۸ مرداد ۱۳۸۶، ۱۶:۱۷

در پی تبرئه متهمان پرونده

قاضی پرونده سقوط هواپیمای C130 به ابهامات اولیای دم پاسخ گفت

قاضی پرونده سقوط هواپیمای C130 به ابهامات اولیای دم پاسخ گفت

رئیس دادگاه رسیدگی کننده به پرونده سانحه سقوط هواپیمای C130 در پی تبرئه شدن متهمان، در نشستی با اولیاء دم پرونده ، به سئوالات و ابهامات آنان پاسخ گفت.

به گزارش خبرگزاری مهر، درابتدای این جلسه ، قاضی محمد موحد با تسلیت مجدد شهادت شهدای این سانحه و ابراز همدردی با خانواده آنان اظهار داشت: این شهدا متعلق به همه ملت هستند و همگی از فقدان آنها ناراحتیم.

وی گفت: از هنگام ارجاع پرونده ، 15 جلسه رسمی و چندین جلسه غیر رسمی و کارشناسی با حضور خلبانان مجرب و متخصصان مراقبت پرواز برگزار و موضوع از ابعاد مختلف مورد بررسی قرار گرفت. حتی در یک جلسه اختصاصی برخی اولیاء دوم حضور یافته و مطالب و مستندات خود را ارائه کردند و استعلامات متعدد از بخش های مختلف صورت گرفت و شخصا طی دو نوبت از برج مراقبت و پایگاه هوایی مهرآباد باز دید نمودم.

موحد افزود: بر اساس تحقیقات انجام شده و با توجه به امکانات و تجهیزات موجود، دادگاه به این نتیجه نرسید که متهمان گناهکارند.

وی  تصریح کرد: دادگاه به جرم یعنی فعل یا ترک فعلی که قانون برایش مجازات تعیین کرده رسیدگی می کند و تا دلیل محکمی برای محکومیت وجود نداشته باشد نمی توان افراد را مجرم شناخت و مجازات کرد و اگر سوء مدیریتی وجود داشته باشد تخلف است نه جرم  و سلسله مراتب مربوطه باید به آن رسیدگی کنند.

قاضی دادگاه رسیدگی کننده به پرونده تاکید کرد: تمامی کسانی که قانونا حق اعتراض به رای را دارند ، شخصا یا توسط وکیل قانونی می توانند به رای صادره اعتراض کنند که قابل رسیدگی در مراحل تجدیدنظر است.

وی گفت: بر اساس کنوانسیون ها و پروتکل های بین المللی که ایران عضویت آنها را پذیرفته است ، متصدی هواپیما یعنی نهاجا ضامن پرداخت دیه و خسارت وارده به سرنشینان و کروی پرواز است.

در ادامه تعدادی از اولیای دم پرونده به طرح سئوالات و بیان ابهامات خود پرداختند که قاضی موحد به آنها پاسخ داد.

موحد در پاسخ به این سئوال که اگر متهمان بی گناه بوده اند چرا نهاجا محکوم به پرداخت دیه و خسارت شده است گفت: متهمان به عنوان شخصیت حقیقی از جهت اهمال و سهل انگاری که به آنها نسبت داده شده بود تبرئه شده اند . حال آن که نهاجا به عنوان شخصیت حقوقی که متصدی هواپیما محسوب می شود بر اساس کنوانسیون ها و پروتکل های بین المللی که ایران عضو آنها است مسئول شناخته شده و ضامن خسارات و دیه سانحه دیدگان است و این دو موضوع لازم و ملزوم یکدیگر نیستند.

کد خبر 526466

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha