پیام‌نما

وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ‌اللَّهِ جَمِيعًا وَ لَا تَفَرَّقُوا وَ اذْكُرُوا نِعْمَتَ‌اللَّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ كُنْتُمْ أَعْدَاءً فَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا وَ كُنْتُمْ عَلَى شَفَا حُفْرَةٍ مِنَ النَّارِ فَأَنْقَذَكُمْ مِنْهَا كَذَلِكَ يُبَيِّنُ‌اللَّهُ لَكُمْ آيَاتِهِ لَعَلَّكُمْ تَهْتَدُونَ * * * و همگی به ریسمان خدا [قرآن و اهل بیت (علیهم السلام)] چنگ زنید، و پراکنده و گروه گروه نشوید؛ و نعمت خدا را بر خود یاد کنید آن گاه که [پیش از بعثت پیامبر و نزول قرآن] با یکدیگر دشمن بودید، پس میان دل‌های شما پیوند و الفت برقرار کرد، در نتیجه به رحمت و لطف او با هم برادر شدید، و بر لب گودالی از آتش بودید، پس شما را از آن نجات داد؛ خدا این گونه، نشانه‌های [قدرت، لطف و رحمت] خود را برای شما روشن می‌سازد تا هدایت شوید. * * * معتصم شو به رشته‌ى يزدان / با همه مردمان با ايمان

۱۷ مرداد ۱۳۸۶، ۱۹:۲۵

روزنامه نگاران خراسانی :

روز خبرنگار فرصتی برای آسیب شناسی مسائل این قشر است

روز خبرنگار فرصتی برای آسیب شناسی مسائل این قشر است

مشهد - خبرگزاری مهر : روز خبرنگار هر سال زمان تجلیل از مقام خبرنگاران و تکریم قلم و البته فرصتی برای شناخت هرچه بیشتر خبرنگاران و مرور و طرح برخی مسائل و مشکلات دست اندرکاران رسانه ها و آسیب شناسی مسائل این عرصه است.

 یک خبرنگار در تمام لحظات زندگی درون شغل خویش غوطه ور است و حتی در مرخصی و تعطیلات نیز نمی تواند فارغ از مشغله های کاری به امور مورد علاقه خود بپردازد. خبرنگاران در طول سال ضمن انعکاس اخبار مختلف از قول مدیران و مسئولان متعدد به بیان مشکلات جامعه و تنگناهای موجود نیز می پردازند. چه بسا زمان هایی که نظرات و گزارشات یک خبرنگار راهگشای حل مسئله ای شده یا مسئولان را متوجه موضوعی خاص نموده است.  اما همین قشر موثر و سازنده در اجتماع با مشکلات عدیده ای در ابعاد معیشتی ، اجتماعی ، حقوقی ، فرهنگی و ... مواجه هستند که حل آنها نیازمند تدابیر ویژه از سوی مسئولان است و شاید روز خبرنگار فرصت مناسبی برای طرح مسائل این قشر و آشنا شدن مسئولان با این مشکلات باشد. برخی تحقیرها، توهین ها و تطمیع ها، نبودن قوانین مدون و عدم آشنایی مردم و مسئولان با وظایف یک خبرنگار شاید عمده ترین مشکلات این قشر باشد.

 مدیرعامل خانه مطبوعات خراسان در این خصوص در گفتگو با مهر گفت : خبرنگار به نمایندگی از مردم کار می کند و مهمترین نکته از ویژگی های یک خبرنگار این است که منافع مردم را به عنوان انگیزه پیگیری کند.

علی محدث در رابطه با تدوین منشور اخلاقی اظهار کرد : در دنیا همه به دنبال این هستند که به منشور اخلاقی واحد و بین المللی دست پیدا کنند و در این خصوص وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پیش نویسی را تهیه کرده است که جهت انتقاد و پیشنهاد در اختیار صاحب نظران دررسانه های گروهی قرارداده شده است .

 وی اضافه کرد : به هر حال منشور اخلاقی در حال تدوین است ولی حوزه رفتاری اخلاقی حوزه وسیع و پیچیده ای است و این حوزه مقتضیات و موضوعات خاص خودش را می طلبد.

محدث اذعان داشت : بین کار خوب و بد مرز و فاصله زیادی نیست بلکه فقط با انجام یک حرکت ممکن است اقدامی بد یا خوب جلوه کند. هدیه و تجلیل از دیگران خوب است اما اگر با انگیزه تطمیع جامعه خبری و خریدن این قشر صورت گیرد و باعث دور کردن خبرنگار از حرفه اش شود قطعا کار شایسته ای نیست .

 وی خاطر نشان کرد : برخی سازمان ها با هدف پوشش خبری مثبت و جلوگیری از انتقاد های وارده نشست هایی را همراه با هدیه های غیرمتعارف ترتیب می دهند که خبرنگار باید خود به رسالتش واقف باشد و منزلت، قداست و شان خود را مخدوش نکند و زیر سوال نبرد .

 رئیس صدا وسیمای خراسان رضوی نیز در این خصوص گفت : خبرنگار عالم و آگاه باید دارای سه ویژگی دشمن شناسی ، وظیفه شناسی و مخاطب شناسی باشد و این ویژگی ها را درون خودش تقویت کند چرا که این ویژگی ها برای او امری خطیر و مهم به شمار می آید .

 رمضان موسوی مقدم افزود : ایمان به هدف داشتن و مصر بودن نسبت به انجام ماموریت از ویژگی های یک خبرنگار است . خبرنگار باید ایمان بکار داشته باشد تا تحت تاثیر عوامل و شرایط پیرامون کار قرار نگیرد و از راه اصلی خود غافل نشود وجود ایمان واقعی درانسان فرد را شجاع و صبور می کند و برای رسیدن به هدف باید انسان مومن و شجاع باشد .

 سردبیر روزنامه خراسان نیز در گفتگو با مهر گفت : هر حرفه ای برای خودش ویژگی و شرایط خاصی دراد و در این میان حرفه خبرنگاری شرایط ویژه ای دارد به نحوی که شبیه هیچ شغل دیگری نیست و در یک جمله می توان این گونه بیان داشت که خبرنگار پل ارتباطی امن و صادق بین مردم و مسئولان است .

 سعید احدیان در رابطه با عدم وجود منشور اخلاقی در عرصه خبری اذعان داشت: بودن یا نبودن منشور تا زمانی که موجب رعایت اخلاقی افراد سازمان یا ارگانی نشود، تاثیر گذار نیست زیرا افراد به منشورهای اخلاقی موجود درحرفه هایشان سوگند یاد می کنند اما در عرصه های مختلف برخلاف آن منشور عمل می کنند و وجود منشور به این معنا که وجودش باعث تحول و عدم آن باعث بحران است نیست بلکه هر فرد بر اساس صداقت وجودی خود یک منشور است.

 وی افزود: واقعیت مطرح در جامعه خبری امروز این است که خبرنگار باید خودش پایبند به اصول و قوانین اخلاقی باشد و اگر منشوری هم بر این اساس تنظیم شود در آن باید شاخص های مهم مطرح شود تا مردم و مخاطبان آن منشور را مورد محک خودشان قرار دهند .

 وی اضافه کرد : خبرنگار همانگونه که مسئولین را مورد نقد قرار می دهد و به هدایت افکار مردم می پردازد خودش هم باید انتقاد پذیر باشد همچنین باید در حدود وظایف و محدوده ورود به حوزه ها تعریف شود تا دچار مشکل نشود.

 احدیان در خصوص هدیه های غیرمتعارف اذعان داشت: این حرکت نسبت به خبرنگار در واقع توهین تلقی می شود زیرا باید در نشست ها و موضوعات برگزار شده هدیه هایی متناسب با خبرنگار به او داده شود و این هدیه ها با نگاه عمومی و عدم سو استفاده از خبرنگار هدیه شود .

 وی اشاره کرد: خبرنگاران قشر مظلومی هستند زیرا هر دولت با آمدن سرکار به این قشر صفت " سیاه نمایی " می دهند و هر مشکلی را سر خبرنگار می شکنند در این میان نباید منکر حضور برخی رسانه ها و فعالیت های نادرست و کم لطفی آنها شد ولی تمام رسانه ها این گونه نیستند بلکه رسانه ها به عشق مردم و برای مردم کار می کنند و چه خوب است که دید و نگاه مسئولان نسبت به رسانه ها تغییرکند و با آنها صادقانه و دوستانه برخورد شود .

 سردبیر روزنامه قدس نیز در گفتگو با مهر عمل به رسالت و شناخت نقش و جایگاه، دیده بان و چشم ناظر بودن جامعه مبنی بر اصلاح امور جامعه، مشاهده لایه های مستور و مخفی جامعه، انتقال موارد مشاهده شده همراه با واقعیت اخلاقی و تلاش در جهت اصلاح نقوص عیوب و کمبودها را از صفات خبرنگار برشمرد.

 حمزه واقعی  افزود: خبرنگاری با مماشات و مصالحه منافات دارد و این موارد نباید خبرنگار پر تحرک و پر شتاب را که نیاز جامعه فعلی است از راه اصلی خود منحرف کند.

 وی در مورد فقدان منشور اخلاقی مدون درجامعه خبری اذعان داشت: متاسفانه ما در جامعه خبری با خلا منشور اخلاقی مواجهیم زیرا هر ارگان سازمان یا نهادی یک منشور اخلاقی تدوین شده، دارد و جای منشور تدوین شده در عرصه مطبوعات خبرو رسانه خالی است .

واقعی خاطرنشان کرد : برخی از سازمانها و ارگانها بدون برگزاری هیچ جلسه ای بلکه فقط با تشکیل جلسات محدود بصورت مادی از یک خبرنگار تقدیر می کنند که با اعمال اینگونه رفتارها شان خبرنگار زیر سئوال می رود زیرا هدیه دادن های ناچیز و کم ارزش منزلت و شان خبرنگار را پایین می آورد.

17 مرداد امسال نیز متبرک به نام و یاد شهیدان عرصه خبر و آگاهی شهید صارمی ، ناصری و ... آمد و گذشت اما نه این روز بلکه هر روز متعلق به خبرنگارانی است که کمتر دیده می شوند و به عنوان چشم بینا ، گوش شنوا و زبان گویای جامعه کمتر تریبونی به دردها و مطالبات آنها می پردازد.

 ضمن اینکه به نظر می رسد این روز و این ایام فرصت مناسبی برای مطرح شدن شایستگی ها وبایستگی های عرصه خبرنگاری و اطلاع رسانی صادقانه به مردم باشد تا فضای بد بینانه یا شعارهای پرطمطراق برخی مسئولان به مناسبت روز خبرنگار باعث دلسردی ، غرور یا غفلت رسانه ها از رسالت اصلی خود در حقیقت بینی و عدالت نگاری نشود.

کد خبر 531875

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha