۹ تیر ۱۴۰۰، ۱۲:۲۹

در واکنش به انتشار گزارشی در مهر عنوان شد؛

فرمانداری رودبار هیچ نقشی در صدور مجوز معادن ندارد

فرمانداری رودبار هیچ نقشی در صدور مجوز معادن ندارد

رودبار- فرماندار رودبار در واکنش به انتشار گزارش مهر درباره آخرین وضعیت روستای «خِرشک» ۴۰ روز بعد از رانش زمین، گفت: فرمانداری رودبار هیچ نقشی در صدور مجوز معادن ندارد

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: با انتشار گزارش «بغض سنگین خرشک پایانی ندارد» در خبرگزاری مهر که از دردهای پیدا و پنهان اهالی خرشک بعد از ۴۰ روز آوارگی و بی خانمانی پس از رانش زمین روستا حکایت داشت و روایت گر مشکلات و دغدغه‌های فراموش شده مردم این دیار و بی تفاوتی مسئولین را نسبت به این فاجعه انسانی و حل مشکلات ساکنین روستا به نقد می‌کشید، فرماندار رودبار که تا چند روز گذشته به سوالات و درخواست خبرنگار مهر برای گفتگو در این زمینه پاسخی نداده بود بر آن داشت تا نسبت به این گزارش واکنش نشان داده و پاسخگو باشد.

تقدیر از حضور گروه‌های جهادی در خدمات رسانی به خرشک

فرماندار رودبار درباره اقدامات این ستاد برای پایداری شرایط در روستای خرشک به خبرنگار مهر گفت: به محض اطلاع از رانش زمین در روستای خرشک جلسه ستاد مدیریت بحران در فرمانداری تشکیل و به فوریت از زمین شناسان و کارشناسان مختلف در جلسه روز بعد دعوت و گمانه زنی در خصوص ارائه گزارش و نحوه کاهش و رفع دامنه خطر و آسیب پذیری اهالی، صورت گرفت که نتایج آن بزودی اعلام می‌شود.

هوشنگ عباسقلی زاده با اشاره به حضور جهادی بسیجیان، گروه‌های جهادی و امدادی در خدمات رسانی به ساکنین خرشک، بیان کرد: در همان ساعات اولیه با همکاری همه دستگاه‌ها و بسیج امکانات و نیروها برای خدمات رسانی و اقدامات لازم برای کاهش آثار منفی روحی و روانی ناشی از حادثه، تخلیه محل و فراهم کردن اقلام مورد نیاز اولیه انجام شد.

وی در ادامه به خسارات وارده به زیرساخت‌های روستای خرشک نیز اشاره و اضافه کرد: با برگزاری جلسه مدیریت بحران با حضور مدیران استانی مصوب شد زمینی تهیه و برای ساخت و اسکان دائم خسارت دیدگان به بنیاد مسکن استان معرفی شود.

فرماندار رودبار با اشاره به معرفی سه منطقه در این زمینه، بیان کرد: مقرر شد مختصات زمین‌های تعرفه شده جهت اتخاذ تصمیم به ستاد مدیریت بحران استان و اداره کل بنیاد مسکن اعلام شود که در حال حاضر منتظر پاسخ بنیاد هستیم.

سهم تقصیر هر شخص در موضوع خرشک باید بررسی شود

عباسقلی زاده درباره شناسایی افراد و دستگاه‌های مقصر در خسارت به مردم روستای خرشک گفت: با توجه به تعطیل معدن مجاور این روستا به دلیل رانش زمین قبل قبول مسئولیت بنده در این شهرستان، سهم تقصیر هریک از عوامل، اشخاص حقیقی و حقوقی باید بررسی دقیق و کارشناسی شود تا هر شخص حقیقی و حقوقی به میزان تأثیرگذاری در حادثه به وجود آمده پاسخگو باشد.

وی ادامه داد: بنابراین با توجه به حساسیت و اهمیت این حادثه، موضوع علاوه بر طرح و بررسی در چندین جلسه مدیریت بحران با حضور مدیران و کارشناسان دستگاه‌های متولی استان و شهرستان، در جلسات شورای تأمین نیز مطرح و دستگاه قضا نیز پیگیر موضوع بوده و ما منتظر نظر کارشناسی درباره علل رانش هستیم تا تصمیم گیری شود.

عباسقلی‌زاده همچنین به موضوع مجوز داده شده به معدن و لزوم نظارت سازمان صمت نیز اشاره و اضافه کرد: بر اساس آخرین قوانین و دستورالعمل‌های ابلاغی، متولی صدور مجوز سازمان صنعت، معدن و تجارت استان با استعلام از دستگاه‌های متولی و مرتبط بوده و طبق اعلام مسئولین استانی، فرمانداری نقش و دخالتی در صدور مجوز و حتی پاسخ به استعلامات فنی و نیز ملاحظات اجتماعی مربوط به صدور مجوز معادن ندارد.

وی با بیان اینکه برای مقاطعی این اقدام خارج از قواعد و ضوابط انجام اما پس از تغییر رویه منجر به ارسال رونوشت مکاتبات و استعلامات تنها جهت آگاهی آن هم بعد از قطعی شدن فرآیند به فرمانداری شد، ادامه داد: در سال‌های اخیر نیز همین رونوشت مکاتبات با این استدلال دستگاه‌های متولی که برای فرمانداری نقش و وظیفه‌ای در صدور مجوزها و پاسخ به استعلامات پیش بینی و تعیین نشده، منعکس نشد اما این موضوع در جلسه ستاد مدیریت بحران شهرستان و سپس با مصوبه شورای تأمین شهرستان به رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان گیلان اعلام و مقرر شد از این پس صدور مجوز با نظر و تصمیم شهرستان انجام شود.

فرماندار رودبار تأکید کرد: با این اقدام امکان نظارت بیشتر در قالب کمیته پایش با همراهی دستگاه‌های نظارتی همچون دستگاه قضائی، نیروی انتظامی و همچنین ادارات متولی همچون منابع طبیعی، حفاظت محیط زیست و منابع طبیعی فراهم خواهد شد.

وی همچنین اضافه کرد: فرآیند صدور پروانه بهره برداری و مجوز برداشت معادن در قالب قانون معادن به نسبت راحت بوده اما برای ابطال مجوزهای صادره و پروانه‌های بهره برداری فرآیند پیچیده‌ای دارد که باید با مستندات بسیار زیاد و پیگیری‌های مختلف اداری و حقوقی از طریق شورای عالی معادن کشور با حضور نمایندگان دستگاه‌های مختلف منجر به صدور رأی شود.

کد خبر 5247668

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha