۳ آبان ۱۴۰۰، ۱۸:۰۱

بهمنی مطرح کرد؛

ارتقای سوادرسانه‌ای را در مدیران در دستور کار قرار دهیم

ارتقای سوادرسانه‌ای را در مدیران در دستور کار قرار دهیم

رئیس مرکز فرهنگ و هنر در فضای مجازی گفت: ارتقای سواد رسانه‌ای مردم بسیار مهم است، اما ارتقای سواد رسانه‌ای را در روابط عمومی‌ها، مدیران و کادر درمان هم باید در دستورکار قرار داد.

به گزارش خبرگزاری مهر، وبینار هفته جهانی سواد رسانه‌ای و اطلاعاتی با محوریت «ضرورت تحولات حکمرانی نظام سلامت و سواد رسانه‌ای» (با مروری بر ظرفیت‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای کمک به این تحول) امروز دوشنبه ۳ آبان، برگزار شد.

محمدرضا بهمنی رئیس مرکز فرهنگ و هنر در فضای مجازی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در این‌وبینار گفت: تحولات فضای مجازی، امروز تقریباً همه عرصه‌های زیست انسانی را تحت تأثیر قرار داده و ارتقای سواد رسانه‌ای در روابط عمومی‌ها، مدیران و کادر درمان باید در دستورکار قرار گیرد. سطح حکمرانی، مهم‌ترین سطح این تأثیرگذاری است. این تحولات، قلمرو، کنشگران و الگوهای حکمرانی را دچار تغییر و تحول جدی کرده است. به عبارت دیگر، امروز رسانه نه به عنوان یکی از حوزه‌های حکمرانی، بلکه به عنوان یک کنشگر فعال، کارگزاران حاکمیتی را به چالش کشیده است.

وی زمینه‌های بروز چنین تحول بزرگی را تحول در ارتباطات انسانی دانست و در ادامه گفت: ارتباطات انسانی از حیث گستره، بسترها، ابزارها و سرعت از تحولات فناورانه متأثر شده است. انسان امروز دیگر تنها مخاطب ساختارها و کارگزاران حاکمیتی نیست بلکه مردم در یک‌ساختار شبکه‌ای، خودشان کاربر و کنشگر فعال هستند. شاید بتوان گفت پاندمی کرونا سبب شد تا اهمیت این موضوع برای زیست بوم بهداشت و درمان در همه جهان نمایان‌تر و ملموس‌تر شود و به نظر می‌رسد، سونامی رسانه‌ای که در دنیا در جریان است، در حوزه بهداشت و درمان، اهمیت و اولویت سلامت روان نسبت به سلامت جسم را بیش از پیش پررنگ‌تر کرده است. در این ۲ سال شاهد بودیم که گاهی رسانه چالش‌برانگیزی کرونا را چند مرتبه ضریب بیشتری بخشید و از سوی دیگر هم گاهی شاهد بودیم که رسانه به عنوان یک یار قوی و مؤثر نظام سلامت کشورها را یاری رساند.

رئیس مرکز فرهنگ و هنر در فضای مجازی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به تهدیدها و فرصت‌های رسانه‌ای در نظام سلامت اشاره کرد و گفت: واضح است که نظام‌های حکمرانی و ازجمله نظام حکمرانی بهداشت و درمان باید تدابیری را اتخاذ کند که فرصت و ظرفیت رسانه‎ها و به‌ویژه رسانه‌های نوین را بر تهدیدهای رسانه‌ای غلبه دهد. به عبارت دیگر، اگر پیش از این، در الگوی حکمرانی حوزه سلامت، دانش و مهارت حوزه پزشکی، ابزارها و سخت‌افزاها و زیرساخت‌های بهداشت و درمان در صدر اولویت‌ها قرار داشت، امروز و در آینده، سواد رسانه‌ای اگر نگوییم در صدر اولویت‌ها، دست کم در فهرست مهمترین‌ها باید قرار گیرد. روشن است که راهکارهای تحقق این اولویت‌گذاری جدید، از جنس راهکارهای نرم و شناختی است. مضمون مهم و کلیدی این اولویت، ارتقای شناخت، آگاهی و قدرت انتخاب‌گری مردم است.

بهمنی گفت: محوریت‌بخشیدن به سواد رسانه‌ای در زیست‌بوم سلامت کشور، تنها با مخاطب قرار دادن مردم محقق نخواهد شد. ارتقای سواد رسانه‌ای مردم بسیار مهم است، اما ارتقای سواد رسانه‌ای را در روابط عمومی‌ها، مدیران و کادر درمان هم باید در دستورکار قرار داد. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان پیشگام اعتلای سواد رسانه‌ای در کشور، تمام‌قد در خدمت این مهم است. تجربه حدود یک دهه فعالیت در این‌عرصه را تقدیم شما خواهیم کرد و همه ظرفیت زیرساختی و انسانی را هم در معرض بهره‌برداری مشترک قرار می‌دهیم.

کد خبر 5335796

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha