۱۸ خرداد ۱۴۰۰، ۱۵:۱۳

آنچه از مراکز مجری طرح کنترل و کاهش طلاق باید بدانیم

آنچه از مراکز مجری طرح کنترل و کاهش طلاق باید بدانیم

اراک- مدیرکل بهزیستی استان مرکزی با بیان اینکه ۱۱ مرکز مداخله طلاق در استان فعال است، گفت: فقط زوجین متقاضی طلاق توافقی می‌توانند از خدمات این مراکز استفاده کنند.

زهرا امینی در گفتگو با خبرنگار مهر با تشریح روند مراکز مداخله طلاق در استان مرکزی، اظهار کرد: ۱۱ مرکز در استان مجری طرح کنترل و کاهش طلاق هستند که از این تعداد ۷ مرکز مشاوره و ۴ کلینیک مددکاری اجتماعی در ۶ شهرستان اراک، ساوه، محلات، دلیجان، خمین و شازند در این زمینه فعالیت دارند.

وی ادامه داد: در شهرستان اراک ۳ مرکز مشاوره مجری طرح هستند که همه این مراکز علاوه بر داشتن مجوز از کمیسیون ماده ۲۶ بهزیستی، برای انجام مشاوره‌های طلاق از معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری نیز مجوز فعالیت دارند.

مدیرکل بهزیستی استان مرکزی تصریح کرد: هدف از تشکیل این مراکز ارائه خدمات مشاوره‌ای به زوجین برای بازگشت به زندگی و کاهش نرخ طلاق و در صورت عدم امکان سازش، کاهش پیامدهای نامطلوب طلاق بر زوجین و فرزندان آنهاست. در این مراکز ۵ جلسه مشاوره شامل مشاوره‌های روانشناختی، حقوقی و در صورت نیاز خدمات مددکاری به زوجین ارائه می‌شود.

امینی عنوان کرد: فرایند کار در شهرستان اراک به این ترتیب است که زوجین متقاضی طلاق توافقی با مراجعه به سامانه تصمیم نسبت به ثبت درخواست خود اقدام می‌کنند و بعد از تعیین تاریخ مراجعه آنها توسط سامانه، در روز و ساعت مقرر به منظور انجام ارزیابی اولیه به مرکز مشاوره بهزیستی مراجعه می‌کنند و بعد از انجام غربال اولیه، به یکی از مراکز مشاوره مجری طرح ارجاع داده می‌شوند.

وی ادامه داد: مرکز مجری موظف است ظرف ۴۵ روز بعد از انجام مشاوره‌های لازم نتیجه مشاوره را به صورت کتبی به مرکز مشاوره بهزیستی ارسال کند. در صورت سازش زوجین پرونده آنها در سامانه بایگانی می‌شود و در صورت عدم سازش نیز نتیجه نهایی برای ادامه فرایند به دفاتر خدمات قضائی ارجاع داده می‌شود.

سایر شهرستانهای استان از سامانه تصمیم استفاده نمی‌کنند

مدیرکل بهزیستی استان مرکزی گفت: در حال حاضر سایر شهرستان‌های استان از سامانه تصمیم استفاده نمی‌کنند و زوجین با نامه کتبی دادگستری شهرستان به مراکز مجری طرح ارجاع می‌شوند و در صورت عدم سازش نیز جوابیه مرکز به دفاتر خدمات قضائی ارسال می‌شود.

وی اظهار کرد: از اسفند ماه سال ۹۶ تا مهرماه سال گذشته تمامی زوجین متقاضی طلاق اعم از غیر توافقی و دعاوی مربوط به نفقه و مهریه نیز به مراکز مجری طرح ارجاع می‌شدند اما در ۹ ماه اخیر صرفاً «زوجین متقاضی طلاق توافقی» برای مشاوره ارجاع داده می‌شوند.

تعرفه خدمات ارائه شده بر اساس مصوبه شورای مشورتی استان در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال‌های قبل با ۵۰ درصد افزایش ۵۰۰ هزار تومان شده است. در صورتی که زوجین بر اساس ارزیابی‌های اولیه و مددکاری‌های انجام شده بضاعت لازم برای پرداخت حق الزحمه مشاوره را نداشته باشند، بسته به میزان اعتبارات ابلاغی از بهزیستی کشور به استان می‌توانند از یارانه استفاده کنند.

کد خبر 5230064

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha