به گزارش خبرگزاری مهر، این نوجوانان متشکل از اعضای فعال کتابخانه های کانون ، برگزیدگان مسابقه های کتابخوانی و نوقلمان فعال در عرصه نگارش شعر و داستان در قالب پنج اردوی منطقه ای در اردوگاه دلگشای کانون در شهر چالوس با برگزاری برنامه های متنوع فرهنگی ، هنری و ادبی یاد مولانا جلال الدین محمد بلخی را در هشتصدمین سال تولد او گرامی می دارند.
نخستین اردو از روز شنبه 30 تیرماه با حضور پسران عضو کتابخانه های کانون شش استان شمالی و شمال شرقی کشور شامل تهران، خراسان شمالی و رضوی، سمنان ، گلستان و مازندران آغاز می شود و نوجوانان تا روز سوم مرداد در فعالیت های آموزشی و فرهنگی و ادبی آن شرکت می کنند.
برپایی کارگاه های آموزشی ادبی در زمینه شعر و داستان با بهره گیری از کارشناسان با تجربه کانون و اجرای فعالیت های متنوعی شامل معرفی شخصیت مولانا در قالب نشریه دیواری، روخوانی قصه های شیرین مثنوی ، قصه گویی و نمایش خلاق و بحث و بررسی کتاب های منتشر شده بر اساس مثنوی، برگزاری مسابقه های کتبی و شفاهی به منظور سنجش میزان آشنایی بچه ها با مولوی و ساخت کارت تبریک با موضوع هشتصدمین سال تولد مولانا در کنار برنامه های متنوع تفریحی و ورزشی در محیط زیبای اردوگاه دلگشا، فصل مشترک برنامه های این اردوها به شمار می رود.
پس از پایان نخستین دوره، دختران عضو کتابخانه های کانون استان های ایلام ، کردستان ، کرمانشاه ، لرستان، مرکزی و همدان طی روزهای ششم تا دهم مرداد و پسران نوجوان استان های بوشهر،چهارمحال و بختیاری ، خوزستان ، فارس، کهکیلویه و بویراحمد و هرمزگان طی روزهای سیزدهم لغایت هفدهم مردادماه برای برپایی اردو در چالوس گردهم می آیند.
دو اردوی پایانی نیز طی روزهای 20 لغایت 24 مرداد به دختران نوجوان استان های اصفهان، خراسان جنوبی ، سیستان و بلوچستان ، کرمان و یزد و روزهای 27 لغایت 21 مرداد به پسران نوجوان استان های آذربایجان شرقی و غربی ، اردبیل، زنجان ، قزوین ، قم و گیلان اختصاص یافته است.
به گفته مسئولین برپایی این اردوهای فرهنگی، تدارک دیدن چنین برنامه هایی با توجه به نامگذاری سال 2007 از سوی یونسکو به نام مولانا و با هدف آشناسازی نوجوانان با اندیشه و تفکر این شاعر فارسی زبان، همگامی با علاقه مندان به مولوی در سراسر جهان، ادای دین به یکی از قله های رفیع زبان و ادب فارسی در کنار تلاش برای تقویت غرور ملی و باورهای دینی نسل آینده صورت می گیرد.
کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان درنظر دارد آثار ادبی وهنری جمع آوری شده از نوجوانان در اردوهای فوق را در قالب دفترهای ادبی منتشر سازد یا آنها را با برپایی نمایشگاه هایی در آینده نزدیک در معرض دید علاقه مندان قرار دهد.
نظر شما