به گزارش خبرنگار مهر، مهمان سیزدهمین برنامه هیئتآنلاین با اجرای مصطفی صابر خراسانی، حاج محسن طاهری از مداحان مشهور و مدیرعامل خانه مداحان و رئیس هیئتمدیره بنیاد دعبل بود.
وی در این گفتگو درباره حضور خود در مهدیه تهران در زمان شیخ احمد کافی بیان کرد: بعضی از دوستان هممحلی ما همچون آقای معاونیان کاسب و مکلایی که خشکبارفروش بودند از خدمتگزاران مهدیه بودند. در آن ایام بالغ بر ۳۰۰ نفر با عناوین مختلف در مهدیه تهران خدمتگذار بودهاند. روپوش مخصوص با آرمهای خاص «خدمتگزار مهدیه تهران» داشتند و تحت مدیریت مرحوم حاجآقای کافی خدمت میکردند. با دعوت همین دوستان در یک جمعه همراه با اخویام حاج آقا مرتضی به مهدیه رفتیم و پساز جلسه به منزل آقای کافی واقع در کوچه حمام درخشان رو به روی مهدیه، رفتیم. آنشب حاجآقا کافی خدمتگزاران مهدیه را جمع کرده بودند تا رهنمود کنند. حین صحبت به من و اخوی اشاره کردند و گفتند ما دوتا مهمان داریم. آن زمان بنده و حاجآقا مرتضی در دوران نوجوانی بودیم. ایشان از ما خواست بخوانیم و ما خواندیم. یادم هست که حاجآقا کافی، دو کتاب اعیان الشیعه به من و اخوی دادند و لای کتاب هم برای تشویق ما یک بیستتومانی گذاشته بودند.
وی افزود: از همان زمان بود که ما به ایشان وابسته شدیم. آن موقع مثل الان نبود که اینقدر استعدادیابی شده باشد. خواندن ما در آن سن، خیلی به چشم میآمد. در یکی از سفرهایی که با حاجآقا کافی به هیئت فاطمیه طیف آقای یثربی امامجمعه و پدر بزرگوارشان در کاشان رفته بودیم یک بنر بزرگ زده بودند که برای من و اخوی نوشته بودند «دو نوگل از گلستان مهدیه اخوان طاهری». برایشان خیلی مهم بود چون کسی در این سنوسال به این شکل مداحی نمیکرد. آن زمان این شور و حال برای مردم هم تازگی داشت. از آن زمان در جلسات بین دعای ندبه، آقای کافی اشاره میکردند که بیایید بالا و من و حاجآقا مرتضی هم انجاموظیفه میکردیم. در برخی از شهرها و شهرستانها و چند جلسهای هم در خارج از کشور حاجآقا کافی را همراهی کردیم.
این مداح افزود: حاجآقا کافی، دم مسیحایی داشت و انسان ویژهای بود. خیلی از هملباسهای آقای کافی در آن زمان، متأسفانه تلاش داشتند تا او را یک چهره بیسواد نشان دهند. سواد ابزاری شده بود برای تخریب امثال مرحوم آقای کافی. اما مرحوم کافی اولاً اساتیدی چون آیتالله مددی و مرحوم آقای راستی داشتند. دوماً مرحوم کافی هنگام تبعید در ایلام، چون سخنرانی کردنش ممنوع بود در مسجد جامع ایلام، لمعتین درس میداد. کسی که خودش خارج ندیده باشد نمیتواند لمعه درس بدهد. مرحوم آقای کافی، باسواد بیادعا بود. عشقش این بود که بگوید من یک روضه خوانم و به آن افتخار میکرد و با همین روضهخوانی جلوه کرد.
مدیرعامل خانه مداحان با تمجید از نسل جوان مداح کشور اظهار کرد: شور و هیجانها بیشتر شده و جوانان امروز به این نسل مداح توجه دارند. آنها، شور و شوق فراوانتری از ما دارند. تازهکار و تازهنفس هستند و همین هم محافل و مجالس را خیلی پرشورتر کرده است. ما ضمن تشکر از آنها، دست تکتکشان را بهگرمی میفشاریم و از آنها تقاضا میکنیم که به خانه مداحان امروز که با دیروز تفاوت کرده حتماً سر بزنند. خانه خودشان است.
وی افزود: پیش از این، عنوان خانه مداحان در اساسنامه، «خانه مداحان تهران بزرگ» بود اما حالا این عنوان کشوری شدهاست و سازوکار فراگیر آن و ابزارهای قانونی آن در کشور دارد فراهم میشود. از استانهای مختلف تقاضای همکاری داشتیم.
او ادامه داد: در بحث استعدادیابی نه به صورت کشوری بلکه باید جهانی عمل کنیم چراکه تمام نوکران اهلبیت و مداحان در داخل و شهرهای بزرگ نیستند. از مداحان و افراد مستعد در این حوزه در سرتاسر کشور میخواهیم تا از طریق سایت خانه مداحان یا صفحه ما در اینستاگرام با ما در تماس باشند. شماره تلفن خانه مداحان هم به زودی قرار است چهاررقمی شود. حتماً شماره جدید را هم اطلاعرسانی میکنیم.
لازم به یادآوری است، «هیئتآنلاین» ویژهبرنامه ۳۰ قسمتی تهیهشده در پلتفرم هیئتآنلاین به نویسندگی حامد عسگری، اجرای صابر خراسانی و کارگردانی امیر تاجیک است. این مجموعه فاخر مذهبی در شبهای ماه رمضان از وبسایت و اپلیکیشن «هیئتآنلاین» و سامانههای دیگر در فضای مجازی برای مخاطبان منتشر میشود.
نظر شما