لیلا سادات ابطحی در گفتوگو با خبرنگار مهر، در خصوص تعداد کلاس اولیها در سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ اظهار داشت: طبق اطلاعات ما تعداد کلاس اولیها نسبت به سال گذشته ۱۰ هزار نفر افزایش داشته، سال گذشته ۸۰ هزار و امسال ۹۰ هزار دانشآموز بدو ورود داریم که به این تعداد حدود دو هزار دانشآموز اتباع نیز اضافه میشود که رقمی حدود ۹۲ هزار نفر خواهد شد.
وی در خصوص ثبت نام دانش آموزان اتباع در مدارس تصریح کرد: هر چقدر فضا داشته باشیم و بتوانیم دانشآموز پذیرش کنیم این افراد را نیز ثبت نام میکنیم و تلاش میکنیم اتباع به صورت پخش در کلاسها ثبت نام شوند، البته در بعضی مناطق طبعاً میزان حضور اتباع بیشتر است که در این مناطق نیز تلاش بر پخش کردن این افراد در مدارس و کلاسها داریم.
افزایش ۱۰ هزار نفری نوآموزان و چالش فضای آموزشی
معاون ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش اصفهان در پاسخ به اینکه افزایش ۱۰ هزار نفری نوآموزان مشکلی برای فضای آموزشی به وجود میآورد، ابراز داشت: به هر حال آموزش ابتدایی و باید همه متقاضیان در مدارس ثبت نام شوند و یکی از شاخصهای مهم این است که پوشش صد درصدی در پایه اول داشته باشیم.
وی ادامه داد: تمام برنامهریزیها بر مبنای این است که فضای آموزشی به مقدار کافی برای توسعه وجود داشته باشد و اخیراً پروژههای زیادی نیز در این راستا با کمک خیرین و اداره کل نوسازی افتتاح شده، اما در مجموع این حجم از دانشآموز که به آموزش ابتدایی وارد میشود هر سال رشد داشته و در ۱۰ سال گذشته همواره شاهد این رشد بودیم و برنامهریزی ما نیز این است که به فضای جدید فکر کنیم.
ابطحی در خصوص نحوه آموزش دورههای اول و دوم ابتدایی در سال تحصیلی ۱۴۰۰-۹۹ بیان داشت: قطعاً آن چیزی که ما بدان قائل هستیم حداقل برای پایههای اول آموزش حضوری است، در این پایهها هر چقدر آموزش به سمت حضوری برود اثر بخشی بیشتری خواهد داشت و بچههای کلاس اولی به دلیل اینکه فضا و محیط جدید را تجربه میکند بهتر است در مدرسه حاضر شوند.
وی ابراز داشت: هر چقدر در پایههای اول مشکلات دانشآموز در همان ابتدا حل شود در پایههای بعدی با مشکلات کمتری روبهرو هستیم، در سال تحصیلی گذشته هر زمان شرایط به سمت آبی و زرد میل کرد، سعی کردیم دانشآموز به صورت حضوری کمک کنیم و هر زمانی ستاد ملی کرونا این اجازه را به ما نداد تمکین کردیم و تلاش کردیم رفع اشکال را به صورت نفر به نفر به کمک اولیا انجام دهیم.
معاون ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش اصفهان ادامه داد: هر جایی که دانشآموز دسترسی به فضای آموزشی نداشت راهبران آموزشی محتوا را به دست دانش آموزان رساندهاند و تمام تلاش ما این بوده است که در پایههای ابتدایی هیچ دانش آموزی از تحصیل باز نماند.
وی بیان داشت: سال گذشته یک تجربه جدید را نیز شاهد بودیم، تجربه یک سال آموزش ترکیبی مجازی و حضوری را داشتیم، امسال یک محتوای بهتری برای آموزش مجازی تدوین و دسته بندی شده و دست معلم و اولیا پر باشد تا بتواند کار و آموزش بهتری انجام شود، اما امیدواریم شرایط بهتر شود، هر چقدر به سمت این برویم که فضا را ترکیبی و میل به حضوری باشد کمک بیشتری خواهیم کرد.
آموزش مجازی تأثیرات منفی خود را داشته است
ابطحی در خصوص آسیبهای آموزش مجازی گفت: در تمام دنیا آموزش مجازی تأثیرات منفی خود را داشته است، اگر میبینیم متولیان آموزش یک صدا معتقد هستند باید آموزش به سمت حضوری برود و دانشآموز توسط معلم دیده شود اذعان به این دارد که آموزش مجازی منجر به افت تحصیلی خواهد بود.
وی تاکید کرد: در این وضعیت باید به سمت برگزاری کلاسهای درس برویم که این کلاسها میتواند حتی به صورت تعداد کم باشد، در این صورت میتواند آموزش به صورت ترکیبی نیز باشد یا مدارسی که جمعیت یک پایه کمتر از ۵۰ نفر است آموزش را به سمت حضوری با رعایت پروتکلها ببریم؛ قطعاً آموزش مجازی با آموزش حضوری فاصله دارد.
معاون ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش اصفهان در خصوص کلاسهای جبرانی آموزش مجازی به صورت حضوری گفت: در ابتدای هر سال تحصیلی معلم با ارزیابی کلاس خود میتواند مروری به مطالب سالهای گذشته داشته باشد، اگر در کلاسی معلمی صلاح دید که آموزش مجدد باید بیشتر مورد توجه باشد این فرآیند رخ خواهد داد.
وی خاطر نشان کرد: هر چقدر ما به تداوم حضور کرونا در کشور کمک کنیم به نسلهای بعد و آموزش آنها خیانت کردهایم و بچهها را از فضای شاد کلاس محروم میکنیم.
نظر شما