به گزارش خبرنگار مهر، روند واکسیناسیون کووید ۱۹ در کشور با توجه به اینکه در روند واردات واکسنهای خارجی مشکلاتی پیش آمده است، با تأخیر همراه شده و بعضاً شاهد هستیم که زمان تزریق دوم واکسن برای کسانی که نوبت اول را دریافت کرده اند، با تأخیر همراه شده است.
در همین حال، علیرضا رئیسی سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا و معاون بهداشت وزارت بهداشت، گفته است که مردم نگران دوز دوم واکسن نباشند. اسپوتنیک را توزیع کرده ایم و سینوفارم نیز از شنبه توزیع میشود.
بر اساس گزارش روز سه شنبه ۲۵ خرداد ۱۴۰۰، تا کنون ۴ میلیون و ۳۶۲ هزار و ۹۶۱ نفر در کشور دوز اول واکسن کرونا را زده اند و ۸۶۹ هزار و ۹۸۳ نفر نیز دوز دوم را تزریق کرده اند.
طبق اعلام وزارت بهداشت، مجموع واکسنهای تزریق شده در کشور به ۵ میلیون و ۲۰۵ هزار و ۶۵۲ دوز رسیده است.
متأسفانه آمار تزریق روزانه واکسن در کشور به نازلترین سطح خودش رسید، به طوری که ۲۷ هزار و ۲۹۲ دوز واکسن در شبانه روز گذشته تزریق شده است که سهم هر استان به طور میانگین ۸۸۰ دوز تزریق بوده است.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا، در پاسخ به علت تأخیر در روند واکسیناسیون، اظهار داشت: قرار بود یک محموله واکسن به دست ما برسد که به دلایل نامعلوم که البته از نظر ما معلوم است این اتفاق نیفتاد. یکی از دلایلش میزان تقاضای بالای واکسن است که با عرضه همخوانی ندارد. دنیا به واکسن بیشتری نیاز دارد و بیش از ۸۰ درصد واکسنهای دنیا را ۶ کشور در اختیار گرفته اند.
حالا با صدور مجوز مصرف اضطراری برای واکسن کووایران برکت، انتظار میرود روند واکسیناسیون در کشور سرعت بگیرد. زیرا، یک میلیون دوز واکسن کووایران برکت در اختیار وزارت بهداشت قرار گرفته و در عین حال یک محموله واکسن وارداتی به میزان یک میلیون دوز نیز تا آخر هفته جاری وارد کشور میشود. با این تفاسیر، میتوان پیش بینی کرد که در هفته آینده شاهد سرعت واکسیناسیون در بین گروههای هدف خواهیم بود.
برنامه واکسیناسیون علیه کووید ۱۹ در کشور، از اسفند ۹۹ با تزریق واکسن به کادر درمان آغاز شد و در ادامه جمعیت سالمندان بالای ۸۰ سال و سپس ۷۵ و ۷۰ سال واکسینه شدند. در این بین، بیماران خاص، برخی از جانبازان با درصدهای بالا و…، نیز در زمره دریافت کنندگان واکسن بوده اند.
نظر شما