۱۷ مرداد ۱۳۸۶، ۸:۱۷

زارعی: استراتژی ایران در مذاکرات بغداد تقویت دولت مالکی است

زارعی: استراتژی ایران در مذاکرات بغداد تقویت دولت مالکی است

یک کارشناس مسایل خاورمیانه معتقد است حضور جمهوری اسلامی در مذاکرات بغداد بنابر استراتژی تهران در کمک به دولت قانونی عراق صورت گرفته و ایران در این مذاکرات، ضامن تامین امنیت در عراق را تقویت دولت قانونی ایران کشور می داند.

سعدالله زارعی، کارشناس مسایل خاورمیانه در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به برگزاری سومین دور مذاکرات ایران و آمریکا درباره عراق علیرغم عدم تغییر رفتار ایالات متحده در خصوص مسایل منطقه و ایران، اظهار داشت: باید توجه داشت که آن چه از سوی ایران در چارچوب گفتگوهای بغداد پیگیری می شود، مذاکره پیرامون مسایل امنیتی عراق است و به هیچ وجه نباید مسایل بین ایران و آمریکا را در آن دخالت داد.

وی با اشاره به مواضع قاطع کشورمان درباره سوء رفتار واشنگتن علیه ملت ایران و تجاوزات آشکار در خاورمیانه، افزود: تهران با شفافیت اعلام کرده که مواضع آمریکایی ها در بحث روابط دوجانبه هیچ تفاوتی با گذشته نداشته است و بنابراین با توجه به تفکیکی که از سوی ایران بین مسایل دو جانبه با آمریکا و موضوعات منطقه ای هم چون عراق، اعمال شده، تداوم مذاکرات سه جانبه علیرغم تاکید آمریکا بر مواضع خصمانه اش، تعارضی با تغییر رویکرد آمریکا علیه ایران ندارد.

این کارشناس مسایل خاورمیانه با اشاره به دستور کار اصلی مذاکرات بغداد، ادامه داد: حضور جمهوری اسلامی در این مذاکرات، بنابر استراتژی تهران در کمک به دولت قانونی عراق صورت گرفت چرا که تهران بر آن است که بر اساس این نظریه که امنیت عراق از طریق تقویت دولت قانونی ایران کشور تامین می شود، در این گفتگوها پیش رویم.

زارعی در پاسخ به این سوال که آیا می توان نقش تهران در مذاکرات بغداد را به عنوان یک کاتالیزور امنیتی برای شرایط شکننده کنونی عراق، جهت انتقال "قدرت امنیتی" از یک بازیگر به بازیگر دیگر ارزیابی کرد؟ گفت: دقیقا، و بر این اساس تهران تمام تلاش خود را به کار می بندد تا قدرت امنیتی عراق را چون ظرفی شکستنی از دست اشغال گران گرفته و به دولت قانونی عراق بسپارد.

وی در خصوص مقایسه تعامل ایران و آمریکا در میدان افغانستان با این تعامل در میدان عراق، با اشاره به جزئیات کمک ایران به آمریکا در جریان سقوط طالبان، اظهار داشت: البته به لحظ تفاوت های بنیادین نمی توان نوع کمک ایران در افغانستان را با شرایط کنونی مذاکرات بغداد، مقایسه کرد اما بدون شک منافعی که در آن مقطع تهران و واشنگتن را به عنوان دو دولت کاملا غیرهمسو در کنار یکدیگر قرار داد، امروز نیز در میدان مذاکرات بغداد موثر است.

این کارشناس مسایل خاورمیانه افزود: باید توجه داشت که شرایط افغانستان شرایط یک نبرد سخت بود اما وضعیت عراق سامان بخشیدن به اوضاع پس از نبرد سخت است که البته پیچیدگی های خاص خود را دارد.

کد خبر 531437

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha