۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۰، ۱۰:۱۵

نماینده مردم شوش در مجلس:

تونل کوهرنگ خوزستان را با بی آبی در همه ماه های سال مواجه می کند

تونل کوهرنگ خوزستان را با بی آبی در همه ماه های سال مواجه می کند

شوش- نماینده مردم شوش در مجلس شورای اسلامی گفت: احداث تونل کوهرنگ ۳ و پروژه بهشت آباد برای انتقال آب غیر کارشناسی است و خوزستان را با بی آبی در همه ماه های سال مواجه می کند.

محمد کعب عمیر در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، به مشکلات فراوان طرح انتقال آب از کوهرنگ ۳ و بهشت آباد به حوزه زاینده‌رود اشاره کرد و گفت: بر این اساس گزارشی از سوی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی تهیه و ارائه شده است.

وی افزود: طبق این گزارش و در صورت راه‌اندازی طرح انتقال آب بهشت آباد، میزان کمبود آب در استان خوزستان به طور متوسط بیش دو میلیارد مترمکعب در سال خواهد بود و شبکه‌های آبیاری این استان در سال ۳۷ درصد با کمبود آب مواجه خواهند شد.

نماینده مردم شوش در مجلس ادامه داد: طرح انتقال آب بهشت آباد نیز سالیانه ۷۰۷ میلیون مترمکعب را انتقال می‌دهد و در مجموع یک هزار و ۷۵۵ مگابایت ساعت از انرژی تولیدی سدهای برقی آبی حوزه کارون را می کاهد و باعث غیر اقتصادی شدن سدها خواهد شد.

کعب عمیر، میزان خسارت‌های وارد شده در این زمینه را به طور تقریبی چهار هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان برشمرد و تأکید کرد: اجرای انتقال طرح بهشت آباد باعث می‌شود که بی‌آبی در بسیاری از ماه‌های سال به وجود بیاید؛ همچنین دبی آب به شدت پایین خواهد آمد و اثرات غیر جبران ناپذیری زیست محیطی را در این خصوص خواهد داشت.

وی عنوان کرد: طراحان طرح‌های انتقال آب بدون توجه کامل به استان‌های پایین‌دست مثل چهارمحال و بختیاری و کهگیلویه و بویراحمد و صرفاً طرح پیشنهادی را بر اساس نیازها و حوزه مقصد یعنی اصفهان مورد مطالعه قرار دادند.

نماینده مردم شوش در مجلس با بیان اینکه «حسن روحانی» رئیس‌جمهور کشور همواره بر طرح‌های انتقال آب میان حوزه‌ها و منابع آب با توجه به دیدگاه توسعه پایدار تأکید داشته است، گفت: این سوال مطرح می‌شود که آیا طرح انتقال آب بهشت آباد با شاخص‌های توسعه پایدار و گفتمان بین المللی در خصوص انتقال آب قابل دفاع است؟

کعب عمیر افزود: همچنین این سوال مطرح می‌شود که مطابق گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس با چه منطق و طبق چه تعریفی از منافع ملی در دولت روحانی تصمیم به انتقال آب بهشت آباد گرفته شده است؟

وی یادآور شد: در راهبرد توسعه بلندمدت آب کشور که توسط هیئت دولت در ۱۳۸۲ مصوب شد، تأکید شده است که انتقال آب بین‌حوزه‌ای از دیدگاه توسعه پایدار و با رعایت حقوق ذی‌نفعان و مشروط بر توجیهات فنی، اقتصادی، اجتماعی و منافع ملی باشد.

نماینده مردم شوش در مجلس تأکید کرد: از دیدگاه کارشناسی اجرای طرح تونل کوهرنگ ۳ و انتقال آب بهشت آباد هیچ‌گونه توجیه فنی و اقتصادی ندارد و به لحاظ اجتماعی قابل دفاع نیست و منابع ذی‌نفعان در حوزه پایین‌دست با مشکلات جدی مواجه می‌شود.

کد خبر 5204416

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • IR ۱۰:۲۱ - ۱۴۰۰/۰۲/۱۸
      2 3
      عوضش اصفهان شالیکاری رونق گرفته،صادرات فولاد همچنین،چهارمحالم هنوز با تانکر ابرسانی میشه،قرن بیستو....
      • IR ۰۲:۱۶ - ۱۴۰۰/۰۲/۱۹
        0 2
        منطقه ی لنجان بیش از هزار سال سابقه ی کشت داره ، همچنین زمانی کهآب را به کاشان و یز انتقال دادند قرار شد این میزان کسری حبران بشه ، بیش از ۲۰۰ ملیون متر مکعب حق آبه ی زاینده رود در بن و سامان با پمپ به تپه هایی ریگی انتقال داده شده که چون رس نداره اصلا قابلیت نگه داشتن آب را نداره
    • IR ۱۷:۳۳ - ۱۴۰۰/۰۲/۲۲
      0 3
      اینها همش هیاهو است برای تاثیر گذاشتن بر روی اجرای طرحی که کارشناسی شده و از هدررفت آب شیرین به دریا جلوگیری میکنه .
    • احمد IR ۰۸:۲۶ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۷
      1 0
      واقعا انسان در حیرت است از این مسئولان آخه کدام آب را میخواهید از بهشت آباد منتقل کنید انگار شما دچار توهم شدید گذشت آنزمان که در کوهرنگ 5 متر برف می آمد امسال مجموع بارندگی استان چهارمحال و بختیاری به 100 میلی متر در سال بارشی نرسید لطفا از خواب غفلت بیدار شوید و فکر آب شیرین کن از دریا باشید
    • ناشناس IR ۰۴:۳۶ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۶
      0 1
      کل آب کشور را به اصفهان بدید بعد بگید یه پارچ به بقیه بدن اگه دادن من نمیدونم اینهمه کشت و چمن و ... از کدوم آب می یاد که میگن فاضلاب هست وسط کویر فولاد دارن و برنج و هندونه میکارن و میگن ای وای آب. کو...