۲ خرداد ۱۴۰۰، ۱۱:۳۰

مدیر کل پزشکی قانونی استان فارس اعلام کرد؛

کاهش ۱۱.۸ درصدی صدور مجوز سقط جنین درمانی در فارس

کاهش ۱۱.۸ درصدی صدور مجوز سقط جنین درمانی در فارس

شیراز – مدیر کل پزشکی قانونی استان فارس از کاهش ۱۱.۸ درصدی صدور مجوز سقط جنین درمانی در سال گذشته در مقایسه با سال ۹۸ خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا درودچی پیش از ظهر یکشنبه در جمع خبرنگاران، با بیان اینکه یک سوم پرونده‌های قضائی برای صدور حکم نیازمند نظریه پزشکی قانونی است، گفت: این سازمان با رعایت صحت، دقت و سرعت و با بی‌طرفی و نظر کارشناسانه دقیق کار خود را به درستی انجام می‌دهد.

وی تاکید کرد: پزشکی قانونی جزو دستگاه‌های سالم محسوب می‌شود و به واسطه سیستم‌های نظارتی قوی این ادعا می‌شود که تخلف در این زمینه نزدیک به صفر است.

او با بیان این موضوع که مجوز دفن اجساد در گرو معاینه و تائیده پزشکی قانونی است، بیان کرد: کمتر از ۵۰ درصد اجساد ارجاعی نیازمند کالبد شکافی است، درواقع از هر دو جسدی که به پزشکی قانونی ارجاع می‌شود یک جسد مورد کالبد شکافی قرار می‌گیرد.

درودچی تصریح کرد: ۳۵ درصد پروندهای ارجاعی به کمیسیون‌های پزشکی را قصور پزشکی، ۳۵ درصد کمیسیون بالینی، حدود ۲۰ درصد کمیسیون روانپزشکی و ۱۰ در صد کمیسیون‌های فوتی را تشکیل می‌دهد.

او در ادامه یادآور شد: مجوز سقط درمانی بر اساس ماده واحده قانون سقط جنین درمانی مصوب سال ۸۴ مجلس شورای اسلامی و آئین‌نامه اجرایی آن بر عهده سازمان پزشکی قانونی کشور است و بر اساس آنچه در قانون مورد تاکید قرار گرفته تنها در صورت داشتن شرایط خاص برای مادر باردار صادر می‌شود که مهم‌ترین آن سن بارداری کمتر از ۱۹ هفته است.

درودچی از کاهش ۱۱.۸ درصدی صدور مجوز سقط جنین درمانی در سال گذشته در مقایسه با سال ۹۸ خبر داد و گفت: در سال ۹۸ تعداد ۹۹۴ مورد و پارسال ۸۷۶ مورد سقط جنین داشته‌ایم.

مدیر کل پزشکی قانونی فارس گفت: در سال گذشته، ۱۵۰ هزار مراجعه کننده به سازمان پزشکی قانونی فارس داشتیم که در بخش تشییع نزدیک به ۴ هزار و ۵۰۰ پیکر مورد معاینه قرار گرفتند.

او با اشاره به آمار برخی خدمات ارائه شده سازمان طی سال گذشته از بررسی ۲۲۰۰ پرونده در کمیسیون‌های فارس سخن گفت و افزود: در بخش آزمایشگاهی نزدیک به ۲۵ هزار نمونه که بالغ بر ۱۰۰ هزار آزمایش بر روی آن‌ها انجام شده است.

درودچی با اشاره به کاهش ۲ دهم درصدی فوتی‌های تصادفات در سال ۹۹، افزود: در سال ۹۸ بر اثر تصادفات یک هزار ۲۶۱ نفر جان باختند که ۲۸۶ نفر در جاده‌های درون شهری و ۹۷۵ نفر در محورهای برون شهری قربانی سوانح رانندگی شدند.

او بیان کرد: در سال ۹۹، تعداد یک هزار و ۲۳۲ نفر در حوادث ترافیکی در سطح استان فوت شدند که از این تعداد ۸۹۰ نفر در جاده‌های برون شهری و ۳۴۲ نفر در محورهای درون شهری جان باختند.

مدیرکل پزشکی قانونی استان فارس از کاهش ۵.۹ درصدی مراجعان نزاع در سال ۹۹ خبر داد و گفت: طی این مدت ۸ هزار و ۸۲۲ زن و ۱۸ هزار و ۱۷۶ نفر مرد مصدوم نزاع به ادارات پزشکی قانونی استان مراجعه کردند.

درودچی گفت: در سال ۹۸ نیز ۲۸ هزار و ۴۱۶ نفر به مراکز پزشکی قانونی استان مراجعه کردند.

او در ادامه از فعالیت ۴ آزمایشگاه سم‌شناسی، آسیب شناسی، سرولوژی و ژنتیک در سازمان پزشکی قانونی سخن گفت و افزود: پزشکی قانونی با روش‌های علمی و پیچیدگی بودن جرایم در دنیای امروز می‌تواند با آزمایشات ژنتیک تعیین هویت و کشف جرم را با کوچک‌ترین ردپا (یک نخ مو، لباس و … در صحنه جرم) به فرمول ژنتیکی دست یابد و مجرم را شناسایی کند.

مدیر کل پزشکی قانونی استان فارس با اشاره به اینکه فعالیت‌های این سازمان مستلزم انجام پشتیبانی‌های لازم توسط مراجع بالادستی است که در بخش آزمایشگاهی نیازمند پشتیبانی مالی هستیم از مسئولان و خیران در خواست می‌شود در این زمینه سازمان پزشکی قانونی را یاری کنند.

درودچی با اشاره به وجود ۳۶ شهرستان در فارس، بیان کرد: ۳۱ مرکز فعال پزشکی قانونی در استان داریم که تنها در ۹ شهرستان ساختمان ملکی داریم و فعالیت دیگر مراکز به صورت مطب است و این مقبول و شایسته نیست؛ از این رو خیران نیک اندیش فارس به مدد سازمان پزشکی قانونی بیایند.

او تصریح کرد: فضای ۴۰۰ یا ۵۰۰ متری برای شهرستان‌ها کفاف می‌دهد و با توجه به تورمی که در جامعه وجود دارد نسبت به پروژه‌های عمرانی؛ مجموع ۶ هزار متر مربع زمنی تمام شهرستان‌های استان را صاحب ساختمان پزشکی قانونی می‌کند.

کد خبر 5218425

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha