محمد مهدی حریری در گفتگو با خبرنگار مهر در اصفهان اظهار داشت: از میان یکصد هزار و 670 واحد خون جمع آوری شد 260هزار سلول پلاسمایی تولید شده که صرف بیماران شده است.
وی در خصوص آمار افرادی که در اهدای خون پیش قدم می شوند، خاطرنشان کرد: از این میزان 95 درصد را مردان و تنها پنج درصد را زنان تشکیل می دهند.
این مقام مسئول در خصوص اجرای آزمایش طرح دیده وری ایدز در سال 85 یادآور شد: در سال گذشته خوشبختانه در خصوص آزمایشات این بیماری حتی با یک مورد بیماری HIV مثبت هم روبرو نبوده ایم و بر اساس طرح دیده وری ایدز در سال جاری متولی آزمایش دو هزار معتاد پرخطر و زندانیان مشکوک به بیماری ایدز خواهیم بود و در سال گذشته در اجرای این طرح 55 مورد بیمار مبتلا به ویروس HIV شناسایی شده اند.
حریری خاطرنشان کرد: در چهار ماهه نخست سال جاری 27هزار و 537 مورد اهدا کننده خون داشته ایم که از این میان 23 درصد آنها معافیت دائم و یا موقت اهدا خون گرفته اند.
وی در خصوص علل معافیت(دائم و یا موقت) اهدای خون یادآور شد: مسائلی چون کم خونی، مصرف دارو، سابقه بیماری هپاتیت، مالاریا، سن کم یا زیاد از جمله علل هستند که فرد متقاضی اهدای خون معافیت دائم و یا موقت می گیرد.
حریری یکی از اساسی ترین برنامه های سازمان انتقال خون را طرح ارجای سلامت خون دانست و ادامه داد: از سال 1380 تا کنون که طرح جایگزین خون از اقوام و فامیل حذف شده است و اهدای خون داوطلبانه است به این مهم نزدیک شده و تلاش می کنیم تا با تشویق داوطلبانه اهدای خون سالانه دو مرتبه آنان در اهدای خون شرکت کنند.
این مسئول در خصوص قرنطینه پلاسما خون بیان کرد: پلاسما خون سه تا 9 ماه قرنطینه می شود تا پس از اطمینان از سلامت پلاسما از آن استفاده شود و پیرامون ارسال پلاسما به اتحادیه اروپا برای تولید داروهای مشتق از آن و بازگشت داروها به ایران، سهم اصفهان در سال گذشته را 25 هزار واحد پلاسما برابر با پنج هزار لیتر و در چهار ماه نخست سال جاری 20 هزار واحد پلاسما برابر با چهار هزار لیتر دانست.
حریری در بخش پایانی سخنان خود مشکل عمده سازمان انتقال خون استان اصفهان را کمبود اعتبار بیان نمود و تصریح کرد: این کمبود اعتبار به زودی در اهداف متعالی سازمان تاثیر می گذارد و به زودی با مشکل خدمات خون رسانی مواجه خواهیم شد.
نظر شما