۳۰ مرداد ۱۴۰۰، ۱۳:۳۸

پژوهشگر حوزه تعلیم و تربیت مطرح کرد؛

باغگلی به دنبال این است آموزش و پرورش مبنای تحولات فرهنگی باشد

باغگلی به دنبال این است آموزش و پرورش مبنای تحولات فرهنگی باشد

مسئول کمیته مطالعات نظری سند تحول بنیادین گفت: آنطور که در صحبت‌های آقای باغگلی مشخص است، ایشان به دنبال این است تا آموزش و پرورش را مبنای تحولات فرهنگی و اجتماعی در نظر گیرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین علیرضا صادق‌زاده پژوهشگر حوزه تعلیم و تربیت و مسئول کمیته مطالعات نظری سند تحول بنیادین در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه نگاه تخصصی در انتخاب وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش باید مورد توجه قرار گیرد، اظهار کرد: فارغ از اینکه رای مثبت یا منفی به وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش داده شود آنچه باید مورد توجه جدی تصمیم‌گیران در مجلس قرار گیرد صلاحیت حرفه‌ای برای سکانداری آموزش و پرورش است.

وی ادامه داد: اگر شخصی متخصص، سکان داری این وزارتخانه را به دست گیرد می تواند با بکارگیری دیگر افراد متخصص برنامه های مورد نیاز این وزارتخانه را پیش ببرد.

به گفته حجت‌الاسلام و المسلمین صادق‌زاده، آقای باغگلی که به عنوان وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش مطرح شده است از حیث فعالیت ها و نظریه های پژوهشی گزینه قابل قبول محسوب می‌شود اما از نظر جهت‌گیری عملی و تجربه، ایشان تجربه کافی را نداشته و این یک نقص است.

این عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس اضافه کرد: اگر قصد داریم آموزش و پرورش را به دست کسانی بدهیم که آن را با نگاه سیاسی و جناحی پیش می برند آقای باغگلی گزینه اولی تری محسوب می شود البته که نقص نداشتن مدیریت کلان در آموزش و پرورش برای آقای باغگلی را نمی توان نادیده گرفت.

او معتقد است برای نقد گزینه پیشنهادی آموزش و پرورش به جای نقد شخصیت، باید برنامه های فرد مورد توجه باشد؛ تصمیم گیران باید توجه داشته باشند که برنامه‌های ارائه شده چقدر با مبانی آموزش و پرورش سازگار است، آیا وزیر فعلی می‌تواند با دستگاه‌ها و نهادهای مختلف ارتباط و تعامل کافی را داشته باشد یا خیر، توانمندی لازم برای حل مشکلات در آموزش و پرورش را دارد و سوالاتی دیگر از این قبیل مبنای تصمیمات باشد.

مسئول کمیته مطالعات نظری سند تحول بنیادین تصریح کرد: در مواردی شاهد هستیم که برای نقد آقای باغگلی صرفاً شخصیت این فرد با بی انصافی کامل مورد توجه قرار گرفته است در حالی که باید ببینیم آیا صلاحیت حرفه‌ای لازم وجود دارد یا خیر، ضمن آنکه باید به این موضوع توجه داشته باشیم که در دوران آقای رئیسی با توجه به انواع بحران های اقتصادی، اجتماعی و بهداشتی که در کشور وجود دارد آموزش و پرورش از اولویت چندانی برخوردار نخواهد بود و کسی که در دولت سیزدهم به عنوان وزیر انتخاب می شود نباید از او انتظار معجزه داشته باشیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین صادق‌زاده تصریح کرد: تصمیم گیران در مجلس حداقل کمک کنند تا شخصی با ظرفیت مناسب و ایده‌های تحولی و عملگرا وارد این وزارتخانه شود و آنطور که در صحبت‌های آقای باغگلی مشخص است، ایشان به دنبال این است تا آموزش و پرورش را مبنای تحولات فرهنگی و اجتماعی در نظر گیرد که این موضوع در مبانی نظری سند تحول بنیادین هم وجود دارد؛ این کار باعث می شود نقش اساسی در همه تحولات جامعه شاهد باشیم.

این عضو هیات علمی دانشگاه تصریح کرد: اگر به این باور برسیم که سرمایه‌گذاری در آموزش و پرورش مورد اهمیت است نباید وزیر شهروند درجه چندم دولت محسوب شود همچنین نگاه کوتاه مدت به این وزارتخانه نداشته باشیم تا تحولات قابل توجهی را ببینیم.

وی ادامه داد: همواره در وزارت بهداشت، وزیری با مدرک کمتر از پزشکی نداشتیم اما چطور ممکن است در آموزش و پرورش کسانی که هیچ توانایی نداشتند و فقط مدتی در آموزش و پرورش عبور و مرور داشتند به وزارت این مجموعه برسند؛ مشکل اساسی این است که نظام تصمیم گیری مشکل دارد و باید کار به فردی متخصص سپرده شود چرا که کار این مجموعه سخت و پیچیده است سند تحول بنیادین خط مشی کار را گفته اما برای مدیریت و پیشبرد آن به کاپیتان قوی نیاز است.

حجت‌الاسلام والمسلمین صادق زاده توصیه کرد تا نمایندگان مجلس به دور از نگاه‌های سیاسی و ملاحظات شخصی که پاشنه آشیل تصمیم‌گیری است فردی را انتخاب کند که شایسته باشد.

کد خبر 5285614

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha