۱۶ مرداد ۱۴۰۰، ۱۳:۳۹

در گفتگو با مهر اعلام شد؛

تولید گندم ۳۰ درصد و خرید تضمینی ۵۰ درصد کاهش یافت

تولید گندم ۳۰ درصد و خرید تضمینی ۵۰ درصد کاهش یافت

نایب رئیس بنیاد ملی گندمکاران از کاهش ۳۰ درصدی تولید و همچنین افت ۵۰ درصدی خرید تضمینی گندم خبر داد.

علیقلی ایمانی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه تاکنون حدود ۴.۶ تا ۴.۷ میلیون تن گندم از کشاورزان خریداری شده است، گفت: با توجه به اینکه برداشت این محصول هنوز به طور کامل انجام نشده و حدود ۸ درصد از برداشت در اراضی استان‌های سردسیری باقی مانده است، احتمال می‌دهیم که میزان نهایی خرید به ۵ میلیون تن برسد.

وی اضافه کرد: تا این تاریخ میزان خرید تضمینی گندم نسبت به سال گذشته ۵۰ درصد و میزان تولید آن ۳۰ درصد کاهش دارد.

نایب رئیس بنیاد ملی گندمکاران ایران گفت: کشاورزان معمولاً ۲۵ درصد کل گندم تولیدی کشور را برای خودمصرفی بذر نزد خود نگه می‌دارند. به گفته وی، نیاز سالانه کشور به بذر حدود ۱.۲ میلیون تن است.

ایمانی افزود: با توجه به نوساناتی که در حوزه قیمت بذر و گندم در مهرماه سال گذشته رخ داد کشاورزان امسال گندم بیشتری را نزد خود نگه داشتند به امید اینکه بتوانند در ماه‌های آینده آن را با قیمت بهتری به فروش برسانند.

وی ادامه داد: همچنین با توجه به التهاباتی که در بازار نهاده‌های دامی وجود داشت، بخشی از گندم تولیدی از چرخه خرید تضمینی خارج و به عنوان خوراک دام مصرف شد.

ایمانی گفت: معمولاً بخشی از گندم را نیز دلالان و واسطه‌ها خرید و نگهداری می‌کنند و در زمان مناسب آنها را به بازار عرضه می‌کنند همچنین کارخانجات آرد نیز با پرداخت مشوق‌هایی به کشاورزان بخشی از گندم تولیدی را از آنان خریداری کردند.

وی تصریح کرد: بنابراین باید منتظر بمانیم تا برداشت گندم و خرید آن به اتمام برسد ضمن اینکه بین یک تا دو ماه بعد از پایان فصل خرید، مراکز خرید گندم باز هستند و کشاورزان در صورت تمایل می‌توانند محصول خود را تحویل دولت بدهند و بعد از آن می‌توان به طور دقیق تخمین زد که میزان کسری گندم در سالجاری چقدر است و چه میزان گندم باید وارد کشور شود.

به گزارش خبرنگار مهر، کارشناسان و دست اندرکاران حوزه کشاورزی معتقدند چنانچه دولت سیزدهم به قانون عمل کرده و با مشارکت تشکل‌های کشاورزی، نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی را درموعد مقرر و متناسب با نرخ تورم تعیین کند، اینگونه شاهد کاهش تولید و فروش محصول استراتژیکی مثل گندم به دولت نخواهیم بود.

به گزارش خبرنگار مهر، اگر چه خشکسالی در کاهش تولید گندم و در نتیجه خرید این محصول مؤثر بوده اما یکی از اصلی ترین دلایل کاهش تولید و فروش آن از سوی کشاورزان به دولت در سالجاری را می‌توان به سیاست‌های نادرست دولت در تعیین نرخ خرید تضمینی این محصول نسبت داد چرا که دولت در موعد مقرر حاضر نشد نرخ عادلانه ای برای خرید تضمینی گندم تعیین کند و نرخ ۵ هزارتومان، پس از ماه‌ها کشمش و پیگیری تشکل‌های کشاورزی و در حالی که ماه‌ها از شروع کشت گذشته بود، به ۵ هزار تومان افزایش یافت. در همین ارتباط نیز بسیاری از کارشناسان هشدار داده بودند که با توجه به بازار پر التهاب نهاده‌های دامی بخش زیادی از گندم از چرخه خرید تضمینی و مصارف انسانی خارج و خوراک دام می‌شود ضمن اینکه برخی از کشاورزان حتی مزارع سبز گندم خود را در اختیار دامداران قرار دادند تا از محصول تولیدی شأن به عنوان خوراک دام استفاده شود.

کد خبر 5275460

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • کمال مصطفی پور IR ۱۱:۱۲ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۷
      0 0
      خودکفایی به قیمت ویرانی و غیرقابل سکونت شدن ایران افرین بر تصمیم گیران
    • IR ۱۵:۰۴ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۷
      0 0
      نرخ واقعی گندم برای سال اینده حد اقل نباید کمتر از 10هزار تومان باشد. در ضمن دولت نباید اجازه گرانتر شدن کودهای فسفات و پتاس و اوره که بسیار لازمند در نولید گندم را بدهد کشاورزان طی این سه سال اخیر واقعا نابود شدن دولت جدید راضی نباشد که یارانه دولت بابت گندم به جیب کشاورزان اجنبی همچون امسال برود
    • علی IR ۱۷:۱۴ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۷
      0 0
      با شیرین سازی آب دریا و انتقال آب برای مصارف کشاورزی به مناطق داخلی و تبدیل زمین های دیم به آبی و گسترش روش های نوین آبیاری تولید گندم می تواند افزایش چشم گیری داشته‌ باشد تا بعد از رفع نیاز مصرف کننده مازاد تولید صرف خوراک دام شود تا واردات نهاده های دامی کاهش یابد و از این طریق صرفه جویی ارزی شود