به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از آسوشیتدپرس، دولت کمونیست چین که به نحو قابل توجهی به دنبال اعمال نفوذ و کنترل بودیسم تبت است که زندگی سیاسی، مدنی، دینی و فرهنگ تبت محسوب میشود.
تناسخ لاماها یا رهبران روحانی تبت ( به معنای حلول روح یک لامای مشهور در کودکی که تولد وی به طور تقریبی با تاریخ درگذشت لاما متقارن است) اغلب هدایت جوامع دینی، نظارت بر آموزش راهبها را برعهده داشته و از نفوذ چشمگیری در زندگی دینی برخوردار است.
در این میان دولت کمونیست چین مصرانه اظهار داشته است که تنها دولت میتواند انتصاب تناسخهای سرشناس را از جمله حلول روح دالایی لاما و پنچن لاما تأیید کند. دالایی لاما بالاترین مقام دینی تبت و پنچن لاما دومین درجه در سلسه مراتب بودیسم تبتی است.
قوانین جدید که در پایگاه اینترنتی دولت منتشر شده اظهار میدارند که تناسخهای منتخب باید ارزشهای دولتی را چون: وحدت ملی و انسجام را میان تمام گروههای قومی ترویج کنند.
این قوانین با اشاره به دالایی لاما، رهبر معنوی معزول شده تبت اظهار داشته است: هرگروه یا فرد خارج از کشور نمیتواند در این فرآیند اعمال نفوذ کند.
دالایی لاما رهبر معنوی 71 ساله بودائیان تبت در سال 1959 به دنبال یک قیام ناموفق پس از اشغال نظامی تبت توسط سربازان چینی به هندوستان متواری شد. در شرایطی که براساس این سنت تناسخ دالایی لاما در کودکان تبتی توسط لاماهای تبت انجام میشود چین مدعی شده انتخاب جانشین دالایی لاما پس از مرگ برعهده دولت پکن است.
چین در سال 1992 انتخاب دالایی لاما برای تناسخ پنچن لامای فقید را نپذیرفت و خود پسری را به عنوان تناسخ پنچن لاما برگزید و از آن پس پنچن لامای منتخب دالایی لاما در میان مردم مشاهده نشده است.
نظر شما