به گزارش خبرنگارمهر، در مراسم بزرگداشت افخمی چهره هایی شامل سیف الله داد، نعمت حقیقی، سهیل جهان بیگلری، مجید رجبی معمار، مهوش وقاری، مرجان شیرمحمدی، محمد گبرلو، علیرضا قاسم خانی، محسن امیریوسفی، گوهر خیراندیش و جمشید گرگین شرکت داشتند.
درابتدای این مراسم، سیف الله داد، معاون اسبق سینمایی وزارت ارشاد درباره افخمی گفت: "اولین باری که اسم بهروز افخمی را شنیدم هنوز فیلمساز نشده بودم. من در صدا و سیمای شیراز مجبور شده بودم به دلایلی فیلم بسازم. در زمان مونتاژ فیلم شخصی که با او کار می کردم برای من از افخمی و خوبی های کارش گفت."
وی با اشاره به تصور خود از این کارگردان سینما، افزود: "تصوری که از افخمی در ذهن داشتم، فردی راحت بود که این راحتی را حتی در لباس پوشیدن او نیز می توانستید ببینید. زمانی که من با افخمی کار می کردم، فیلمنامه ای نوشتم و به اصرار او آن را کارگردانی کردم."
داد با اشاره به خصوصیات اخلاقی افخمی گفت: "افخمی همیشه سر کلاس های درس دیر حاضر می شد، اما وقتی می آمد همه دوست داشتند کلاس تمام نشود. او معلم خوبی برای من بود و من را با یک نظام فکری آشنا کرد. هیچ وقت از مصاحبت با او خسته نمی شدم و همیشه در این دیدارها چیزهای زیاد می آموختم."
او افزود: "افخمی همیشه در انتخاب داستان های خود بسیار سختگیر است و به دنبال قصه های خوب می رود. تمام فیلم های او را به نحوی دوست دارم و امیدوارم 10 تا 20 فیلم دیگر نیز در آینده بسازد تا در کارنامه کاری اش شاهد آثاری متنوع تر باشیم."
نعمت حقیقی، سخنران بعدی مراسم در ادامه گفت: "مطالبی که امروز سیف الله داد درباره افخمی گفت همه حرفهای بود که من دوست داشتم درباره او بگویم. به نظر من افخمی هم از نظر شخصیتی و هم از نظر کارگردانی، حرفه ای و خوب است. او یکی از رفقای خوب من است، هرچند همیشه بدقول است.
رجبی معمار، مدیر شبکه تهران نیز افخمی را یک دوست صاف و ساده معرفی کرد و افزود: "افخمی فردی خاص و بی غل و غش است. من به او عنوان افتخاری رئیس جهانی نهضت عدم تعهد را داده ام. افخمی فردی صادق و صمیمی و رکگو است. به شدت اهل تجربه است و به همین دلیل حتی برای دوره ای به عنوان نماینده مجلس نیز فعالیت داشت. او روح بسیار پاک همراه با شیطنت کودکانه دارد."
وی ادامه داد: "او اهل جلوه گری نیست و به بچه های خوب جنگ به شدت ارادت دارد، به خاطر همین ارادت است که اهل جلوهگری نیست. با شهید آوینی دوستی بسیار نزدیک داشت . حتی در این زمینه هم اهل جلوهگری نیست. ساخت یک فیلم سینمایی درباره امام خمینی از علاقه او به امام نشات می گیرد. برای افخمی، سیف الله داد و نعمت حقیقی از خداوند خواستار موفقیت روز افزون هستم."
بهروز افخمی که با کمی تاخیر در این برنامه حاضر شده بود، به روی صحنه رفت و گفت: "از اینکه موفق شدم در مراسم بزرگداشت خودم حضور پیدا کنم خوشحال هستم. من امروز از راهی دور از اطراف فارس آمدم و طبق معمول هم دیر رسیدم. قبل از اینکه بیایم با خودم فکر می کردم شاید کار من یا بعضی ها ارزش قدردانی داشته باشد. ما در شرایط آن زمان کاری بزرگ انجام دادیم. تقوایی یک بار به من گفت اگر سینما در دنیا اختراع نشده بود ، حتما ایرانی ها آن را به وجود می آوردند. من هم از این دسته هستم، اما متاسفانه در مقابل تعدادی می خواهند سینما را از بین ببرند."
وی افزود: "فکر می کنم در این 30 سال پس از انقلاب من از آن دسته افرادی بودم که بدون آنکه بدانیم سینما را به وجود آوردیم. همه ما با علاقه به هنر و قصه گویی با کمک هموطنان خودمان این سینما را آغاز و ادامه دادیم. ما نمی دانستیم در مقابل قدرتی که گروه دیگر برای از بین بردن فرهنگ و تمدن بشر دارند چه کار مهمی انجام می دهیم. متاسفانه گرایش طالبانی برای از بین بردن دستاورد بشر و تبدیل کردن دنیا به یک دهات ادامه دارد. مبارزه با این گروه نیز ادامه دارد."
افخمی خاطر نشان کرد: "افرادی که در تلاش هستند مقابل این گروه بایستند تا سینما از بین نرود کاری با ارزش انجام می دهند. همه افرادی که امروز در این مراسم صحبت کردند از نظر عقیده و سابقه کاری با یکدیگر متفاوت هستند، اما همه ما یک هدف مشترک را برای جلوگیری از متلاشی شدن فرهنگ و تمدن بشر دنبال می کنیم."
در ادامه این مراسم با حضور سیف الله داد، رجبی معمار و سهیل جهان بیگلری، مدیر عامل موسسه توسعه و تصویر شهر از بهروز افخمی، محمود یارمحمدلو، کارگردان فیلم مستند "داستان یک قصهگو" و رسول پیروی تصویربردار این فیلم تقدیر و قدردانی شد. در پایان نیز این فیلم مستند که درباره بهروز افخمی است، برای حاضرین به نمایش در آمد.
نظر شما