به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام احسان بی آزار تهرانی در پنجمین مراسم عاشوراییان که با عنوان «زاینده خون» برگزار میشود اظهار داشت: دستگاه امام حسین (ع) را میتوان در واقع مانند یک درمانگاه بنگریم؛ کسی که با تردید و پیش شرط در این مکتب وارد میشود به مقصد نمیرسد.
وی با بیان اینکه باید همه ابعاد زندگی خود را حسینی کنیم و تنها به ظاهر بسنده نکنیم، افزود: لازمه آن این است که در همه شئون به آقا لبیک بگوییم. در جلسه، در خانه، در محل کار نماینده امام حسین (ع) باشیم.
تولیت آستان امامزاده صالح خاطر نشان کرد: حسینی بودن را باید در عمل اثبات کنیم، فعل باید ادعا را تضمین کند که اساس بر این پایه است، سیدالشهدا اندیشهی خود در دعای عرفه را در کربلا عملی کرد و پای دین خدا همه چیز خود را داد، آیا ما هم پای سیلی خوردن برای دین هستیم؟
وی ادامه داد: اساس دین بر مبانی اخلاقی است و رسول خدا میفرمایند: کسی که در خانه در خدمت همسرش باشد و البته خدمت و کمک کند و منتی نگذارد، اسم او در زمرهی شهداست، خدمت در خانه کفارهی گناهان گذشته خواهد شد، زن و مرد در خانواده باید کرامت و محبت نسبت به هم را رعایت کنند.
عاشوراییان مشعل امید در فضای فرهنگ
همچنین شب پنجم هیئت تلویزیونی عاشوراییان با حضور وحید ملتجی کارشناس مجری برنامه و موضوع امید از شبکه اصفهان روی آنتن رفت.
حجت الاسلام عمومی با اشاره به اینکه بحث امید از مباحث بسیار مهم در فضای تربیتی است، گفت: امید در انسان شبیه به موتور حرکتی وسیله نقلیه است که بدون آن حرکت ممکن نیست. تعریف ساده امید در واقع نگاه به آینده است تا آن را آیندهای روشن تلقی کنیم اما در نقطه مقابل ناامیدی یعنی هرگاه به آینده نگاه کردیم آن را به صورت تاریک و سیاه بینیم.
این کارشناس تربیتی ادامه داد: در فضای تعلیمات دینی، امید هنگامی است که بخاطر اعتماد به نیروی لایزال الهی آن را روشن میبینیم، ناامیدی در قرآن به عنوان یک گناه کبیره است و هنگامی که گناه صورت میگیرد یعنی آن عمل اختیاری بوده پس امیدواری و ناامیدی امری اختیاری است.
محمود فروزبخش دومین کارشناس برنامه امید را به دوچرخهای تشبیه کرد و گفت: مادامی که شما رکاب بزنی، میتوانی حرکت کنی و بلافاصله بعد از آنکه دست از رکاب زدن بردارید و باید کاری کنیم این حرکت ممتد به کار خود ادامه بدهد. مثبت اندیشی و نگاه کردن به نیمهی پر لیوان، دیدن خوبیها و قوتها و مثالهایی از این قبیل به ادامهی این حرکت کمک خواهد کرد.
وی خاطر نشان کرد: امید مانند منبع تپندهای است که خون را به کل بدن میرساند که از ایمان انسان سرچشمه میگیرد.
در پایان حجت الاسلام مؤذنی مسئول تربیتی حوزه اسلامی با توجه به موضوع امید بیان کرد: در ابتدا برای ایجاد امید در ذهن نوجوان، خانواده و معلم باید باب تعقل نوجوان راه بیافتد و برای راه انداختن تعقل مخاطب، باید فضای مقایسهای ایجاد شود که در این فضا میتوان تعقل آنها را به چالش کشید.
نظر شما