به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از آسوشیتدپرس، نشست امروز در دهکده مرزی پانمون جوم و در چارچوب مذاکرات شش جانبه خلع سلاح هسته ای کره شمالی با شرکت نمایندگانی از دو کره، چین، ژاپن، روسیه و آمریکا آغاز شد.
در این نشست دو روزه، کارشناسانی از 6 کشور فوق درباره جزئیات فنی نحوه ارائه 950 هزار تن نفت در برابر برچیدن کامل برنامه هسته ای و از کار انداختن تاسیسات اتمی کره شمالی طبق توافقنامه فوریه مذاکره خواهند کرد. طرح هایی که در پایان این جلسه کارشناسی ارائه می شود، باید توسط مذاکره کنندگان ارشد در مذاکرات شش جانبه که احتمالاً در ماه سپتامبر(شهریور) برگزار خواهد شد، نهایی شود.
کره شمالی پیشتر 50 هزار تن نفت در چارچوب مرحله نخست توافقنامه فوریه و دربرابر تعطیلی راکتور فعال یونگ بیون در ماه گذشته دریافت کرده است. بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی نیز برای نظارت بر این تاسیسات در آنجا مستقر شده اند.
توافقات مربوط به برچیدن برنامه هسته ای کره شمالی شامل پیشنهادهایی برای انجام مذاکرات درباره تهیه پیمان صلح شبه جزیره کره نیز می شود. کره شمالی و جنوبی از زمان جنگ دو کره (53-1950) از لحاظ فنی در وضعیت آتش بس قرار دارند و معاهده صلح بین آنها امضا نشده است.
نظر شما