۱۷ مرداد ۱۳۸۶، ۱۲:۴۶

حدادعادل در نشست خبری (2)

آمریکا برای خروج از باتلاق عراق به توصیه‌های ایران عمل کند / کشور در شرایط ویژه‌ای قرار ندارد

آمریکا برای خروج از باتلاق عراق به توصیه‌های ایران عمل کند / کشور در شرایط ویژه‌ای قرار ندارد

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: امیدواریم آمریکا آنقدر خردمندانه عمل کند که به توصیه های جمهوری اسلامی ایران در زمینه برقراری امنیت در عراق عمل و خود را از باتلاقی که در آن گرفتار شده نجات دهد.

به گزارش خبرنگار مهر، غلامعلی حداد عادل در ادامه بیست و دومین نشست خبری خود با خبرنگاران در پاسخ به سئوال خبرنگاری که پرسید آمریکا درخواست کرده که ایران در بحث تامین امنیت در عراق با آنها مشارکت کند، ارزیابی شما از این درخواست چیست؟ گفت: ما مذاکره ایران و آمریکا را فرصت مغتنمی برای کاهش مشکلات مردم عراق می دانیم و بنا به وظیفه انسانی و مسلمانی خود مذاکره با طرف آمریکایی را در مورد بحث امنیت عراق بپذیرفتیم.

وی افزود: ما از همان ابتدا نیز معتقد بودیم لشکر کشی آمریکا به عراق غلط بود و صادقانه نبود آنها برای نفت اما به نام دموکراسی به عراق لشکرکشی کردند و این مغالطه را نیز در عمل نشان دادند ، چون نیت آمریکا در این لشکر کشی غلط بود و شناختی از مردم عراق و منطقه نیز نداشتند به این درماندگی دچار شدند.

عضو مجمع تشخیص مصحلت نظام گفت: جمهوری اسلامی ایران با توجه به اینکه مردم عراق را خوب می شناسد نظر خود را برای تحکیم امنیت در عراق با آمریکا در میان می گذارد و ما امیدواریم آنها آنقدر خردمندانه عمل کنند که به توصیه های ایران عمل وخود را از باتلاقی که در آن گرفتار شده اند نجات دهند.

رئیس مجلس در ادامه در پاسخ به سئوال خبرنگاری مبنی بر اینکه برخی اصولگرایان معتقدند مطبوعات دوم خردادی به اختلافات آنها دامن می زند تحلیل شما از این موضوع چیست گفت: اینکه اصولگرایان مطبوعات اصلاح طلب را به تلاش در جهت بر هم زدن ائتلاف اصولگرایان متهم می کنند با نظر اصلاح طلبان در مورد مطبوعات اصولگرا تلاقی می کند. این حرف ها نقل و نبات ضیافت انتخابات است و از این پس باید منتظر چنین صحبت هایی از سوی اصولگرایان و اصلاح طلبان باشیم.

حداد عادل در خصوص ائتلاف اصولگرایان که یکی از خبرنگاران آن را به ائتلاف مثلثی تعبیر کرد گفت: ائتلاف در بین اصولگراها چه مثلث، چه مربع، چه پنج ضلعی و ده ضلعی در دایره بی نهایت ضلغی اصولگرایان جا می شود.

رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سئوال خبرنگاری که در مورد ارسال سلاح و تجهیزات نظامی از سوی آمریکا به کشورهای عرب منطقه سئوال کرد گفت: ارزیابی من از این موضوع این است که این معامله سود کلانی به جیب سرمایه داران آمریکایی که دست در دست سیاستمداران این کشور دارند خواهد داشت.

وی افزود: آنچه مهم است توجه به این نکته است که این سلاح ها برای هیچ دولت وحکومتی ثبات و قدرت واقعی ایجاد نمی کند. مایه دوام واستحکام دولت ها سلاح های آمریکا نیست بلکه پشتیبانی ملت هاست که نمونه بارز آن حکومت شاه در ایران بود. شاه بزرگترین خریدار سلاح در منطقه از آمریکا بود اما این سلاح ها هیچ گاه به دردش نخورد.

عضو مجمع تشخیص مصحلت نظام گفت: اگر عنوان می شود که این سلاح ها برای مقابله با ایران به برخی کشورها فروخته می شود باید بگویم سلاح برای کشوری خریداری می شود که بخواهد با آن به جنگ کشور دیگری برود در حالی که ایران هیچ گاه متجاوز نبوده بلکه دیگران به ما تجاوز کرده اند.

حداد عادل تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران هیچ انگیزه ای برای تجاوز به هیچ کشوری را ندارد بلکه برای ایجاد اتحاد اسلامی انگیزه فراوانی دارد.

رئیس مجلس تصریح کرد: آمریکا باید بداند که رمز موفقیت جمهوری اسلامی ایران در صداقت آن و دفاع از عدالت و مبارزه با ظلم و دفاع از ملت ها بوده است که عکس این موضوع در مورد آمریکا صادق است که همه کشورها آنها را دروغگو و استعمارگر می دانند.

وی در پاسخ به سئوال خبرنگاری که درباره شکایت برخی نمایندگان از هیئت رئیسه مجلس مبنی بر عدم قرائت گزارش تحقیق و تفحص از صنعت خودروسازی سئوال کرد گفت: طبق آئین نامه ما وظیفه داریم وقتی گزارش های تحقیق و تفحص به تصویب هیئت تحقیق و تفحص می رسد آن را در دستور کار قرار دهیم. در خصوص این مورد نیز ما همین کار را خواهیم کرد و اگر این گزارش مشکلی نداشته باشد آن را در دستور کار قرار می دهیم.

عضومجمع تشخیص مصحلت نظام در پاسخ به سئوال خبرنگاری مبنی براینکه آیا شما شرایط کشور را ویژه و بحرانی می دانید گفت: عبارت "ویژه" را از قول آقای هاشمی نقل کرده اند و اظهار نظرهای متفاوتی نیز نسبت به آن شده است. در زبان سیاسی یک تعریف و مشخصی از کلمه ویژه وجود ندارد به نظر می رسد برای هر گونه رفع ابهام بهتر است از آقای هاشمی بپرسیم که منظورشان از ویژه چه بوده است. اگر منظور از کلمه ویژه معنای عام آن باشد پس باید بگویم کشور در شرایط ویژه ای قرار ندارد اما اگر منظور از ویژه این باشد که کشور در شرایط حساسی قرار دارد باید بگویم بلکه کشور در شرایط حساسی قرار دارد چون ایران یک کشور انقلابی، مسلمان و متمایزی بوده است.

رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سئوال خبرنگاری که پرسید سفر نوری المالکی چه تاثیری در برقراری امنیت در این کشور خواهد داشت گفت: ما سفر آقای مالکی را به ایران را مهم می دانیم و از آن استقبال می کنیم. ما همواره اعتقاد داریم برای گسترش و صلح و امنیت در عراق باید به تقویت دولت این کشور کمک شود که یکی از محورهای مذاکرات ما با آمریکا نیز همین مورد بوده است.

وی افزود: سفر آقای مالکی و مذاکرات انجام شده در این راستا می تواند به گسترش امنیت در عراق بینجامد کما اینکه ما سفر ایشان به ترکیه را مثبت ارزیابی می کنیم.

حداد عادل در پاسخ به این سئوال که آیا قرار است تیمی از نمایندگان مجلس با دیپلمات های ربوده شده در عراق ملاقات کنند،‌ گفت: مجلس شورای اسلامی تلاش می کند همکاری های پارلمانی خود با عراق را افزایش دهد ودر این راستا پارلمان دوستی دو کشور تشکیل شده است. اگر امکان دیدار با دیپلمات ها از طریق این مذاکرات فراهم شود و البته امیدواریم زودتر از آن آمریکایی ها بر سر عقل بیایند و این امر ناپسند را ترک کنند و از این پس موازین بین المللی را زیر پا نگذارد.

ادامه دارد....

کد خبر 531661

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha