به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سازمان بنادر و دریانوردی، یحیی ضیایی مهرجردی با تاکید بر اینکه تغییر دیپلماسی اقتصادی کشور میتواند تأثیر بسزایی در بهبود وضعیت حوزه دریایی و بندری داشته باشد، اظهار داشت: باید با تغییر دیپلماسی اقتصادی از حداکثر ظرفیت دریایی و بندری کشور به ویژه حمل و نقل دریایی استفاده کرد.
وی ادامه داد: حمل و نقل دریایی از اهمیت بسیار بالایی برای اقتصاد ایران برخوردار است و باید بدانیم که بیش از ۹۰ درصد واردات و صادرات کشور از مسیر دریایی صورت میگیرد و سهم ریل، جاده و مسیر هوایی از این مقوله بسیار ناچیز است؛ چراکه حمل و نقل دریایی در ابعاد حجیم قابل انجام است و در نهایت ارزانتر تمام میشود که این دو مساله در اقتصاد از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
دبیرکل اتحادیه مالکان کشتی ایران با بیان اینکه دیپلماسی اقتصادی جدید میتواند بازار هدف کشور را توسعه دهد، عنوان کرد: ما مشکلی با کشورهای دنیا به منظور تبادلات اقتصادی و تجاری نداریم اما به دلیل شرایط تحریم و ترس کشورهای مختلف از تبادل تجاری و اقتصادی با ایران، شاهد عدم ریسک پذیری آنها هستیم و به همین دلیل وارد فضای همکاری اقتصادی با کشور ما نمیشوند.
دیپلماسی اقتصادی در راستای گسترش حمل و نقل دریایی
ضیایی با تاکید بر اینکه باید دیپلماسی اقتصادی کشور به گونهای تعریف شود که شاهد همکاری و تعامل هرچه بیشتر و بهتر تجاری با کشورهای دنیا باشیم، گفت: به طور حتم حوزه دریایی و بندری از این رویکرد بی نصیب نمیماند و با توجه به ظرفیتهای بالای کشور در حوزه دریایی و بندری میتوانیم شاهد رونق و پویایی حمل و نقل دریایی ایران در صورت افزایش تعاملات اقتصادی و تجاری با دنیا باشیم.
وی تاکید کرد: دیپلماسی اقتصادی کشور باید به گونهای باشد که شاهد گسترش حمل و نقل دریایی کشور باشیم و از ظرفیت دریایی خود به بهترین شکل ممکن در راستای بهبود وضعیت اقتصادی بهره ببریم.
نظر شما