به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی دادگستری کرمان، یدالله موحد با اشاره به اینکه سال گذشته ۲۸ فقره پرونده در زمینه مفاسد اقتصادی تشکیل شد، گفت: در این راستا ۶۲ نفر از مدیران ارشد، معاونین ادارات کل، کارشناسان و کارکنان دستگاههای مختلف تحت تعقیب قضائی قرار گرفته اند.
وی جرایم این افراد را مربوط به اختلاس، ارتشاء، تضییع اموال دولتی، پولشویی و نظایر آنها دانست و تاکید کرد: در راستای مبارزه با فساد در درون قوه قضائیه نیز با ۱۴ نفر از کارکنان سازمانهای وابسته به دستگاه قضائی برخورد شده و این افراد از دستگاه منفک شده اند.
موحد تاکید کرد: دستگاه قضائی با حساسیت و جدیت با مفاسد اقتصادی برخورد میکند و امیدواریم در ادامه کار برخورد با فساد و مفسد در دولت جدید پررنگ و درحد انتظار مردم محقق شود به زودی شاهد روزی باشیم که اعلام کنیم در سال گذشته هیچ موردی از مفاسد اقتصادی را در کشور و استان نداشته ایم.
وی یادآور شد: برخوردهای انجام شده با مفاسد بدون اغماض و مماشات در درون و بیرون از دستگاه قضائی با جدیت دنبال میشود.
وی تصریح کرد: صدور بیانیه گام دوم انقلاب و مطالبه مؤکد و صریح رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر انجام تحول قضائی در کشور به عنوان آورده دوره مدیریت جدید قوه قضائیه و انتظارات روز افزون مردم؛ موقعیتی ویژه و تاریخی را برای دستگاه قضائی ایجاد کرده و از این رو تحول قضائی در همترازی با گام دوم انقلاب به اولویت انکار ناپذیر قوه قضائیه تبدیل شده است.
رئیس کل دادگستری استان کرمان یادآور شد: براساس سند تحول قضائی، چشم انداز استقرار عدالت در جمهوری اسلامی ایران باید به نحوی باشد که حتی الامکان هیچ حقی از مردم تضییع نشود و در موارد خاص قوه قضائیه با اقتدار، استقلال و بی طرفی و در کمال دقت، سرعت و همراه با حفظ کرامت ارباب رجوع موضوعات را حل و فضل و احقاق حق کند.
موحد ضمن اشاره به این مطلب که در سند تحول قضائی چالشها و علل و عوامل ایجاد آنها، راهبردها، راهکارها و سازوکارهای برون رفت از مشکلات و خلاء ها به وضوح دیده شده است، گفت: در راستای این سند ۳۵ دستورالعمل، بخشنامه و دستور از سوی ریاست قوه قضائیه تدوین شده که نقش مهمی در ایجاد تحول در دستگاه قضائی دارد.
تشریح عملکرد دستگاه قضائی استان کرمان در یک سال گذشته
رئیس کل دادگستری استان کرمان در ادامه با اشاره به عملکرد دستگاه قضائی این استان در یکسال گذشته، گفت: طی سال گذشته در مراجع مختلف قضائی استان ۵۴۶ هزار و ۴۵۲ پرونده رسیدگی شده و همچنین طی این مدت ۱۸۸ هزار پرونده قضائی در شوراهای حل اختلاف استان مختومه شده است.
موحد افزود: در کنار رسیدگی به پروندهها در دستگاه قضائی، همکاران قضائی در نهادهای شبه قضائی نیز ۴۷ هزار پرونده را رسیدگی و در صدور آرای آنها مشارکت داشته اند.
وی ادامه داد: در مجموع ۷۳۴ هزار و ۴۵۲ فقره پرونده در شعب قضائی و شوراهای حل اختلاف استان کرمان طی سال گذشته رسیدگی شده و بر این اساس سرانه هر قاضی به صورت میانگین یک هزار و ۸۳۰ پرونده بوده است.
وی خاطرنشان کرد: در صورت احتساب رسیدگی و صدور آرا در پروندههای شبه قضائی سرانه هر قاضی در سال گذشته بالغ بر دو هزار پرونده خواهد بود.
وی تصریح کرد: تعداد پروندههای یکتای ورودی به دستگاه قضائی استان کرمان در سال گذشته ۳۶۱ هزار و ۸۷۱ فقره پرونده و تعداد پروندههای یکتا به شوراهای حل اختلاف استان ۱۸۸ هزار پرونده بوده است.
موحد با اشاره به حجم بالای مراجعات به دستگاه قضائی، گفت: روزانه به صورت حداقل ۲۵ هزار مراجعه کننده به واحدهای قضائی سراسر استان مراجعه میکنند که این تعداد در شرایط کرونایی کاهش یافته است.
وی افزود: روزانه ضمن برگزاری ۶۰۰ جلسه دادگاه در واحدهای قضائی استان کرمان، ۶۰۰ جلسه رسیدگی به پروندهها نیز در شوراهای حل اختلاف تشکیل میشود که این آمار به جز تحقیقات انجام شده در دادسراها است.
رئیس کل دادگستری استان کرمان با تاکید بر اینکه در راستای سند تحول قضائی شاهد ارتقای رضایت مندی مردم از دستگاه قضائی در سطح کشور و استان هستیم، گفت: این میزان در استان کرمان بر اساس آمار موجود در سامانه رضایت مندی طراحی شده از سوی قوه قضائیه، ۶۷ درصد است و اگرچه این آمار تا رسیدن به وضعیت مطلوب فاصله دارد اما بیانگر میزان افزایش رضایت مندی مردم از دستگاه قضائی است.
انجام ۳۱ هزار و ۴۷۷ دیدار مردمی مسئولان قضائی در استان کرمان
رئیس کل دادگستری استان کرمان بیان کرد: در استان کرمان طی سال گذشته یک هزار و ۹۳۶ دیدار مردمی از سوی رئیس کل و معاونین دادگستری انجام شده است و با احتساب ۲۹ هزار و ۵۴۱ ملاقات مردمی انجام شده از سوی رؤسای حوزههای قضائی و دادستانهای استان، در مجموع ۳۱ هزار و ۴۷۷ مورد ملاقات مردمی در این استان انجام شده است.
موحد ضمن تاکید بر این مطلب که ملاقاتهای مردمی با توجه به شرایط شیوع کرونا و با رعایت دستورالعملهای بهداشتی برگزار شده است، تصریح کرد: محدودیتهای اعمال شده در مراجعات مردمی نیز به منظور حفظ سلامت مراجعان به دستگاه قضائی صورت گرفته است.
رئیس کل دادگستری استان کرمان در بخش دیگری از سخنان خود ضمن بیان این مطلب که در حال حاضر ۳۱۷ شعبه شورا ی حل اختلاف در سطح استان کرمان فعال هستند، گفت: در مجموع یک هزار و ۴۴۳ عضو اصلی، علی البدل و دبیر در شوراهای حل اختلاف استان کرمان در حال اراده خدمات هستند.
موحد با اشاره به این مطلب که ۳۹۷ قاضی علاوه بر فعالیت در واحدهای قضائی در در شوراهای حل اختلاف استان کرمان نیز مشغول پاسخگویی به نیازهای قضائی مردم هستند، عنوان کرد: در مجموع ۱۸۸ هزار پرونده در شوراهای حل اختلاف استان کرمان مورد رسیدگی قرار گرفته و مختومه شده است.
وی ضمن اشاره به اینکه طی سال گذشته ۵۵ هزار و ۲۹۵ پرونده از طریق صلح و سازش مختومه شده است، اظهارداشت: در مجموع ۴۱ درصد از پروندههای قابل صلح و سازش و ۲۹ درصد از پروندههای وارده به شوراهای حل اختلاف با صلح و سازش مختومه شده است.
رئیس کل دادگستری استان کرمان از رسیدگی شوراهای حل اختلاف زندانهای استان کرمان به دو هزار و ۹۴۶ پرونده خبر داد و گفت: در نتیجه تلاشهای شوراهای حل اختلاف زندانهای استان کرمان ۸۶۹ مددجوی زندانها آزادی خود را به دست آورده اند.
موحد افزود: با تلاش و مداخلات سازشی شوراهای حل اختلاف ویژه زندانهای استان کرمان در ۲۹ پرونده قتل عمد، قصاص ساقط شده است.
وی بیان کرد: شوراهای حل اختلاف استان کرمان در تعداد پروندههای کیفری منجر به صلح و سازش رتبه دوم کشوری، در ایجاد صلح و سازش در پروندههای حقوقی رتبه هفتم کشوری و در ایجاد مصالحه رتبه چهارم کشوری را به خود اختصاص داده است.
وی یادآور شد: شوراهای حل اختلاف ویژه زندانهای استان کرمان در سال گذشته رتبه برتر کشوری را در زمینه صلح و سازش و رتبه ششم کشوری در تعداد افراد آزاد شده را به خود اختصاص داده اند.
۹۷۸ متعرض به حقوق بیت المال پای میز قضات کرمانی
رئیس کل دادگستری استان کرمان گفت: در حوزه حفظ حقوق بیت المال ضمن صدور ۸۷۷ مورد حکم قطعی و لازم الاجرا به نفع دولت، ۹۷۸ نفر از بابت تعرض به اراضی دولتی تحت تعقیب کیفری قرار گرفته و محکومیت حاصل کرده اند و در نتیجه احکام و اقدامات قضائی صادره، یک هزار و ۱۴۶ هزارهکتار از اراضی ملی و شهری به بیت المال اعاده شده است.
موحد با اشاره به صدور و اجرای ۳۱۱ مورد حکم قلع و قمع مستحدثات اراضی تصرفی، عنوان کرد: در مجموع طی سال گذشته ۱۵۵ هکتار اراضی زراعی که در شرف تغییرکاربری بوده اند به حالت سابق اعاده شده است.
وی یادآور شد: به منظور تثبیت مالکیت دولت و جلوگیری از تعرض اشخاص به اموال عمومی و در راستای اجرای قانون جامع حد نگار تاکنون از مجموع ۱۶ میلیون و ۶۰۰ هزار هکتار اراضی دولتی در استان کرمان، برای بیش از ۱۴ میلیون و ۱۴۴ هزار هکتار از اراضی ملی تثبیت مالکیت دولت انجام شده است.
موحد اظهار کرد: در سال گذشته در مجموع برای بیش از دو میلیون و ۵۲۰ هزار هکتار از اراضی ملی تثبیت مالکیت صادر شده است که این میزان نسبت به سل قبل از آن ۷.۴ درصد رشد داشته است.
وی گفت: امیدواریم در سال جاری مالکیت دولت در تمامی اراضی مربوطه تثبیت شده و سند تک برگ به نام دولت صادر شود که با تحقق این مهم زمینه بسیاری از زمین خواریها از بین خواهد رفت
وصول ۵۴۷ میلیارد تومان ازمطالبات بانکهای استان کرمان در سال گذشته
رئیس کل دادگستری استان کرمان گفت: در سال گذشته ۵۴۷ میلیارد تومان از مطالبات بانکهای استان نیز از طریق واحدهای اجرای ثبت اسناد وصول شده که نسبت به سال قبل از آن ۱۵۰ درصد رشد داشته است.
موحد با اشاره به انجام ۲۶۰ مورد بازرسی به منظور صیانت از حقوق بیت المال توسط سازمان بازرسی استان کرمان، گفت: طی سال گذشته دهها مزایده و مناقصه دولتی که موجب تضییع حقوق بیت المال میشد، لغو یا ابطال شده که مبلغ آنها بالغ بر ۴۶۷ میلیارد ریال بوده است.
وی یادآور شد: سازمان بازرسی استان کرمان در سال گذشته ۱۴۰ متهم را به اتهام جرایم اقتصادی به مراجع مختلف معرفی کرده است.
جلوگیری از بیکار شدن ۱۱ هزار و ۴۰۰ کارگر در استان کرمان
رئیس کل دادگستری استان کرمان در ادامه گفت: حمایت از تولید، پشتیبانی از واحدهای تولیدی و مانع زدایی از بنگاههای اقتصادی بر عهده دولت است و قوه قضائیه به عنوان همراه و پشتیبان دستگاههای اجرایی برای رونق تولید، افزایش زمینه اشتغال و رفع موانع تولید اقدام میکند.
موحد با اشاره به این مطلب که قوه قضائیه در سطح کلان کشوری و در استان کرمان بر مبنای فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی ورود جدی بر حمایت از تولید و مانع زدایی از مسیر فعالیت واحدهای اقتصادی داشته و بارقههای امید را در دل مدیران تولید روشن کرده است، گفت: طی سال گذشته ۳۱۹ پرونده در دبیرخانه ستاد استانی اجرای کلی سیاستهای اقتصاد مقاومتی رسیدگی شده و با رفع مشکلات بنگاههای تولیدی، از بیکار شدن بالغ بر ۱۱ هزار و ۴۰۰ نفر از نیروهای متخصص کار جلوگیری شده و برخی از کارگاههایی که فعالیت آنها متوقف شده بود نیز به چرخه تولید بازگشته اند.
اقدامات انجام شده در حوزه ساماندهی جمعیت کیفری استان کرمان
رئیس کل دادگستری استان کرمان، کاهش جمعیت کیفری زندانها را از محورهای اصلی سند تحول قضائی برشمرد و تاکید کرد: در این راستا طی سال گذشته با اقدامات کمیسیون عفو استان و مرکز و براساس پیشنهاد ریاست قوه قضائیه ۴۶۰ نفر در ۴ مناسبت مشمول عفو رهبری قرار گرفتند.
موحد ادامه داد: در سه ماهه نخست امسال نیز ۳۰۷ نفر از مزایای عفو رهبری بهره مند شده اند و بسیاری از آنها آزادی خود را به دست آورده اند.
وی با بیان اینکه در سال گذشته ۳۵۳ نفر با مساعدت خیران و مشارکت مجموعههای مختلف از طریق ستاد دیه آزاد شده اند، گفت: در سه ماهه نخست امسال نیز ۴۵ مددجوی جرایم غیرعمد و مالی توسط ستاد دیه استان کرمان آزاد شده اند.
وی یادآور شد: در سال گذشته بالغ بر ۱۵ میلیارد تومان کمکهای بلاعوض و تسهیلات بانکی برای آزادی زندانیان مورد استفاده قرار گرفته است و با اجرای سه مرحله از نهضت آزادسازی محکومان مالی و غیرعمد، ۱۴۰ مددجو آزاد شدند.
رئیس کل دادگستری استان کرمان به انجام دو هزار و ۱۳۸ مورد بازدید قضات از زندانهای استان کرمان نیز اشاره و بیان کرد: بالغ بر ۵۰۰ مورد بازدید از خانواده مددجویان نیز طی سال گذشته انجام و حجم عظیمی از کمکها و بستههای معیشتی در بین این خانواده توزیع شده است.
موحد عنوان کرد: در حال حاضر تمامی خانوادههای زندانیان بی بضاعت استان کرمان تحت پوشش حمایتی انجمنهای حمایت از زندانیان قرار دارند.
وی گفت: در راستای برنامههای ابتکاری در استان کرمان، قضات این استان ترغیب شده اند که قبل از صدور احکام قضائی شخصاً از وضعیت خانوادگی خانوادههای زندانیان بازدید کنند و در این رابطه تیمهای مورد نیاز تشکیل شده و این اقدام در جریان است که با این اقدام احکام قطعی دادگاه عینیتر، ملموستر و دقیقتر خواهد شد زیرا بسیاری از علل وقوع جرم ریشه در مسائل اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و خانوادگی افراد دارد.
وی به صدور سه هزار و ۷۱۵ حکم جایگزین حبس نیز اشاره کرد و گفت: طی سال گذشته دو هزار و ۲۰۴ قرار تعلیق تعقیب، ۲۱۵ تعلیق صدور حکم و هزاران تصمیم برای کاهش جمعیت کیفری زندانها انجام شده است.
رئیس کل دادگستری استان کرمان یادآور شد: طی سال گذشته همچنین ۸۱ نفر از زندانیان تبعه افغانستان به منظور ادامه تحمل محکومیت خود با هماهنگی بین وزارت دادگستری و سفارت افغانستان از زندانهای استان کرمان به زندانهای افغانستان منتقل شده اند.
موحد انجام یک هزار و ۳۵۱ مورد تقسیط و تعدیل بدهکاری محکومان مالی را اقدام دیگری در راستای اجرای سیاستهای کاهش جمعیت کیفری زندانها برشمرد و گفت: با شیوع بیماری کرونا، ۷ لایه قرنطینهای در زندانهای استان کرمان ایجاد شده است تا از ورود این بیماری به زندانها جلوگیری شود.
رئیس کل دادگستری استان کرمان در ادامه به انجام ۱۱ هزار و ۶۶۵ جلسه دادرسی الکترونیک زندانیان نیز اشاره و بیان کرد: توسعه دادرسیهای الکترونیک نیز اقدامی در راستای توسعه سلامت در بین مددجویان زندانها بوده است.
موحد، هوشمند سازی دستگاه قضائی را از تأکیدات سند تحول قضائی برشمرد و ادامه داد: به منظور سهولت کار، سرعت در رسیدگی، اتقان در دادرسیها و احکام قضائی و کاهش مراجعات مردمی به دستگاه قضائی به ویژه در شرایط کرونایی استفاده از تکنولوژیهای نوین و سامانههای مجازی از نمادهای تحول دستگاه قضائی و هوشمندسازی این دستگاه به شمار میرود.
وی با اشاره به راه اندازی ۴۰ سامانه الکترونیکیدر دستگاه قضائی به منظور حفظ جنبه محرمانه پروندههای قضائی، سرعت اطلاع رسانی به طرفین پروندهها و شفافیت بیشتر امور، تصریح کرد: در حال حاضر یک هزار و ۱۶ دستگاه به صورت الکترونیک با دستگاه قضائی در ارتباط هستند.
رئیس کل دادگستری استان کرمان یادآور شد: زمینه برگزاری جلسات محاکمه غیرحضوری بنا به درخواست طرفین پرونده در استان کرمان فراهم است و افراد با پرداخت ۲۰۰ هزار ریال میتوانند درخواست دادرسی الکترونیک خود را مطرح کنند.
موحد با اشاره به این مطلب که ۶۷ شعبه دادگاه در استان کرمان به دادرسی الکترونیک مجهز شده اند، گفت: استان کرمان نخستین دادگاه بین المللی را به صورت الکترونیک برگزار کرده است.
رئیس کل دادگستری استان کرمان گفت: در حال حاضر ۹۰ درصد اوراق قضائی استان کرمان به صورت الکترونیکی ابلاغ میشود.
اجرای بیش از ۳۰ عنوان برنامه به مناسبت هفته قوه قضائیه در استان کرمان
رئیس کل دادگستری استان کرمان گفت: به منظور بزرگداشت هفته قوه قضائیه بیش از ۳۰ عنوان برنامه تدوین و جمع بندی شده است که در بازههای زمانی تعیین شده، اجرایی خواهند شد.
وی، برگزاری مصاحبه مطبوعاتی رئیس کل و مسئولان قضائی استان، فضاسازی شهری، حضور قضات در مساجد و پاسخگویی به سوالات و درخواستهای حقوقی و قضائی مردم، تداوم اجرای طرح هر مسجد یک حقوقدان، بازدید از دستگاههای تابعه، دیدار مردمی، بازدید از واحدهای صنعتی و معدنی و نشست تعاملی با نیروی انتظامی را از جمله برنامههای بزرگداشت هفته قوه قضائیه برشمرد.
وی تصریح کرد: عطرافشانی و گلباران قبور شهدا، تجلیل از قضات و کارکنان برتر قوه قضائیه، تهیه و انتشار ویژه نامه هفته قوه قضائیه، جلسه مشترک شورای اداری و قضائی استان و نشست مشترک با نمایندگان مجلس شورای اسلامی از دیگر برنامههای بزرگداشت هفته قوه قضائیه خواهد بود.
نظر شما