۳۰ آبان ۱۴۰۰، ۱۴:۱۰

مدیرکل فرهنگی وزارت بهداشت عنوان کرد:

انجمن‌های علمی علوم پزشکی به حوزه علوم انسانی توجه کنند

انجمن‌های علمی علوم پزشکی به حوزه علوم انسانی توجه کنند

مدیر کل فرهنگی وزارت بهداشت بر توجه بیشتر انجمن‌های علمی دانشجویان علوم پزشکی در حوزه علوم انسانی و ایجاد بسترهای حمایتی جهت فعال شدن تشکل‌های دانشگاهی تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت (مفدا)، نشست معاونان فرهنگی و دانشجویی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور با ارایه مهمترین شاخصه‌هایی فرهنگی در دانشگاه‌های علوم پزشکی با توجه به بیانات مقام معظم رهبری و بیانیه گام دوم انقلاب در سالن همایش‌های بین‌المللی رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد.

دکتر مجید احمدی مدیر کل فرهنگی وزارت بهداشت، در این نشست اظهار داشت: در سال‌های گذشته در حوزه ساختار سازی اتفاقات بسیار خوبی در حوزه فرهنگی رقم خورد و در این دوره تلاش خواهد شد تا به محتوای مطلب و زنده کردن و احیای روح فرهنگی در این ساختارها بپردازیم، یکی از اشکالات در این میان گسسته بودن اجزای ساختارها و مشخص نبودن اتصالات است که تلاش ما این خواهد بود که مجموعه معاونت فرهنگی و دانشجویی و مجموعه وظایف و آیین‌نامه‌ها بتواند ارتباط منطقی را با هم برقرار کند.

وی با اشاره به ساختار مجموعه وزارت بهداشت، اضافه کرد: اولین مطلب موضوع تشکل‌های دانشجویی است، جنبش دانشجویی از افتخارات جمهوری اسلامی است و تشکل‌های دانشجویی مولود این جنبش هستند که با شهادت ۳ شهید عزیز در زمان طاغوت، در مبارزه با استکبار و مسئله استعمار به روز دانشجو قلمداد شد. تشکل‌های دانشجویی را در یک نظام ۳ ظلعی می‌توانیم بررسی کنیم که در یک راس دانشگاه و دو راس دیگر دانشجو و سیستم‌های اجتماعی و سیاسی قرار دارند و معاونت‌های فرهنگی و دانشجویی رخ اصلی در ظلع دانشگاه هستند.

مدیرکل فرهنگی وزارت بهداشت با بیان این‌که از منظر جامع شناسی هر انسانی برای رفع یک بخش از نیاز در قالب گروه و تشکل‌ها وارد می‌شود، یادآور شد: از این منظر دانشجو در ترم‌های اول زمانی که وارد دانشگاه می‌شود، تلاش می‌کند در یک فضای روانی مجموعه‌ای از نیازهای جدید را برای خود تعریف کند از این منظر بهترین پنجره فرصت در اختیار ما قرار دارد تا نظام نیازهای دانشجو را بر اساس نیازهای حقیقی مشخص کنیم.

این مقام مسئول به جایگاه انجمن‌های علمی در دانشگاه‌های علوم پزشکی اشاره کرد و گفت: ارتقای نظام ارزیابی و پایش برنامه و فعالیت‌های انجمن‌های علمی دانشجویی از طریق تدوین شیوه‌نامه رتبه‌بندی و انتخاب انجمن‌های علمی برتر دانشگاهی و کشور از جمله برنامه‌های ما در این حوزه خواهد بود.

وی به توجه بیشتر انجمن‌های علمی در حوزه علوم انسانی تاکید کرد و گفت: جای مباحث علمی که در این چند ماه و قبل از آن در جامعه و در فضاهای مختلف علمی و غیر علمی حول موضوعاتی چون جایگاه طب ایرانی، طب اسلامی، طب نوین، مسئله واکسیناسیون، کرونا و ...شکل گرفته است، می‌تواند در فضای انجمن‌های علمی مورد توجه قرار گیرد تا نسبت بین مسائل مختلف از جمله طب و دین را مورد توجه قرار دهد.

احمدی با تاکید بر انتقال روحیه «ما می‌توانیم» با استفاده از ظرفیت انجمن‌های علمی، اظهار داشت: در حال حاضر ۷۳۸ انجمن علمی در سطح دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور فعال است که از این تعداد ۱۴ انجمن علمی به صورت کشوری در حال فعالیت هستند. توجه ویژه به ارتباط اخلاق و علم، دین و علم با استفاده از صاحبان نظر در این حوزه و اساتید حوزه و دانشگاه و ایجاد زمینه ارتباط انجمن‌های علمی با قرآن و استفاده از توصیه‌های این کتاب آسمانی در بعد اجتماعی فعالیت‌های علمی در این دوره مورد تاکید است.

این مقام مسئول تعداد کانون‌های فرهنگی فعال در سطح دانشگاه‌های علوم پزشکی را ۶۹۳ کانون عنوان کرد و افزود: در این حوزه ارتقاء و توانمندسازی کانون‌های فعال فرهنگی با برگزاریی دوره‌های آموزش استانی مورد توجه است. توجه ویژه به مسائل اعتقادی، ایمانی، اخلاقی و تشکیلاتی فعالان کانون‌های فرهنگی با برگزاری جلسات اخلاق با حضور اساتید و صاحب
نظران حوزوی نیز می‌تواند ما را ایجاد کانون‌های فرهنگی با نگاه به رشد و تعالی فرهنگی نظام مقدس جمهوری اسلامی یاری دهد.

مدیر کل فرهنگی وزارت بهداشت بر شناسایی استعدادهای فرهنگی از طریق ظرفیت کانون‌های تخصصی، استفاده از ظرفیت کانون‌های فرهنگی در موضوع مسئله محوری نظامات فرهنگی و پیشنهاد جهت حل آن‌ها در دانشگاه‌ها و استفاده از ظرفیت کانون‌ها در مسئله جهاد تبیین با شناسایی مسائل و تولید محتوا جهت ارائه به بدنه دانشگاهی تاکید کرد.

احمدی به منظومه فکری مقام معظم رهبری اشاره کرد و افزود: تهیه فهرست مطالعاتی و توجه به علم بومی از جمله تاکیدات رهبر معظم انقلاب است این‌که آن‌ چه در قالب انجمن‌های علمی امروز در دانشگاه‌ها بحث می‌شود، چقدر نظام مسائل موجود و نگاه دانشگاه و استان و صنف شما است؟.

این مقام مسئول در ادامه به وضعیت نشریات دانشجویی در دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور اشاره کرد و گفت: هزار و ۲۱۳ نشریه دانشجویی در سطح دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی فعال هستند و ۱۰ شورای منطقه در حوزه نشریات نیز فعالیت می‌کنند.

وی بر برگزاری دوره‌های آموزشی برای فعلان نشریات دانشگاهی تاکید و اضافه کرد: آموزش و توانمندسازی فعالان نشریاتی دانشگاه‌ها با برگزاری دوره‌های آموزشی و مهارتی در کنار ارتقاء محتوای نشریات دانشگاهی و توجه ویژه به آن و تمهیدات لازم جهت جلوگیری از انحراف نشریات به مسائل غیراخلاقی وهمچنین برگزاری فعال جلسات کمیته‌های ناظر نشریات دانشگاه‌ها به منظور فعال کردن نشریات دانشجویی و نیز جلوگیری از انحراف در فعالیت آن‌ها حایز اهمیت است.

احمدی به وضعیت فعالان نهادهای دانشجویی در دانشگاه‌های علوم پزشکی نیز اشاره کرد و افزود: ایجاد بسترهای حمایتی جهت فعال شدن تشکل‌های دانشگاهی خصوصا پس از چند سال دوری از فعالیت‌های میدانی به دلیل محدودیت‌های بیماری کرونا و حمایت، امید دهی و تشویق فعالان تشکل‌های دانشجویی جهت برگزاری برنامه‌ها در سطح دانشگاه مانند برنامه‌های ۱۶ آذر، برگزاری جلسات هم اندیشی میان دانشجویان فعال دانشگاهی، توجه ویژه به مسائل اعتقادی، ایمانی، اخلاقی و تشکیلاتی فعالان فرهنگی از جمله برنامه‌های ما در این حوزه خواهد بود.

مدیر کل فرهنگی وزارت بهداشت با اشاره به اهداف و چشم انداز این حوزه مدیریتی بر اساس وظایف مندرج دراسناد بالادستی، گفت: در این مسیر با اتکال به قدرت لا یزال الهی و در پرتو ایمان و با عزم و مجاهدت جمعی و جهادی، جهت تحقق آرمان‌ها و اصول قانون اساسی و نیل به جامعه ولایت مدار و منتظر و زمینه ساز ظهور، برآن هستیم تا آن چه را باید در این حوزه به نحو احسن به سرانجام برسانیم.

وی افزود: در این حوزه به دنبال ارائه شایسته خدمات پزشکی و سلامتی با احترام به اصل کرامت انسانی و اخلاقی و حفظ حریم خصوصی بیمار خواهیم بود و اولویت حفظ جان بیمار و تأمین سلامت او و ضرورت مراعات جدی اعتقادات دینی و فرهنگی را نیز مد نظر داریم.

کد خبر 5356819

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha