به گزارش خبرنگار مهر، دومین رویداد گنج فعالان مردمی و جهادی ویژه گروههای متمرکز بر منطقه اصفهان و چهارمحال و بختیاری و طرحهای مسئله محور در حوزه محرومیت زدایی با موضوع کم آبی توسط بنیاد علوی امروز - پنجشنبه ۶ خرداد- در اصفهان برگزار شد.
بیش از ۲۰۰ گروه جهادی طرحهای محرومیت زدایی در حوزههای عمرانی، اشتغال، حاشیه شهر و آسیبهای اجتماعی، سلامت، آموزشی و تبلیغی با موضوع کم آبی را به دبیرخانه دومین رویداد گنج ارائه کردند که از این تعداد حدود ۹۰ گروه با کسب امتیاز لازم در رویداد امروز حضور یافتند.
ارائه طرح ۲۰۰ گروه جهادی برای حل بحران آب
همچنین محمد رضایی دبیر رویداد گنج منطقه اصفهان در این مراسم در گفتوگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: رویداد گنج دومین برنامه در سطح کشور بوده که هم اکنون در منطقه اصفهان و چهارمحال و بختیاری حال برگزاری است، این رویداد پیشتر در مشهد برگزار شده بود.
وی ادامه داد: هدف این رویداد حمایت بنیاد علوی از گروههای جهادی کشور است که در قالب آن مجموعه گروههای جهادی فعال که برای محرومیت زدایی در حواشی شهرها و روستاها برنامه دارند، طرحهای خود را اعلام میکنند.
دبیر رویداد گنج منطقه اصفهان ادامه داد: این طرحها بررسی شده و در نهایت برای اجرا حمایت خواهند شد. از ۱۰ روز گذشته که برای این رویداد فراخوان شد بیش از ۲۰۰ گروه جهادی طرحهای خود را اعلام کردند که حدود ۸۰ گروه موفق شدند امروز به صورت حضوری شرکت کنند و حدود ۴۰ درصد این طرحهای ارائه شده از سوی بانوان بوده است.
رضایی خاطرنشان کرد: طرحهای این گروهها به لحاظ ساختاری و سازمانی آمادگی لازم را داشته و امتیازات لازم را برای حضور در این رویداد کسب کردهاند، مابقی طرحها نیز که به این دوره راه نیافتند از دایره برنامهها و حمایتهای بنیاد حذف نمیشوند و آنها نیز در هفتههای آینده بررسی شده و با رفع نواقص از سوی بنیاد علوی حمایت خواهند شد.
۵۰ درصد طرحهای ارائه شده به صورت مالی و تسهیلاتی حمایت میشود
وی با بیان اینکه بالای ۵۰ درصد طرحهای ارائه شده به صورت مالی و تسهیلاتی حمایت خواهند شد، ابراز داشت: در رویداد گنج که مخفف (گروههای ناب جهادی) طرحیهایی که در راستای محرومیت زدایی و آبادانی کشور در حوزه آموزشی، عمرانی، اشتغال زایی و آسیب شناسی اجتماعی، حاشیه شهر جمعآوری شده است اما این رویداد به موضوع کم آبی نگاهی ویژه دارد.
دبیر رویداد گنج منطقه اصفهان، ادامه داد: استان اصفهان درگیر معضل آب است و این مفصل آنقدر جدی شده که از مشکلات کشاورزی به تأمین شرب رسیده است که بخشی از این مشکلات امروز مدیریتی بوده و در دهههای اخیر در این باره فکر اساسی نشده است.
رضایی افزود: موضوع آب در رویداد گنج به صورت ویژه بررسی میشود و گروههای جهادی در طرحهای خود به این مسئله و تبعات آن از جمله اشتغال و مهاجرت میپردازند و طرحهایی را با محور آب ارائه میکنند.
رضایی به طرحهایی که گروههای جهادی تاکنون در حوزه آب اجرا کردند، اشاره کرد و گفت: این طرحها مربوط به مجموعهها و مشاغلی بوده که با آب فعالیت میکردند؛ برای مثال در حوزه کشاورزی مدل آبیاری و الگوی کشتشان تغییر کرده که اینها با مشاوره و کارشناسی گروههای جهادی بین کشاورزان و طرحهای عملیاتی مانند احداث بندهای خاکی آبخیزداری، کمکهای یدی، مالی و مشاورهای انجام شده و حتی برخی طرحها به سمت و سوی صنعتی شدن حرکت میکند.
حضور گروههای جهادی در مناطق برای حل مسائل بسیار اهمیت دارد
سرهنگ حسن عجمی، رئیس سازمان بسیج سازندگی اصفهان در حاشیه این مراسم در گفتوگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه حرکت بسیار خوبی با هماهنگی بنیاد علوی و مجموعه گروههای جهادی در کشور در حال انجام است، اظهار داشت: وفاق و همدلی که بین بنیاد علوی کشور، بنیاد مستضعفان و بسیج سازندگی ایجاد شده، قابل تقدیر است.
وی با بیان اینکه رویدادی که امروز در اصفهان برگزار شد اتفاق بسیار خوبی بود زیرا میتوان مسائلی که در استان اصفهان وجود دارد به کمک گروههای جهادی رفع کرد، افزود: حُسن گروههای جهادی این است که در مناطق حضور پیدا کرده و مسائل و مشکلات را با رگ و پوستشان درک کردند.
رئیس سازمان بسیج سازندگی اصفهان خاطرنشان کرد: مسائلی که در برخی مناطق وجود دارد و طرحهایی که توسط گروههای جهادی ارائه میشود با حمایت بنیاد علوی و همکاری بسیج سازندگی بررسی و از آنها دفاع میشود تا انشاالله بتوانیم از کمکهای بنیاد علوی برای حل مسائل استفاده کنیم و کمکها به افرادی داده خواهد شد که مشکلات را پیدا کردند.
سرهنگ عجمی با بیان اینکه حضور گروههای جهادی در مناطق برای حل مسائل بسیار اهمیت دارد، ابراز داشت: این گروهها با خدمت خالصانه و ایثارگری که دارند با حمایت بنیاد علوی برای حل مشکلات ورود خواهند کرد و با استفاده از ظرفیت بنیاد گام مؤثری در راستای خدمت رسانی به مناطق محروم برداشته خواهد شد.
برای مبارزه با کم آبی باید اصلاح الگوهای کشت را داشته باشیم
وی با بیان اینکه گروههای جهادی اصفهان زیر مجموعه مجمع جهادی استان و شورای جهادی شهرستانها فعالیت میکنند، اظهار داشت: کم آبی یکی از مشکلات استان اصفهان بوده و این استان به واسطه خشکی زاینده رود و کاهش بارندگی با کمبود آب رو به رو است از این رو برای مبارزه با کم آبی باید اصلاح الگوهای کشت را داشته باشیم و موضوعات آبرسانی را دنبال کنیم.
رئیس سازمان بسیج سازندگی اصفهان افزود: برای مثال اگر به روشهای سنتی آبرسانی میشود پرت (هدررفت) آب بسیار زیاد است اما امروزه روشهای جدیدی در این زمینه وجود دارد که با حمایت و پشتیبانی میتوان به حل مشکلات آب در سطح استان کمک کرد.
به گزارش خبرنگار مهر، در پایان امروز طرحهای هفت تیم برگزیده شدند این طرحها در حوزه آموزش، کارآفرینی و توانمند سازی زنان، ایجاد اشتغال و رونق تولید و خدمات رسانی بودند.
نظر شما