۲۳ مرداد ۱۳۸۶، ۱۶:۰۵

پورمحمدی:

شاخصه‌های میزان دینداری جامعه باید مشخص شود

شاخصه‌های میزان دینداری جامعه باید مشخص شود

وزیر کشور خواستار تأمل بیشتر مشاورین امور فرهنگی و روحانیت استانداری‌ها در زمینه شاخص‌گذاری دقیق در تشخیص میزان متدین شدن جامعه شد و توصیه کرد که شاخص‌های میزان دینداری جامعه به صورت مدل‌های قابل اندازه‌گیری مشخص شود تا بتوان براین‌اساس، نگاه و روش‌ها را تصحیح کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام مصطفی پورمحمدی وزیر کشور که عصر روز دوشنبه در همایش مشاورین امور فرهنگی و روحانیت استانداران سخن می‌گفت، ایام مبارک ماه رجب و اعیاد مبعث و اعیاد پیش روی شعبانیه را تبریک گفت و ضمن تأکید بر مسؤولیت مهم و ارزشمند مشاورین امور فرهنگی، مخاطرات زیادی را متوجه این نوع مسؤولیت دانست.

وی با بیان اینکه اهداف مسؤولین باید فراتر از آبادانی صرف دنیا و ناظر به آبادانی دنیا و آخرت باشد و با اشاره به اهمیت شاخصه دینداری در مسائل فرهنگی گفت: باید مشخص شود که آیا مردم دیندارتر شده و دینداری رشده کرده است و آیا سلامت اجرایی و رفتار مطلوب اداری، دینی مدیران و کارگزاران تحقق یافته است یا نه؟

پورمحمدی با بیان اینکه در این زمینه لازم است فعالیت های معمول دینی و ارزشی انجام شود، تأکید کرد: درست است که برگزاری نماز جماعت یا سخنرانی جزو شاخصه‌های چنین فعالیت‌هایی به منظور تبلیغ دین است، اما باید دید که آیا خروجی و محصول نهایی مورد نظر به دست آمده است؟

وی همچنین با تأکید بر اهمیت بالای این دسته از فعالیت‌ها و این که شاخص‌های میزان دینداری جامعه باید مشخص شود، افزود: از طریق این شاخص‌ها، می توان به محصول رسید لذا نباید از آنها غفلت کرد، لیکن این شاخصها اهداف مرحله‌ای هستند و نسبت به اهداف مراحل بالاتر، وسیله و مسیر محسوب می شوند.

وزیر کشور در ادامه با اشاره به خصیصه آزادی روحانیت، فهم و بیان مسائل را به عنوان نقطه قوت روحانیت شیعی از ابتدا تا کنون یاد کرد و اظهار داشت: این خصیصه ایجاب می‌کند که مقهور فضایی که در آن گام برمی‌داریم، نشویم و جسارت و شجاعت این را داشته باشیم که آنچه را که می‌فهمیم و خیر و صلاح می‌دانیم یا عیب و نقص می‌بینیم، بیان کنیم و از بیان آن ابایی نداشته باشیم.

وی در این راستا با بیان این که منطق شیعی براساس عقلانیت و خصیصه صبوری، متانت، بزرگ‌منشی و خویشتنداری شکل گرفته است، تصریح کرد: با این حال، هیچ وقت منطق ما کوتاه آمدن، کم توجهی و مسؤولیت ناشناسی نبوده است، ما قبل از هر چیزی روحانی و سرباز امام زمان (ع) هستیم و این ارزش را باید از هرجهت که می‌توانیم، تقویت کنیم.

پورمحمدی با اشاره به این که بخش های دیگر جامعه، از روحانیت متأثر می‌شوند، گفت: در صورتی که این بخش از کار خود را درست انجام دهیم، سایر بخش‌ها نیز جهت خیر و صلاح را پیش می‌گیرند.

وزیر کشور خواستار تأمل بیشتر مشاورین امور فرهنگی و روحانیت استانداری‌ها در زمینه شاخص‌گذاری دقیق در تشخیص میزان متدین شدن جامعه شد و توصیه کرد که شاخص‌های میزان دینداری جامعه به صورت مدل‌های قابل اندازه‌گیری مشخص شود تا بتوان براین‌اساس، نگاه و روش‌ها را تصحیح کرد.

پورمحمدی افزود: جامعه با بخشنامه اصلاح نمی‌شود و مدیریت را نمی‌توان با بخشنامه اندازه گیری کرد.

وزیر کشور با تأکید بر جایگاه مشاورین امور فرهنگی و روحانیت استانداران گفت: از این مجموعه انتظار کار کمّی نمی‌رود بلکه باید از این جایگاه برای فعال کردن مجموعه کسانی که در درجات مختلف توانایی انجام کارهای فرهنگی و دینی را دارند، استفاده کرد.

وزیر کشور ادامه داد: باید به گونه‌ای عمل کنید که در شوراهای مختلف استانداری، تصمیماتی در جهت اصلاح و رشد معنویت اجتماعی اتخاذ شود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: ظرفیت های مختلفی در زمینه همکاری با صدا و سیما و ارائه ایده جهت برنامه‌سازی‌های مؤثر و همچنین تأثیرگذاری مطلوب در آموزش و پرورش وجود دارد که انتظار می‌رود این ظرفیت ها نیز فعال شوند. 

کد خبر 534492

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha