به گزارش خبرگزاری مهر، محمد نصیری در آئین رونمایی برخط ۲۱۲ خانه هلال در مناطق حاشیه شهرها گفت: خانههای هلال در حوزه توانمندسازی جوامع میتوانند نقش مهمی ایفا کنند. پایلوت این طرح یک سال و نیم پیش در محله هرندی تهران آغاز شد که اجرای این طرح همچنان با همکاری نهادها و دستگاههای مختلف جاری است.
وی افزود: امروز برای اینکه جامعهای سالم و توانمند داشته باشیم باید به محلات رفته و ساماندهی را از محلات آغاز کنیم. رویکرد ما باید محله محوری باشد. در یک محل شاید هلال احمر ورود کند و در محلات دیگر سایر دستگاهها. این امر باید یک حرکت اجتماعی پایدار برای ارتقا سطح زندگی شهروندان باشد تا با بهره گیری از ظرفیتهای خودشان بتوانیم سطح توانمندی جامعه را ارتقا دهیم.
رئیس سازمان داوطلبان جمعیت هلال احمر خاطرنشان کرد: طرح توانمندسازی محله هرندی، با شیوع کرونا در کشور همزمان شد و استارت آن از اسفند ۹۸ زده شد. این طرح با محوریت خانه هلال هرندی آغاز شد و دستگاههای دیگر نیز به کمک آمدند. در ابتدا ۶ کمیته با محورهای مختلف تشکیل شد تا تمامی معضلات این محله پوشش داده شوند.
نصیری ادامه داد: هدف ما در این طرح این بود که با مردم همان محله کار کنیم، ساماندهی را آغاز کنیم و مردم محلهها را به پای کار بکشانیم. مردم محلات باید به این خودباوری برسند که خودشان در وضعیت خود تغییر ایجاد کنند.
رئیس سازمان داوطلبان جمعیت هلال احمر با اشاره به معضلات مهم محله هرندی اظهار کرد: ساخت و سازهای غیراستاندارد، فقر، بی اعتمادی به دستگاهها، ناامیدی شهروندان و آسیبهای اجتماعی از جمله معضلات مهم محله هرندی بود. ما در بدو ورود به محله، یک سرشماری از این محله انجام دادیم تا با اطلاعات لازم و کافی اقدامات خود را آغاز کنیم. بزودی این سرشماری منتشر و تغییرات ایجاد شده نسبت به سالهای قبل مشخص میشود.
وی افزود: ما با شناسایی خانوادههای آسیب پذیر، تمرکز خود را معطوف به این خانواده میکنیم. وظیفه ما این نیست که در محله هرندی با معضلات اجتماعی و جرایم برخورد کنیم بلکه نگاه ما سازنده است و قصد داریم به زنان، جوانان و افراد آسیب دیده خدمات ارائه دهیم، آنها را تحت آموزش قرار دهیم و به آنها هویت بخشیم تا بتوانند زندگی بهتری داشته باشند. در همین راستا محله هرندی به ۵ پهنه تقسیم شده است و یک خانه هلال مرکزی در هرندی تأسیس شد. سپس ۷۰ کوچه این محله شناسایی شد و برای هر کوچه یک مسئول معین شد.
نصیری خاطرنشان کرد: این افراد شهرداران کوچه هستند و کارت عضویت جمعیت هلال احمر را دریافت و کار خود را با شناسایی مشکلات کوچه خود آغاز کردهاند. امروز محله هرندی ۷۰ شهردار کوچه دارد و مشکلات محله خرد و تلاش شده تا این مشکلات را به مرور حل کنیم. برای محله هرندی برنامههای ۱۱۰ روزه تصویب شد و امروز در سومین مرحله از این طرحها قرار داریم. در هر برنامه ۱۱۰ روزه مشخص شده که هر دستگاهی چه اقدامی باید انجام دهد.
این مقام مسئول در جمعیت هلال احمر ادامه داد: امروز تمام آنچه در برنامه ۱۱۰ روزه اول مصوب شده بود به انجام رسید اما باید توجه داشت که طرحهای زیرساختی زمان بر بوده و تلاش میشود تا این طرحها نیز با سرعت پیش رود. مدنظر داریم همه اهالی محله هرندی پرونده سلامت داشته باشند و به صورت روزانه و با همکاری بهداشت محله برای تعدادی از شهروندان این محله پرونده سلامت ایجاد میشود. همزمان نیز آموزش عمومی پیشگیری از کرونا نیز در هرندی همچنان ادامه دارد. تأمین داروهای خاص، پرداخت کمک هزینه درمانی و ارائه بستههای معیشتی به شهروندان از جمله اقدامات دیگری بوده که در محله هرندی انجام شده است.
رئیس سازمان داوطلبان جمعیت هلال احمر افزود: امروز ۱۰ درصد محله هرندی نیاز به کمک دارند و با توجه به همین آمار در عید غدیر خم کمک به این خانوارها میشود.
نصیری با اشاره به کمکهای تحصیلی انجام شده به دانش آموزان محله هرندی گفت: با اقدامات انجام شده و همکاری سایر دستگاههای هیچ دانش آموزی در محله هرندی از تحصیل باز نماند و با خرید تبلت و تلفن همراه هوشمند، دانش آموزان محله هرندی توانستند در ایام کرونا به تحصیل خود که در قالب فضای مجازی بود ادامه دهند و بستههای تحصیلی دیگر نیز در اختیار شهروندان این محلهها قرار گرفت.
وی اظهار کرد: ما همزمان برنامههای فرهنگی را نیز در محله هرندی برگزار کردیم و تلاش شد تا در همه عرصهها محله هرندی ارتقا یابد و به مردم کمک رسانی شود. مسابقات فوتبال محلات را هم از هرندی آغاز کردیم و در کمال ناباوری ۶۰ تیم در این محله تشکیل و مسابقات برگزار شد. از سوی دیگر امروز در هرندی شخصی وجود ندارد که طالب شغل باشد و بیکار باشد. این یک اتفاق بزرگ است که امروز رخ داده است. جشنوارهای در محله هرندی برگزار شد تا برای ۱۰۰۰ نفر شغل ایجاد شود اما فقط نزدیک به ۳۰۰ نفر درخواست شغل کردند و این افراد ساماندهی شده و مشغول به کار شدند.
رئیس سازمان داوطلبان جمعیت هلال احمر در پایان گفت: بازآفرینی شهری نیز با کمک شهرداری آغاز شده و امید است هرچه زودتر این منطقه شکل و شمایلی بهتر پیدا کند. این طرح در شهرستانها نیز آغاز و محلهای تأسیس خانه هلال نیز مورد آمایش قرار گرفته است.
نظر شما