اكبر خديش در گفتگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر با بيان اين مطلب گفت: عمق آب موجود در درياچه اروميه در حال حاضر به طور متوسط چهار متر است در حالي كه اين ميزان بايد به بيش از شش متر مربع برسد.
مدير كل اداره محيط زيست استان آذربايجان غربي همچنين با اشاره به تاثيرات مثبت زيست محيطي اين درياچه بر اكوسيستم منطقه اظهار داشت : كاهش ميزان آب ورودي يكي از خطرات جدي است كه در طول سال درياچه اروميه را تهديد مي كند ولي به طور كلي به نسبت سال هاي گذشته به دليل بارندگي زياد و رفع خطر خشكسالي در دو سال اخير وضعيت آب اين درياچه بهتر شده است.
وي با بيان اينكه در صورت عدم انجام اقدامات موثر مسئله كاهش تدريجي آب ، اين درياچه را در 10 تا 20 سال آينده با خطر جدي مواجه خواهد كرد افزود: سه سد بزرگ ساخته شده در سال هاي گذشته در سطح استان به نام هاي سد بوكان، مهاآباد و زرين رود حدود 900 ميليون متر مكعب از آب رودخانه هاي اطراف را در خود جاي داده اند و اگر در آينده 10 تا 15 سد ديگر نيز در اطراف درياچه ساخته شود از ورود 2/2 ميليارد متر مكعب آب به داخل درياچه اروميه جلوگيري خواهد شد.
خديش در خاتمه اظهار داشت: صندوق تسهيلات جهاني محيط زيست اختصاص اعطاي تسهيلاتي به مبلغ 5/2 ميليون دلار را در قالب پروژه حفاظت از اكوسيستم درياچه اروميه جهت جلوگيري از نابودي اين درياچه را به تصويب رسانده است كه البته هنوز اين مبلغ اختصاص نيافته است.
نظر شما