۱ تیر ۱۴۰۰، ۱۲:۳۵

کلانتری:

دیگر از امضاهای طلایی در سازمان محیط زیست خبری نیست

دیگر از امضاهای طلایی در سازمان محیط زیست خبری نیست

رییس سازمان محیط زیست از شفاف شدن این سازمان و حذف امضاهای طلایی خبر داد و گفت: دیگر نیازی نیست نیروهای اطلاعاتی با واسطه و غیر مستقل عمل کنند.

به گزارش خبرنگار مهر، عیسی کلانتری رئیس سازمان محیط زیست در مراسم روز ملی محیط‌بان گفت: در جلسات بعدی شورای عالی فرهنگ شاهد ثبت روز ملی محیط‌بان، همزمان با ولادت امام رضا (ه) خواهیم بود.

وی با بیان اینکه سازمان محیط زیست دو بخش محیط طبیعی و محیط انسانی دارد و وظیفه اصلی محیط طبیعی حفاظت از محیط زیست است و همانطور که رهبری فرمودند مساله محیط زیست مربوط به این دولت و آن دولت نیست، به اظهارنظری درباره خلع سلاح محیط‌بانان اشاره کرد و گفت: مگر می‌شود در جامعه‌ای خلافکار هست، می‌توان مأمور را خلع سلاح کرد.

وی افزود: محیط زیست بدون کار فرهنگی قابل حفظ نیست، محیط‌بانان زحمت می‌کشند اما اگر قاطبه ملت محیط‌بان نباشد نمی‌توان محیط زیست را حفظ کرد.

کلانتری با اشاره به اینکه سالیانه ۲۰۰ نفر به محیط‌بانان اضافه می‌شوند، چون سالیانه حدود ۱۱۵ نفر بازنشسته و تعدادی جانباز و شهید می‌شوند. افزود: تعداد محیط‌بانان باید به ۵ هزار نفر برسد و سازمان امور استخدامی و برنامه و بودجه حداکثر کمک را کرده‌اند و جای تقدیر دارد.

وی ادامه داد: اعدادی که فرمانده یگان محیط زیست اعلام کردند بدون کمک دولت و سازمان برنامه بودجه انجام نمی‌شد.


وی اظهار داشت: ما سال ۹۶ فقیرترین سازمان دولتی از نظر پرداخت به پرسنل بود و طی ۳ سال گذشته که تورم ۱۲۰ درصدی داشتیم، شاهد افزایش دستمزد ۲۳۵ درصدی بودیم و خالص افزایش پرداختی بیش از ۱۱۵ درصد بوده است.

کلانتری وظیفه اصلی رئیس سازمان محیط زیست را اصلاح قوانین و مقررات و برنامه‌ریزی دانست و گفت: کارهای سخت را در محیط طبیعی و انسانی انجام می‌دهند.

وی روند بهبود شرایط در سازمان محیط زیست را قابل تشخیص و معنی دار دانست گفت: دیگر از امضای طلایی و کار محرمانه در این سازمان خبری نیست و به برادران هم خبر بدهید لزومی ندارد برای جمع آوری اطلاعات غیر مستقل عمل کنند چه در سایت سازمان چه موضوعات محرمانه زحمت ندهید که با واسطه مراجعه کنید، سازمان آمادگی همکاری با هر ارگان حفاظتی را دارد.

رئیس سازمان محیط زیست تاکید کرد: سازمان نظارتی محیط زیست مساله پوشیده‌ای ندارد، کل بودجه دولتی سازمان ۲.۵ در هزار بودجه کل کشور است. هرچند در امضاهای طلایی گذشته پولی داشت. یا برخی محیط‌بانان متخلف در ازای پول اجازه شکار بدهد، که با اصلاح شرایط این موضوع کمتر شده است و سازمان شفاف و پاسخگو در همه زمینه‌ها هستیم.

وی افزود: نزدیک به ۴ سال پیش که زیر فشار بودم که ریاست سازمان را بپذیریم روحانی گفت: خسته شدیم که آنقدر دستگاه‌های اجرایی مراجعه می‌کنند و می‌گویند سازمان پاسخگو نیست.

کلانتری ادامه داد: پیش از حضورم ارزیابی بیش از ۲۶۰ طرح بزرگ از ۱۴ سال تا ۳ در سازمان گیر کرده بود و ما ظرف ۴ ماه همه ارزیابی را به روز کردیم و حدود ۲۰ درصد رد و مابقی مشروط تأیید شده است، و کار کشور جاری شد.

وی افزود: سعی کردیم در حوزه طبیعی و انسانی شفاف عمل کنیم ولی طرح‌های جنجال برانگیز هنوز در کشور به علت نفوذ مقامات سیاسی و اقتصادی هست.

رئیس سازمان محیط زیست، مسائل سیاسی و حاشیه‌ای به سازمان ربطی ندارد و هر چه در راستای حفظ محیط زیست و توسعه پایدار است، باید ظرف ۴۵ روز تعیین تکلیف شود و دلایل مثبت و منفی آن باید منعکس شود، نمی‌توانیم کشور را معطل کنیم و هر کسی مسئولیت دارد باید پاسخگو باشد.

وی ادامه داد: دولتی که اختیاراتش محدود است، در همان حیطه باید پاسخگو باشد
سازمان باید وظایفش را انجام دهند و اگر کسانی که خواهان چیزی بیش از وظایف قانونی هستند جایش اینجا نیست.

کلانتری با اشاره به درخواست امروز ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری برای کسب مجوز فعالیت در منطقه حفاظت گفت: در مقابل درخواستش گفتم، و برایم من نظر شورای عالی محیط زیست مهم است و من حق ندارم مانع توسعه شوم، اما باید از راه دیگری اقدام کند.

وی در ادامه با بیان اینکه امروز محیط‌بانان علاوه بر حفاظت از محیط طبیعی، معلمان فرهنگی محیط زیست هستند، ابراز داشت: در بعد فرهنگی شاید بیشتر کار ستادی است تا اجرایی اما به نظرم سازمان موفق بوده است.
کلانتری به تلاش‌های سازمان برای اجباری شدن درس حفاظت محیط زیست در کشور نیز اشاره کرد و گفت: این درس به صورت پایلوت در ۱۲ دانشگاه کشور اجباری می‌شود.

رئیس سازمان محیط زیست اظهار داشت: اگر مدیران اجرایی کشور و تصمیم سازان ۱۰ درصد تفکرات مقام معظم رهبری اطلاع داشتند به ضرس قاطع مشکل محیط زیست نداشتیم و مشکلات ما از عدم آگاهی است.

وی با بیان اینکه اصلاحات قانون معدن در سال ۹۰ در مجلس باعث شده معدن کاران خارج از مناطق ۴ گانه هر بلایی را می‌خواهند بر سر سرزمین می‌آورد، بدون اینکه به کسی پاسخگو باشد. گفت: از وسعت سرزمینی در ۱۴۵ میلیون هکتار یعنی ۸۸ درصد وسعت کشور هر طور دلشان خواست طبق قانون رفتار می‌کنند، و این بحران را مجلس به دلیل کم اطلاعی به وجود آورده و شاید معدن داران خیلی پولدار بودند که این قانون را تصویب کردند، هیچ جای دنیا چنین قانونی وجود ندارد.

وی ادامه داد: اگر فرهنگ و آگاهی عمومی بالا باشد و شهروندان از حقوق شهروندی شأن مطلع باشند، چنین اتفاقی نمی‌افتد.

رئیس سازمان محیط زیست با اشاره به انتقادات موجود به ستاد احیای دریاچه ارومیه ابراز داشت: می‌گویند دریاچه ارومیه تعطیل شده ولی ما براساس شرایط شورای امنیت کشور نمی‌توانستیم که اطلاع رسانی کنیم که چه شرایطی برای انتقال آب از رودخانه زاب افتاده است و به دلیل پافشاری بر ایجاد تونل، مدتی است، ۲۰۰ نفر هفتگی زیر زمین می‌خوابند، نباید ناجوانمردی انتقاد کنید وقتی دولت ۱۰۰ درصد بودجه دریاچه را تخصیص داده است.

وی بر بحرانی شدن وضعیت منابع آبی کشور تاکید کرد و گفت: ادامه این روند مدیریت آبی باعث از بین رفتن منابع آب و تهدید زندگی نسل بعد است،

کلانتری تاکید کرد: مساله امروز محیط زیست آب است هرچند باید با متخلفان و آلوده کنندگان هوا هم برخورد کرد.

وی با انتقاد از طرح یکی از کاندیداهای ریاست جمهوری مبنی بر تأمین غذا و محصولات کشاورزی برای ۵۰۰ میلیون نفر در کشور، اظهار داشت: ما برای ۶۰ میلیون نفر تولید محصولات کشاورزی، استحصال ۲ برابری آب معادل ۹۰ میلیارد برداشت داریم و نباید اینها عوام فریبی کنید.

رئیس سازمان محیط زیست با یادآوری اینکه دو ماه پیش به آیت الله رئیسی در جریان مقابله با زمین خواری‌های هزار هکتاری لواسان و اراضی دماوند گفته است، در کشور سالیانه ۲ میلیارد تن خاک از دست می‌دهیم که می‌توانیم ۱.۲ میلیارد تن به معنای ۳۰۰ هزار هکتار خاک را حفظ کنیم گفت: برخورد با این تخلفات کوچک سرکاری است، و وی تنها برای آزادسازی هزار هکتار زمین ۱۰ جلسه گذاشته است.

وی با تاکید بر اینکه کارشناسان محیط زیست مدیران را با مسائل جزئی سرگرم کرده‌اند در حالی که مسائل اصلی رها شده گفت: سازمان محیط زیست باید بر سر مسائل اصلی بجنگد چون تنها این سازمان موظف به حفظ حقوق نسل بعد است و هیچ ارگانی موظف به این مساله نیست.

کلانتری با اشاره به درگیری‌اش با خودرو سازان برای استاندارد سازی و رسیدن به استاندار یورو ۶ گفت: خودروسازان از الان لابی می‌کنند تا با کیفیت پایین‌تر خودرو تولید کنند.

وی یادآور شد: هر اختیاری که قابل تفویض بوده به استان‌ها تعلق گرفته و دیگر تمرکز وجود ندارد، سازمان محیط زیست به نمایندگی از ملت ایران باید حافظ محیط زیست کشور باشد.

رئیس سازمان محیط زیست یادآور شد: درباره حفر تونل زاب از اول پیش بینی می‌شد با مشکل موجه شویم و ۹ ماه است در ۱۴۰۰ متر گیر کرده‌ایم.

وی ادامه داد: مدتی است، روزی ۴ متر پیش می‌رویم در حالی که می‌دانستیم آنجا تونل جواب نمی‌دهد و منابع کشور و منابع آبی هدر می‌رود تا یک پیمانکار کار کند.

وی خاطر نشان کرد: من خواهش کردیم با لوله آب را منتقل کنید تا ویرانی به جا نیاورد.

کد خبر 5241745

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha