۲۷ دی ۱۳۸۲، ۲۰:۳۲

گزارش هفتمين روز تحصن نمايندگان در مجلس

هفتمين روز تجمع متحصنين در مجلس كه از ساعت شانزده امروز آغاز شده بود با برگزاري نماز جماعت مغرب و عشا پايان يافت و قرار شد نمايندگان پس از نماز جماعت و افطار در نشستي خصوصي بدون حضور خبرنگاران شركت كنند.

به گزارش خبرنگار پارلماني مهر، در اين نشست كه علاوه بر نمايندگان مجلس تعدادي ازاعضا ي كانون وكلا، تعدادي از زندانيان سياسي قبل از انقلاب، دانشجوياني از دفتر تحكيم وحدت، جمعي از اعضاي انجمن اسلامي دانشگاه تهران ، بعضي از چهره هاي  سياسي از جمله فخرالدين حجازي و ضيايي‌ فر، تعدادي از ملي مذهبي ها از جمله لطف اله ميثمي، فضل اله عرب سرخي و محمد بسته نگار، عمراني و اعرابي  حضور داشتند،  بيانيه هاي انجمن اسلامي معلمان ايران، انجمن اسلامي مدرسين دانشگاهها، روزنامه نگاران، انجمن اسلامي دانشجويان دانشگاههاي تهران و علوم پزشكي تهران در اعتراض به رد صلاحيتها و حمايت از نمايندگان متحصن در مجلس قرائت شد و پس از آن جلسه براي نماز و افطار تعطيل شد.
بنا بر اين گزارش
رجبعلي مزروعي به عنوان نخستين سخنران در جمع نمايندگان متحصن در مجلس  با بيان اينكه ايراني ها هنر حكومتداري ندارند ، گفت : بزرگترين كار  حضرت امام (ره) در پرتو انقلاب، آموختن هنر حكومتداري و جلب رضايت و مشاركت مردم بود.


وي سپس به مقالات متعدد عباس عبدي درباره اينكه بيشتر از آنكه ما از انقلاب ايران بهره ‌مند شويم ، كشورهاي همسايه از آن بهره گرفتند ، به روند اصلاحات در عربستان  به عنوان نهادي سنتي اشاره كرد و گفت: تحولاتي كه  در اين كشور در راستاي اصلاحات و حكومتداري  صورت مي‌گيرد، انسان را به فكر وادار مي‌كند. عضو كميسيون برنامه و بودجه مجلس با اشاره به اينكه در چند سال اخير، دوستان مقابل جناح اصلاحات بيان مي‌كردند كه اصلاح‌ طلبان تنها به دنبال توسعه‌ سياسي هستند و مسايل اقتصادي را در نظر نمي‌گيرند ، گفت : امروز بايد ديد اين رد صلاحيت‌ها چه مشكلي را از اقتصاد كشور حل مي‌كند ، آيا اين كار علاوه براينكه به مباحث اقتصادي كمك نكرده نوعي بي‌ ثباتي را در عرصه‌ فعاليت اقتصادي ايجاد نكرده است؟.
مزروعي ادعا كرد : در حال حاضر تمام كشورهاي خارجي، مراودات اقتصادي خود را با ايران متوقف كرده ‌اند و اين  آقايان هستند كه فرصت‌هاي اقتصادي و ثبات و امنيت را از كشور مي‌گيرند و نتيجه‌ آن هم فقر، بيكاري و ناكارآمدي است.
نماينده‌ مردم اصفهان با تاكيد بر اينكه اصلاح‌ طلبان ، حكومت ديني را نه با قرائت استبدادي بلكه با قرائت جمهوري مي‌خواهند افزود :   ما طرفدار جمهوري اسلامي ايران هستيم اما عده ‌اي خود را به حكومت چسبانده ‌اند و حاضر نيستند از آن جدا شوند. مزروعي گفت: چرا اين آقايان مي ‌خواهند ما را با رد صلاحيت از عرصه‌ انتخابات خارج كنند؟ بگذارند مردم به ما راي ندهند. 
وي ادامه داد : عده ‌اي نمي‌خواهند مناصب قدرت را ترك كنند. حرف ما اين است كه چه نهادهاي انتخابي و چه نهادهاي انتصابي بايد در جهت اراده‌ مردم حركت كنند و غير از اين هر كاري فاقد مشروعيت است. وي تصريح كرد: ما مي‌ خواهيم در چارچوب نظام و قانون اساسي، خود را در معرض راي مردم قرار دهيم، و اگر آنها راي دادند و يا ندادند نوكرشان هستيم. شما با اين كار حق حاكميت را از مردم سلب مي‌كنيد و انتظار داريد ما ساكت بنشينيم.


 فاطمه راكعي نماينده‌  تهران نيز درهفتمين روز تحصن نمايندگان مجلس با بيان اينكه صلاحيتش توسط هيات‌هاي نظارت شوراي نگهبان تاييد شده است ولي از تاييد صلاحيت خود اعلام برائت مي كند گفت :  افرادي كه قبل از انقلاب با تفكر حكومتي امام (ره) مشكلي داشتند ، فرصت  يافتند تا براي قلع و قمع تفكر امام (ره) و پيروان راستين او اقدام كنند. راكعي در ادامه اعلام جرم عليه صدا و سيما را خواستار شد و اظهار داشت: ما حتي اگر يك نفر هم باقي بماند كه صلاحيت او تاييد نشود، به تحصن خود ادامه مي‌دهيم و نمايندگان، تنها به خاطر خود تحصن نكرده‌اند. وي گفت: حركتي كه توسط آقايان شروع شد جاي شبهه‌ اي باقي نگذاشت كه آنها با ملت، مجلس و دولت و جريان سالم خط امام (ره)، عناد سرسختانه‌اي دارند و نمي‌خواهند از ديد خود دست بردارند.  اين نماينده مجلس شوراي اسلامي اصلاحات را تداوم انقلاب اسلامي  در سال 57 دانست و با اشاره به اينكه  در بين اصلاح ‌طلبان، كساني پيدا شده‌اند كه در مقابل حركات تحجرآميز و جنون‌آميز برخي كه در نهادهاي حكومتي رسوخ كرده‌اند و اقليت را دارند، ايستاده اند گفت : مدعيان پيروي از ولايت، پس از سخنان مقام معظم رهبري، مواضعي را اتخاذ مي‌كنند كه غير از نافرماني چيز ديگري از آن برداشت نمي‌شود. وي همچنين اعلام كرد كه در صورت گسترش تفكر متحجرانه در جامعه، از اين كشور خواهد رفت. 


صالح نيك‌بخت، وكيل دادگستري نيز در جمع نمايندگان متحصن درباره‌ ردصلاحيت‌ ها اظهار داشت: اين ردصلاحيت‌ها با هيچ معيار و مقياس قانوني همخواني ندارد. وي  گفت :  طبق قانون مصوب انتخابات در سال 78 كه كمترين ابهام را دارد ردصلاحيت افراد و نه احراز صلاحيت بايد بر اساس گزارش مراجع چهارگانه و مستند و با مدرك باشد. اين قانون تفسير بردار نيست و حتي اگر ابهامي داشته باشد، مجلس بايد آن‌را تصويب كند.
نيك‌بخت  با بيان اينكه در رد صلاحيت‌هاي انجام شده، از نقل قول‌ها و گفته‌ ها به عنوان مستند استفاده كرده اند كه با منطق قانون انتخابات نمي‌خواند گفت : به غير از مراجع چهارگانه در تعيين صلاحيت افراد، نبايد مستند ديگري ارايه شود.
وي در ادامه خطاب به تحصن ‌كنندگان گفت: خواهش مي ‌كنم اعلام كنيد و بگوييد كه تحصنتان با اين هدف است كه هيچ رد صلاحيتي خارج از قانون نباشد. 
گزارش خبرنگار پارلماني مهرحاكي است ،  داود سليماني نماينده تهران نيز در نشست هفتمين روز از تحصن نمايندگان در مجلس شوراي اسلامي درباره‌ علت ردصلاحيت‌هاي گسترده گفت: مشكل آنها با جريان اصلاح‌ طلبي است زيرا تجربه خاتمي و مجلس ششم براي عده ‌اي تلخ بود و اعضاي موثر آنها بارها در رسانه‌ها گفته بودند كه اشتباه كرده ‌اند و در مورد تاييد صلاحيت نمايندگان توبه مي ‌كنند و عده ‌اي مي‌ خواهند بر اساس سناريويي اصلاح‌ طلبان را حذف كنند.وي در ادامه به خدمات مجلس ششم اشاره كرد و با بيان اينكه مجلس ششم زندان ‌هاي مخفي كه دانشجويان و برخي افراد را بي‌سر و صدا در آنها زنداني مي‌كردند را تحت نظارت سازمان زندان‌ها در آورد و به پشتوانه‌ اين ملت در برابر بي‌قانوني‌ها مردانه ايستاد و بسياري از كارهايي را هم كه قرار بود، انجام دهد، ناكام گذاشت ، ابراز عقيده كرد : در دستگاه ‌هاي نظارتي كه اين رد صلاحيت‌ ها را انجام داده ‌اند كساني نفوذ كرده ‌اند كه مي‌خواهند يك مجلس خاص بچينند و بي ‌دليل نيست كه كروبي و خاتمي واكنش نشان داده و اعتراض كردند.سليماني در ادامه با اعتراض به روند غيرقانوني رد صلاحيت‌ها با طرح اين ادعا كه اگر قرار است من با لابي تاييد شوم نمي‌ خواهم گفت : كساني‌كه فكر مي‌كنند با چنين كارهايي مي‌توانند به اهداف خود برسند، سخت در اشتباهند زيرااصلاحات راهي بي‌ بازگشت است. نماينده‌ مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي بابيان اينكه براي 170 الي 180 كرسي امكان رقابت وجود ندارد و اين كرسي‌ها با اين روند انتخابات در دست محافظه كاران خواهد بود، از مسوولان بلندپايه كشور خواست كميته ‌اي تشكيل بدهند و ادعاي وي را بررسي كنند. سليماني ادامه داد: اگر حرف من دروغ است، برخورد كنيد و اگر دروغ نيست، مسببان اين اتفاق را مجازات كنيد.
در ادامه لطف الله ميثمي نيز درباره‌ علت حضور خود در جمع متحصنان  درسخنان كوتاهي گفت: آمده‌ايم از شما كه در خط مقدم دفاع از قانون اساسي هستيد، روحيه بگيريم. وي خطاب به اعضاي شوراي نگهبان يادآور شد: حداقل خواسته‌ من اين است كه منافع خود را در نظر بگيريد با اين روند جايگاه خود را از دست مي‌دهيد. بنابراين گزارش  حضور خبرنگاران داخلي و خارجي و مصاحبه با نمايندگان متحصن بيش از هر چيزدر نشست روز هفتم ، جلب توجه مي كرد.

کد خبر 52784

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha