۲۶ مرداد ۱۴۰۰، ۱۳:۱۹

درگفتگو با مهر مطرح شد؛

نقش جوانان در پیشبرد و تداوم انقلاب عاشورایی

نقش جوانان در پیشبرد و تداوم انقلاب عاشورایی

قم- پژوهشگر معارف اسلامی جوانگرایی را ارزش ویژه دین اسلام دانسته و گفت: نهضت حسینی و انقلاب اسلامی نمونه‌های بارز جایگاه و نقش جوانان در حاکمیت اسلام ناب محمدی (ص) است.

حجت‌الاسلام سعید معصومی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اهمیت مقوله جوان و جوان‌گرایی و آنکه وقتی رسول اکرم (ص) خواستند دین مبین اسلام را به جامعه معرفی کنند ابتدا آن را به جوانان عرضه کردند، گفت: با جست جو در تاریخ اسلام به این نکته می‌رسیم که نوع یاران پیامبر اکرم (ص) همه جوان بودند؛ جناب عمار و مقداد و یاران دیگر ایشان همه جوان بودند و اطرافیان پیامبر (ص) نیز از جوان‌ها بودند. در تعالیم اسلام هم به بحث جوان اهمیت زیادی داده شده است

وی ادامه داد: حدیثی از امیرالمومنین علی علیه السلام است که در این با ره می‌فرمایند: «دل نوجوان همچون زمین بکر و خالی از سبزه و گیاه است، هر بذری که در آن بیفشانند آن را می‌پذیرد.»

حجت‌الاسلام معصومی با بیان آنکه جوانان عاشورایی در قیام اباعبدالله الحسین علیه السلام نقش مهمی ایفا کردند، گفت: امام حسین (ع) نیز نهضت خود را با جوانان شروع و با جوانان پیش بردند و در ادامه نهضت هم می‌بینیم این جوانان هستند که نقش آفرینی می‌کنند. مهمترین خصلت پیروان سید الشهدا در واقعه عاشورا، ایمان راسخ آنان است. جوانان پاکباز عاشورا به دلیل پرورش در دامن خانواده‌های مؤمن و پرهیزکار، به کامل‌ترین مراحل ایمان دست یافته بودند. به گونه‌ای که جز به اعتلای حق و حاکمیت احکام الهی به چیز دیگری فکر نمی‌کردند.

پژوهشگر معارف اسلامی در ادامه گفتگوی خود با اشاره به بصیرت، وفاداری و ادب، جوانان عاشورایی گفت: عده‌ای از جوانان با بصیرت به ضرورت قیام امام حسین علیه السلام پی برده و با تمام وجود به حمایت از او پرداختند و لحظه‌ای در این راه به خود تردیدی راه ندادند. امام جعفرصادق علیه السلام در یک مورد وقتی به توصیف صفات و فضیلت بی نظیر فرمانده و پرچمدار لشکریان امام حسین علیه السلام می‌پردازد، می‌فرمایند: «خدا رحمت کند عموی ما عباس را او از بصیرت و ژرف بینی بسیار نافذ و ایمان بسیار استوار برخوردار بود. به همراه اباعبدالله به جهاد پرداخت و در نهایت هم به فیض شهادت نائل آمد».

وی ادامه داد: در فرهنگ اسلامی، وفاداری از نشانه‌های ایمان است. پیامبر اکرم حضرت محمد صلی‌الله علیه و آله، بارها تاکید می‌فرمودند: «هر کس به خدا و عالم آخرت ایمان آورد، باید وفای به عهد و پیمان را لازم بشمارد و از آن تخلف ننماید».

حجت‌الاسلام معصومی بارزترین صفت جوانان کربلا را وفاداری آنان به امام زمانشان دانست و افزود: از ویژگی‌های دیگر یاران امام حسین علیه السلام به ویژه جوانان کربلا، آراستگی به فضیلت ادب است و در این میان، قمر بنی هاشم (ع) دارای منزلت خاصی است. حضرت عباس علیه السلام بدون اجازه در کنار امام حسین علیه السلام نمی‌نشست، و هنگامی که به اجازه در حضور برادر می‌نشست، همانند یک بنده در برابر مولای خود بر روی دو زانو در کمال تواضع می‌نشست.

پژوهشگر معارف اسلامی در ادامه بیان ویژگی‌های جوانان عاشورایی گفت: ویژگی دیگر اصحاب امام حسین علیه السلام، پاسداری از احکام الهی و پافشاری بر ارزش‌های اصیل دینی است. همانگونه که، شخص امام حسین علیه السلام حتی در بحبوحه جنگ به محض اینکه متوجه می‌شوند وقت نماز است، دست از جنگ برداشته مشغول نماز اول وقت می‌شوند. افزون بر این گفته‌ها، صبر و استقامت، شجاعت و شهامت، ایثار و فداکاری، عفو و بخشش، آزادگی و عزت نفس و اخلاص و رأفت و… بخشی دیگر اوصاف جوانان عاشوراست که خانواده‌های مؤمن باید جوانان امروزی را همچون جوانان عاشورایی در محفل پر صفای خانواده، عاشورایی و انقلابی پرورش دهند.

حجت‌الاسلام معصومی با بیان آنکه بی شک یکی از کشورهای مهم و مطرح در ظلم ستیزی واقعی، کشور عزیزمان ایران اسلامی می‌باشد، گفت: پرافتخارترین پرچم و نماد ظلم‌ستیزی ما ایرانیان، پرچم نهضت عاشورا است. عاشورایی که فاقد مرزبندی جغرافیایی می‌باشد. مردم و مخصوصاً جوانان این مرز بوم به خوبی دریافته‌اند تا هنگامی که تحت لوای این پرچم زندگی می‌کنند، محال است گرگ صفتان حتی جرأت زوزه را هم داشته باشند.

وی ادامه داد: بعد از انقلاب شکوهمند اسلامی، معنای عاشورا و کربلا، معنای عمیق‌تری پیدا کرد. اگرچه انجام مراسم سنتی و گریه بر امام حسین علیه السلام و یاران شهیدش هیچ گاه مورد بحث نبوده، اما جوانان ما به خوبی آگاه شده‌اند که عاشورا صرفاً به معنی ماتم و عزا نیست. عاشورا و جوانان عاشورایی ما شمشیر بُرّان عدالت در جهان هستند. چه کسی می‌تواند در مقابل جوانانی که معتقدند عزتشان از امام شهیدشان است قد علم کند.

پژوهشگر معارف اسلامی مهم‌ترین چالشی که برای مسلمانان سرتاسر جهان وجود دارد را، بی انگیزه نمودن شأن برای دادخواهی از ظالمین دانسته و افزود: اگرچه آزموده را آزمودن خطاست! اما ماشین تولید توطئه‌های دشمنان نیز هر گز خاموش نبوده و نخواهد شد. آنها هر روز با انواع و اقسام تولیدات به ظاهر فرهنگی در فضاهای مجازی و یا مکان‌های خاص به تمسخر جوانان عاشورایی و انقلابی در اقصی نقاط جهان و بالاخص کشور عزیز ما می‌پردازند.

وی ادامه داد: آنان به خوبی می‌دانند برای ساقط کردن جوانان ما، از تفکر به ارزش‌های انسانی و اخلاقی و همچنین اعتقادات والای مذهبی، بهترین راه بی تفاوت نمودنشان به نمادهای ارزشی دین اسلام است. با تهی شدن از ارزش‌ها است که یک ملت به قهقرا می‌رود، هرچند که دشمن هم گاهی ظاهراً به موفقیت‌هایی می‌رسد اما سال‌هاست که وقتی برای برداشت آنچه کاشته است، پا به میدان می‌گذارد با درهای بسته روبرو می‌شود. آنها نمی‌دانند صلابت و شجاعت و خون عاشورایی، با شور و شعور حسینی در ماه‌های محرم و صفر هر سال، هرگز در رگ‌های جوانان ما خشک نمی‌شود.

حجت‌الاسلام معصومی با اشاره به پیوند نهضت عاشورایی و نهضت امام خمینی (ره) گفت: عاشورا، سرزمینی است که در عمق دل‌های ما جا دارد. مردم و جوانان ما هیچ گاه سرزمین خود را به بیگانگان نخواهند فروخت، پیوند عمیق و عاشقانه انقلاب اسلامی ایران با نهضت عاشورای امام‌حسین (ع) را با هیچ نمونه‌ای در تاریخ مکتب‌ها، نهضت‌ها و انقلاب‌ها نمی‌توان مقایسه کرد.

وی افزود: در این راه، پیر فرزانه و رهبر یگانه انقلاب، امام‌خمینی (ره) و نایب برحقش مقام معظم رهبری، با شفاف‌سازی نهضت امام‌حسین (ع) و ارجاعات تاریخی به آن، این نهضت را سرچشمه همه قهرمانی‌ها و پایداری‌ها نموند و تأثیر عملی آن در رهایی از ظلم استکبار جهانی و شیطان بزرگ و رسیدن به سعادت و آزادگی را برای جهانیان آشکار ساختند.

پژوهشگر معارف اسلامی در پایان گفتگوی خود قیام امام خمینی (ره) را بر پایه قیام حسینی معرفی نموده و گفت: نهضت حسینی آن‌چنان تحولی در نظام شیعه برانگیخت که بانگ شور حسینی پس از سالیان متمادی فرو ننشسته و همچنان در جامعه مسلمانان منشأ اثر است. به حق می‌توان گفت، کسانی که امام حسین (ع) را یاری کردند، حضرت مهدی (ع) را نیز یاری خواهند کرد و کسانی که مهدی (ع) را یاری کنند، عَلَمی که در روز عاشورا به زمین افتاد، بر خواهند داشت و به سرمنزل مقصود خواهند رساند. ان شاء الله

کد خبر 5283372

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha