه پیش‌بینی‌های انجام شده بنای تاریخی قیز قلعه تا پایان اردیبهشت امسال برای بازدید گردشگران آماده خواهد شد، افزود: «قیزقلعه» ساوه از آثار معماری شگفت انگیز ایران است که پیشینه آن به دوران پیش از اسلام و دوره ساسانی باز می‌گردد. این مجموعه عظیم دارای ۳۰۰۰ مترمربع مساحت است که دو بخش دژ دفاعی و قصر را شامل می‌شود.

کد خبر 5195838

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • IR ۲۲:۳۹ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۴
      13 0
      ۱۴۰ میلیون ریال بیشتر شبیه فحشه برای یک بنای تاریخی
    • IR ۰۸:۳۶ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۵
      3 0
      احتمالا باز برنامه استخراج گنج در پیش هست،کسی دلش به حال ساوه نمیسوزه
    • پویا IR ۱۱:۳۱ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۵
      2 0
      عجیبه رئیس میراث فرهنگی هم اسم قلعه رو اشتباه میگه ... قیز قلعه اسم جدیدش است که بعد از مهاجرت ترک ها به روستاهای اطراف اون منطقه و ساکن شدن توسط اونها گذاشته شد ولی خود قلعه در زمان حکومت های پارسی زبان بنا شد ونام اصلیش " قلعه دختره " درسته هم معنی است ولی تفاوت فرهنگی و زبانی دارد باید اصلاح شود