۲۹ آبان ۱۴۰۰، ۱۶:۲۱

طهرانچی:

رشته ریاضی در ایران در حال تعطیل شدن است

رشته ریاضی در ایران در حال تعطیل شدن است

رئیس دانشگاه آزاد با اشاره به عدم استقبال جوانان از رشته ریاضی و برخی رشته‌های مهندسی گفت: با اجرای طرح پویش در دانشگاه آزاد به دنبال احیای برخی از رشته‌های بدون متقاضی هستیم.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه آزاد، محمدمهدی طهرانچی در همایش ملی پویش اشتغال که صبح امروز در واحد اصفهان (خوراسگان) برگزار شد، با قدردانی از تعامل خوب اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان اصفهان با دانشگاه آزاد اسلامی، گفت: سه سال پیش در جلسه با اتاق بازرگانی اصفهان مسئله‌ای مطرح شد که چرا فارغ‌التحصیلان دانشگاهی در جذب اشتغال موفق نیستند؟ خوشبختانه با نگاه عالمانه مسئولان اتاق بازرگانی، به طرحی رسیدیم که با اجرای آن امروز یک همایش ملی تحت عنوان پویش اشتغال برگزار شد.

وی افزود: کارکرد و وظیفه دانشگاه صرفاً تربیت تخصصی و ارائه دانش تخصصی به جوانان نیست، اما در کشور ما دیگر کارکردهای دانشگاه مورد غفلت قرار گرفته که البته به این دلیل است که این نهاد به عنوان نماد مدرنیته وارد ایران شد و در بدو ورود نیز نام مناسبی برای آن انتخاب نشد. دلیل این نامگذاری نیز به گذشته تمدنی ما و کارکرد مدرسه و مکتب بازمی‌گشت و در آن زمان آشنایی دقیقی نسبت به ابعاد مختلف دانشگاه وجود نداشت و از این نهاد تعلیم و تربیت برداشت ناقصی شد.

طهرانچی با بیان اینکه تربیت تخصصی، مهارتی و اجتماعی سه کارکرد اصلی دانشگاه است، گفت: جوان از سن ۱۴ تا ۲۱ سالگی باید در معرض تربیت اجتماعی و مهارتی قرار گیرد و به همین دلیل است که در دیگر کشورها به مقطع کارشناسی under graduate گفته می‌شود و مقطع تحصیلات تکمیلی نیز به عنوان دوره پیشرفته محسوب می‌شود. به این دلیل هدف از آموزش افرادی که وارد مقطع تحصیلات تکمیلی می‌شوند، تربیت پژوهشگر و افرادی است که بتوانند مرزهای دانش را گسترش دهند. در این طبقه‌بندی، مقطع کارشناسی به عنوان دوره میانی، بین دبیرستان و دوره پیشرفته قرار دارد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: این در حالی است که در کشور ما همه دانش تخصصی در دوره کارشناسی به جوان ارائه می‌شود. به همین دلیل تربیت و رشد مهارت فردی و اجتماعی و تربیت اجتماعی در دانشگاه‌های ما ناکام مانده و این چالشی است که اکنون با آن مواجه هستیم.

وی با بیان اینکه سوق دادن جوانان به سمت تحصیلات تکمیلی باعث گران شدن نیروی انسانی برای صنعت شده است، تصریح کرد: صنعت و کار، نیروی مناسب خود را می‌خواهد و این در حالی است که کشور ما نیروی کارشناس برای بازار کار تربیت نکرده و تحصیلات تکمیلی را برای آموزش مناسب بازار کار نیروی تخصصی ملاک قرار داده‌ایم. بدین ترتیب هزینه صنعت و کشاورزی برای استخدام نیروی انسانی متخصص افزایش یافته، چرا که با افزایش میزان تحصیلات، حقوق و دستمزد این فارغ‌التحصیلان نیز افزایش می‌یابد.

عضو هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: پرداختن به تربیت نسل جوان در دانشگاه‌های ما دانش‌محور بوده، نه جامعه‌محور، در حالی که تربیت باید تقاضامحور و با توجه به نیاز جامعه و صنعت انجام می‌شد.

طهرانچی با اشاره به حدیثی نبوی که دوران تربیت فرزندان را به سه مقطع هفت ساله تقسیم کرده است، گفت: براساس این تقسیم‌بندی؛ در هفت سال اول خانواده نقش محوری دارد، هفت سال دوم مربوط به دوران آموزش و هفت سال سوم مربوط به دوران وزارت جوان است و در این دوره است که جوان باید در معیت پدر یا مربی خود - که اکنون نقش آن را سازمان برعهده دارد - وارد اجتماع شود. در واقع همراهی و معیت جوان، با نشستن سرکلاس اتفاق نمی‌افتد. در نهاد دانشگاه که برآمده از مدرنیته بود، سازمان جای مربی را گرفت، اما در کشور ما این سازمان وظیفه تربیت را انجام نمی‌دهد و جوان را آماده ورود به اجتماع نمی‌کند، چرا که تربیت‌ها، کلاس‌محور است و این ضعفی است که نظام آموزش عالی ما با آن مواجه است. البته این موضوع را در مدارس با راه‌اندازی رشته‌های کارودانش تا حدودی حل شده، اما آموزش عالی زیر بار آن نرفت.

وی ادامه داد: در برخی از کشورها دوره لیسانس پنج ساله است که در آن دانشجو سه سال را در محیط دانشگاه و دو سال را در محیط کار طی می‌کند. این در حالی است که در دانشگاه‌های ما از این موضوع غفلت شده و ما دانشجویان را برای پژوهشگری تربیت می‌کنیم. به همین دلیل است که دانشجویان ما وقتی به کشورهای خارجی می‌روند، جذب شرکت‌ها و صنایع نمی شوند و به کار پژوهشی می‌پردازند.

با اجرای طرح پویش، به دنبال تربیت مهارتی و تربیت اجتماعی دانشجویان هستیم

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به اجرای طرح پویش در این دانشگاه، تصریح کرد: با اجرای این طرح، به دنبال تربیت مهارتی و تربیت اجتماعی دانشجویان هستیم، چرا که معتقدیم دوره تربیت تا سن ۲۱ سالگی است و دانشجو تا این سن باید آموزش‌ها و مهارت‌های لازم برای ورود به اجتماع و صنعت را کسب کند. از دانشجویی که ۱۲ سال در مدرسه و ۸ سال در دانشگاه پشت میز نشسته، نمی‌توان انتظار داشت به یکباره وارد محیط سخت کار و اجتماع شود.

دکتر طهرانچی خاطرنشان کرد: نکته مهم درباره طرح پویش این است که دانشگاه آزاد اسلامی می‌خواهد با اجرای این طرح و توجه به همه نظام‌های تربیتی، جوان را از ۱۸ سالگی به محیط کار متصل کند. طرح پویش اشتغال دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی طرحی است که در دیگر کشورهای دنیا نیز بنا به مقتضیات هر کشور، به آن فکر شده و ما نیز متناسب با زیست بوم خود، آن را طراحی کرده و رشد دادیم.

دانشگاه آزاد اسلامی تلاش دارد با اجرای طرح پویش، دانشگاه را زنده کند

وی با تأکید بر اینکه جوان تنها با داشتن دانش تخصصی نمی‌تواند کارآمدی لازم را داشته باشد، گفت: جوان با دانش تخصصی صِرف، زمانی که وارد اجتماع می‌شود، اعتمادبه‌نفس خود را از دست می‌دهد و به تبع آن، امید او نیز از بین می‌رود و چنین جوانی نمی‌تواند آینده خوبی در پیش داشته باشد.طرح پویش اشتغال قرار است رسالت دانشگاه را که همان بخشیدن اعتمادبه‌نفس و امید به جوانان است را زنده کند.

طهرانچی با اشاره به عدم استقبال جوانان از رشته ریاضی و برخی رشته‌های مهندسی، اظهار داشت: رشته ریاضی در کشور ما در حال تعطیل شدن است و اکثر جوانان اکنون به سمت رشته‌های تجربی و فنی حرفه‌ای سوق پیدا کرده‌اند. سؤالی که مطرح می‌شود، این است که آیا کشور ما در آینده به مهندس نیاز ندارد؟ واقعیت این است که جوانان طی این سال‌ها از آموزش عالی در این رشته‌ها ناکارآمدی دیده‌اند و دانشگاه آزاد اسلامی تلاش دارد با اجرای طرح پویش، دانشگاه را زنده کرده و به جوانان تأکید کند که نسبت به آینده آنها حساس است.

عضو هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه طرح پویش در راستای یکی از پنج چرخش تحول‌آفرین تأکید شده در سند تحول و تعالی دانشگاه است، گفت: یکی از این چرخش‌های تحول‌آفرین، چرخش از آموزش حافظه‌محور به سمت یادگیری عمیق، فایده‌محور و بسترسازی دانش بنیان و اشتغال‌زاست، بنابراین طرح پویش را می‌توان در راستای تحقق این تحول دانست.

وی با تأکید بر اینکه دانشگاه به تنهایی نمی تواند هویت خود را آموزش حافظه‌محور به یادگیری عمیق و فایده‌محور تغییر دهد، تصریح کرد: در این راستا، نیازمند بکارگیری مدیران و افراد باتجربه در صنایع، کارخانجات و ادارات هستیم تا در کنار دانشگاه، به آموزش و مهارت‌آموزی دانشجویان بپردازند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به اهمیت حضور همزمان دانشجویان در صنعت، جامعه و تحصیل، گفت: زمانی که دانشجو در حین تحصیل، در جامعه یا صنعت حضور داشته باشد، در معرض سؤالات کاربردی قرار می‌گیرد و آنجاست که درک می‌کند با حافظه محوری نمی‌توان به چالش‌های صنعت و جامعه پاسخ گفت. امروز که در آغاز اجرای برنامه سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی هستیم، به دنبال شرکای علمی و آموزشی جدید هستیم که یکی از این شرکا، اتاق‌های بازرگانی در شهرهای مختلف است که مجموعه‌ای از برگزیدگان در حوزه های صنعت، کشاورزی، معدن و تجارت هستند.

طهرانچی خاطرنشان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان دانشگاهی برگرفته از مردم، فاقد بروکراسی‌های معمول است و برای تحرک، مجموعه‌ای سیال محسوب می‌شود. از این رو، دانشگاه آزاد اسلامی و اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی می‌توانند در کنار هم فعالیت کرده و محیط اشتغال را به عنوان کلاس درس دوم دانشجویان فراهم کنند تا مفهوم فرهنگ کار، تربیت اجتماعی و انگیزه‌های تربیت تخصصی بهتر را برای جوانان مهیا سازند.

وی با بیان اینکه اجرای طرح پویش، احیای برخی از رشته‌های بدون متقاضی را در پی خواهد داشت، گفت: در مدت اجرای این طرح، در استان اصفهان رشته معدن دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان که بدون متقاضی شده بود، احیا شد. علاوه بر استان اصفهان، اجرای این طرح در استان زنجان نیز موفقیت‌هایی به همراه داشته است. به عنوان مثال، دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان که در رشته شیمی کاملاً بدون متقاضی بود، امسال در قالب طرح پویش ۳۰ دانشجوی شیمی پذیرش کرد. در این طرح، صنعت و دانشگاه هر دو در تربیت تخصصی، مهارتی و اجتماعی نقش‌آفرینی می‌کنند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: باید با کمک و همکاری یکدیگر، اتفاق بزرگی در این زمینه رقم بزنیم. دانشگاه محیط کلاس و اجتماع را با هم درانداخته است. از تمامی مسئولان اتاق‌های بازرگانی و رؤسای استان‌ها و واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی که در این امر مهم تلاش می‌کنند و آینده جوانان را تضمین می‌کنند، تشکر و قدردانی می‌کنم.

کد خبر 5356438

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • IR ۰۹:۱۲ - ۱۴۰۰/۰۸/۳۰
      13 6
      شما ها با ایجاد رشته های بی نام و شان ریاضی را تعطیل کردید. چند صبایی هم پزشکی و
    • IR ۱۲:۲۰ - ۱۴۰۰/۰۸/۳۰
      18 2
      در حال تعطیل شدن نیست. دانشگاه آزاد که به تحصیلات به عنوان یک بنگاه اقتصادی نگاه میکنه اینقدر رشد بیرویه داده که دیگه کسی رغبت نمیکنه سراغش بیاد. بهتره بگیم دانشگاه آزاد مادر علوم یعنی ریاضیات را در ایران تعطیل کرده البته با همکاری بسیاری از متولیان دولتی که راغب به کستزش کمی دانشگاه های دولتی بودند
      • محمد RO ۱۷:۰۵ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۱
        3 0
        این اتفاق بخصوص در نیمه دوم دهه هشتاد بسیار انفجاری بود و مهندسی به کل نابود شد. البته علت اصلی این قضیه عدم وجود مراکز صنعتی در کشور هست. (آن تعداد قلیلی هم مه هست مختص افراد خاص است که غالباً تحصیلات خاصی هم ندارند).
    • IR ۱۳:۵۲ - ۱۴۰۰/۰۸/۳۰
      7 0
      متاسفانه دکتر طهرانچی و تیم ایشان که به همراه خود به صورت مینی بوسی آورده اند شایستگی در اداره دانشگاه ازاد نداشته اند و با این صحبت های به ظاهر زیبا سعی در خرید آبروی خود دارند. در مدت ریاست ایشان یک تیشه به ریشه علوم پایه در دانشگاه آزاد وارد شده است و یک سری افراد فرصت طلب و تازه بدوران رسیده پست
    • IR ۱۴:۲۰ - ۱۴۰۰/۰۸/۳۰
      27 3
      بعلت سهل انگاری وزارت علوم موسسات مختلف منجمله دانشگاه فرهنگیان جهت نیازخود دبیر ریاضی ازمقطع دیپلم تربیت می نمایند بنابراین فارغ‌التحصیل دانشگاه بیکار می ماند تیشه ای که دانشگاه فرهنگیان به علوم پایه زد هیچ کس نتوانسته بزند
      • امیر IR ۲۲:۴۵ - ۱۴۰۰/۰۸/۳۰
        2 11
        خب شما هم از اول فرهنگیان رو انتخاب میکردین دستتون رو که از پشت نبسته بودن
      • محمد RO ۱۷:۱۰ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۱
        2 2
        باید عرض کنم که اولاً قبولی فرهنگیان به علت ظرفیت بسیار کم، به مراتب دشوارتر از قبولی آزمون استخدامی پس از پایان تحصیلات است و ضمناً آموزشی که در دانشگاه فرهنگیان انجام میشود مختص تربیت معلم است نه مهندس و... پس به این شیوه مسلما معلمان بهتری طی ۴ سال ساخته می‌شود تا استخدام های پراکنده با هزار مشکل
    • محمد یوسف IR ۱۵:۵۷ - ۱۴۰۰/۰۸/۳۰
      8 5
      مهمترین دلیل تعطیلی رشته ریاضی خود دانشگاه آزاده ما که در بازار کاریم میبینیم در اداره ای هستم که ۹۰ درصد کار مندان(همه بجز خودم) مدرک دانشگاه آزادند جالبه تنها فردی که با آزمون رسمی وارد اداره شده بنده هستم جالبه نه!!!!!!
    • طاهر IR ۱۷:۰۷ - ۱۴۰۰/۰۸/۳۰
      10 0
      علت بی سوادی در دانشگاه ازاد بعلت که استاد مدعو جوان از یه کارگر روز مزد افغانی کمتر حقوق می گیرند...واقعا جای تعجبه کجای دنیا استاد حقوق ماهیانه ندارد بیمه نیست...استاد مدعو فوق العاده گرفتارند ساعتی ۱۲ هزار تومان حقوق میگیرند ختختخ
    • IR ۱۷:۲۱ - ۱۴۰۰/۰۸/۳۰
      11 1
      اگه کشور ایران کشور بود واسه رشته ریاضی کار بود اگه قبول شی تو کنکور باید هزینه کنی یه مغازه بخری ، پوستر ، بنرو....
    • خنده IR ۱۸:۰۱ - ۱۴۰۰/۰۸/۳۰
      4 4
      یکی از مهمترین دلایلی که ریشه به تیشه رشته ریاضی نمود. وجود دانشگاه اشغال فرهنگیان بود... مزخرف ترین نوع جذبی که باعث شده بقیه افراد از خواندن رشته های مربوط به ریاضی خودداری کنند. زیرا از ان مقطع به اسانی دبیر ریاضی انتخاب کردند. مابقی افراد هم انگیزه خواندن نداشتند... حیف این رشته درسی خوب ...حیف
      • حدیثه IR ۲۰:۳۱ - ۱۴۰۰/۰۸/۳۰
        5 2
        ربطی به دانشگاه فرهنگیان نداره مدیریت کشور ضعیفه کلا تو ایران رشته های علوم پایه زمین خورده است ضمنا من خودم هم دانشجوی ریاضی ام
      • محمد IR ۱۵:۳۱ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۱
        1 1
        متاسفانه اززمانی که دانشگاه فرهنگیان تاسیس شد ریشه علوم پایه خشکید معلمین دلنشگاه فرهنگیان بیسواد وبی انگیزه هستند دانش اموز مجبوراست جهت تقویت بسمت اموزشگاهها برود که فارغ التحصیل دانشگاهها هستند وگرنه معلمین بیشتر دلسرد می کنند
      • محمد RO ۱۷:۱۳ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۱
        5 0
        دانشگاه فرهنگیان از زمان روحانی اومد ولی بازار کار مهندسی از زمان احمدی نژاد کساد شده بود. ضمن اینکه پذیرش فرهنگیان چیزی کمتر از یک درصد جمعیت کل داوطلبان کنکور سراسری هست. تنها دلیل کساد مهندسی عدم صنعتی بودن و عدم شایسته سالاری در ایران هست.
    • Zohreh IR ۱۹:۳۰ - ۱۴۰۰/۰۸/۳۰
      12 6
      شما ها اگر به فکر رشته ای ریاضی هستید سوالات کنکور استانداربدید تامردم راحت دانشگاه دولتی قبول شن 😓😓😓😓😓😓😓
    • IR ۲۰:۰۲ - ۱۴۰۰/۰۸/۳۰
      6 2
      اموزش وپرورش بجای اینکه ازدیپلم دبیر ریاضی استخدام نماید وسپس بی کیفیت بهره برداری نماید ازبین فارغ‌التحصیلان دانشگاه انتخاب نماید تا جوانان ترغیب شوند به ورود رشته های پایه
    • IR ۲۰:۰۲ - ۱۴۰۰/۰۸/۳۰
      2 3
      اموزش وپرورش بجای اینکه ازدیپلم دبیر ریاضی استخدام نماید وسپس بی کیفیت بهره برداری نماید ازبین فارغ‌التحصیلان دانشگاه انتخاب نماید تا جوانان ترغیب شوند به ورود رشته های پایه
      • مهران RO ۱۷:۱۸ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۱
        3 1
        دیپلم نمیگیره که. کنکور برگزار میشه و بعنوان مثال از شهر ما یک نفر دبیر می‌پذیره برای فرهنگیان. ۴ سال آموزشش میدن بعنوان دبیر! بعد با لیسانس تدریس می‌کنه نه دیپلم. الکی تخریب نکنید لطفاً. با حذف فرهنگیان دیگه هیچ امیدی واسه کنکور ریاضی باقی نخواهد ماند.
    • IR ۲۰:۰۵ - ۱۴۰۰/۰۸/۳۰
      0 3
      برادر من دبیر ریاضی است هیچ انگیزه ای هم به این رشته کاری ندارد درزمان انتخاب رشته فقط دبیری این رشته راانتخاب کرد ودرردیفهای دیگر 150رشته هیچ کدام ریاضی را انتخاب نکرد ودیگر رشته هاراانتخاب نمود علت این تفاوت انگیزه انتخاب دبیر ریاضی فرهنگیان و عدم انتخاب دردانشگاه را استخدام اعلام نمودند
    • IR ۲۰:۰۹ - ۱۴۰۰/۰۸/۳۰
      6 2
      فردی که دبیری ریاضی راانتخاب میکنه احتمالا دبیزی هنرراهم انتخاب خواهد کرد ولی فردی که دردانشگاه صنعتی شریف ریاضی رفت دیگه ادبیات راانتخاب نمی کندپس فرهنگیان فقط جهت استخدام وسربازی معلم ریاضی میشوند نه علاقه این یعنی خشکاندن رشته ریاصی درداتشگاه
    • IR ۲۰:۱۲ - ۱۴۰۰/۰۸/۳۰
      2 1
      دبیر ریاضی ما اصلا به کارش علاقه نداشت فارغ التحصیل فرهنگیان بود وبیشتر دوست داشت معلم تربیت بدنی باشد یعنی انتخابش ازروی انگیزه نبود مامجبور بودیم جهت تقویت به اموزشگاهها برویم این نحو انتخاب دبیر ریاضی خیانت است به علوم پایه
    • اژدری IR ۰۲:۴۳ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۱
      6 1
      دانشگاه آزاد، با رشد قارچ گونه خودش و فقط با انگیزه درآمد بیشتر، ریشه علوم را خشکاند..
    • مهندس IR ۰۸:۴۴ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۱
      4 1
      سلام، دولت باید به فکر رشته های کاربردی و مهم باشد، مهندس های ما وضعیت خوبی ندارن. لطفا به فکر باشید.
      • دانشگاه اصفهان IR ۱۶:۵۵ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۱
        3 1
        با سلام و احترام شما مدرکت از آزاد یا غیر انتفاعیه چون تجربم میگه اونا هستند که از روی کمبود میخوان به همه بفهمونن مهندسن آقای مهندس درسته؟
    • .... IR ۱۰:۲۵ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۱
      7 0
      باید قبول کرد سیستم اموزشی ایران 100درصد غلطه
    • حانیه IR ۱۴:۲۳ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۱
      0 2
      اگه مثل کشور های خارجی برای بستن یک لامپ باید مهندس باشی الان مهندس هم بود طرف میخواد خونه بسازه جوری می‌سازه یکه تقی به توقی میریزه و خراب میشه مهندس بسازه نه خراب میشه نه مهندس کم میشه حتا طرف ماشین درست میکنه خودش درست میکنه چون این قانون نیست که فقط مهندس حق ساخت داره
    • IR ۱۵:۳۳ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۱
      0 2
      درشهرستان ما دبیرفیزیک کنکوری مدرک ندارد بعلت اخراج ازدانشگاه اما همه دانش آموزان رتبه خوب تنها باایشان کلاس می روند ودبیران فیزک مدارس فارغ التحصیل دانشگاه فرهنگیان هستند اما دانش آموزان فراری می باشند زیرا بسیار ضعیف وبی انگیزه هستند
    • IR ۱۵:۳۷ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۱
      1 3
      انگیزه دبیر شدن علوم پایه 1-نداشتن خدمت 2-تعطیلات زیاد 3-استخدام زودتر وبازنشستگی ذرسن جوانی 4-عدم نیاز به خواندن درس زیاد وطاقت فرسا ولی دانشگاهی مانند صنعتی اصفهان یعنی فارغ التحصیل بسختی درحد خودکشی
    • ازاد IR ۱۴:۵۹ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۲
      0 1
      خوب این مشکل فقط ب دست خودتان حل میشود سال اینده ازبین متقاضی ریاضی دردانشگاههای دولتی دانشجو بگیرید وبعد از فارغ التحصیلی انهارا ب اشتغال بگذارید .زیرا کسانی که ب رشته ریاضی نیروند فوق العاده باهوشن .برای همین زیاد کسی ب این رشته نمیره پس قدر اونایی که دررشته ریاضی هستن بدونید