سیاوش محمدی در گفتو گو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: ما در سه سطح پیشبینیهای لازم جوی را در کنار هشدارها ارائه میکنیم که در بخش اول هشدارهای ما زرد به معنای آگاهی، در مرحله بعد نارنجی به معنای آمادگی و در سطح قرمز نیز به معنای اقدام است که برای امسال هشدار خشکسالی برای مسئولان امر به ویژه متولیان بخش تولید، تأمین آب شرب و انرژی داده شده است.
وی تصریح کرد: با کاهش بارندگیها در فصل بهار تا ۷۳ درصد در استان اردبیل و همچنین افزایش دو درجهای دما ما هشدارهای لازم را به مسئولان امر دادهایم تا به موقع خود را برای مقابله با پدیده خشکسالی و تبعات منفی آن آماده کنند.
مدیرکل هواشناسی استان اردبیل گفت: در روزهای آینده سیستم ناپایداری وارد کشور میشود که بیشتر جنوب کشور را تحت تأثیر قرار داده و اثرات آن در استان اردبیل نیز مشاهده خواهد شد.
محمدی افزود: به دنبال ورود این سامانه رعد و برق و بارش پراکنده همراه با وزش باد در برخی از مناطق استان به ویژه ارتفاعات مشاهده خواهد شد که امکان بروز پدیدههای جوی در مناطق کوهستانی و جنگلی بیشتر از سایر مناطق است و در هفته آینده روزهای گرمی را نیز در پیش رو داریم.
وی به وضعیت بارشها در سال آبی جاری اشاره کرد و ادامه داد: بارشی که از اول سال آبی شروع شده به میزان ۲۳۴ میلیمتر بوده که نسبت به سال آبی گذشته ۲۵ درصد و در بلند مدت ۲۶ درصد کاهش بارندگیها را شاهد هستیم.
محمدی در بخش دیگری از سخنان خود اضافه کرد: در یک شرایط استثنایی میزان بارش ثبت شده در فصل بهار امسال در استان تنها ۵۱ میلیمتر بوده که این میزان بارش نسبت به بهار سال قبل ۷۳ درصد و بلند مدت ۵۹ درصد کاهش نشان میدهد.
وی به کاهش ذخیره برف و کم شدن بارشها در فصل زمستان اشاره کرد و گفت: ضروری است با مدیریت مصرف در بخش آب این خشکسالی را به سلامت سپری کرده و بیش از گذشته به وضعیت پایداری منابع آب کمک کنیم.
محمدی از خشکسالی به عنوان پدیده خزنده یاد کرد و افزود: در طول زمان خشکسالی رخ مینماید که در پهنه کشورمان نیز در سالهای اخیر خشکسالی روند خفیف تا شدید داشته و هم اکنون نیز ۷۹ درصد مساحت استان درگیر خشکسالی خفیف و شدید است.
مدیرکل هواشناسی استان اردبیل تصریح کرد: تنها ۲۱ درصد مساحت استان در وضعیت نرمال قرار دارد و در ۱۰ سال اخیر نیز ۸۵ درصد مساحت استان اردبیل درگیر خشکسالی بوده است.
نظر شما