۱۲ مرداد ۱۴۰۰، ۱۲:۴۸

کشف سیاره ای که روز و شب در آن یکسان است!

کشف سیاره ای که روز و شب در آن یکسان است!

به تازگی سیاره ای گازی و عظیم در فاصله ۳۵ سال نوری زمین رصد شده که دور ستاره سرخ و کوتوله مدار می زند. روز و شب در این سیاره تقریبا یکسان است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ایندپندنت، ستاره شناسان سیاره عجیبی کشف کرده‌اند که در فاصله ۳۵ سال نوری از زمین قرار دارد و روز و شب آن کاملاً یکسان است.

این سیاره خارج از منظومه شمسی که «کوکوناتس -۲b» یا (Coconuts-۲b) نام دارد، یک سیاره عظیم گازی است که حجم آن ۶ برابر مشتری است و دور یک ستاره کوتوله سرخ مدار می‌زند. فاصله این سیاره و ستاره کوتوله مذکور ۹ میلیارد کیلومتر است که ۶ هزار بار کمتر از فاصله بین زمین و خورشید (۱۵۱.۸۷ میلیون کیلومتر) به حساب می‌آید.

مدار بزرگ این سیاره و دمای اندک ستاره سرخ کوتوله به آن معنا است که روز در این سیاره تقریباً با شب یکسان است و ستاره مذکور به شکل یک نور درخشان قرمز دیده می‌شود.

ژوجیانگ ژانگ، یک فارغ التحصیل انستیتو ستاره شناسی دانشگاه هاوایی به طور غیرمنتظره «کوکوناتس ۲b» و منظومه «کوکوناتس ۲» را طبقه بندی کرده است. سیاره «کوکوناتس ۲b» نخستین بار در ۲۰۱۱ میلادی رصد شد. اما کارشناسان تصور می‌کردند این یک شیء آسمانی شناور باشد.

ژانگ در این باره می‌گوید: منظومه «کوکوناتس ۲» یک سیاره عظیم در فاصله‌ای طولانی از یک ستاره با دمایی اندک مدار می‌زند و با منظومه شمسی تفاوت بسیار زیادی است.

دمای سیاره کوکوناتس ۲b حدود ۱۶۰ درجه سلیوس است و به دلیل بازده اندک انرژی آن فقط با استفاده از نور مادون قرمز قابل ردیابی است.

کد خبر 5271774

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha