حامد کامل نیا در حاشیه اولین همایش اماکن مقدس در گفتگو با خبرنگار مهر، با بیان مطلب فوق افزود: نسل معماران جوان ما امروزه بیش از پیش تشنه ارتباط با ریشه های ارزشمند خود است که امروز به عنوان یک مسئله یاد می شود و باید در خط مشی سیاست گذاری معماری ایران تجدید نظر کرد.
این کارشناس ضمن اظهار تاسف از آنکه در کشور منابع به روز درباره معماری کشورهای اسلامی مربوط به بنیاد "آغاخان" است، عنوان کرد: اگر به آرشیو این بنیاد مراجعه شود تنها سندی که درباره حرم طهر وجود دارد مربوط به سال های قبل از انقلاب و نسخه ای خطی است و این در شرایطی است که از هر بنایی در هر گوشه دنیا می توانیم صدها تصویر، نقشه و اطلاعات بیاییم اما متاسفانه درباره بناهای مذهبی خودمان چیزی نداریم.
وی خاطرنشان کرد: حال با این شرایط چگونه می توان از نسل جوان و معماران آینده خواست که این میراث کهن را حفظ و با آن انس بگیرند.
کامل نیا با تاکید بر آنکه ما هنوز به عنوان یک کشور اسلامی نتوانسته ایم نسخه های ماندگاری از معماری اسلامی را به دیگر کشورها ارائه نماییم، تاکید کرد: ما در بحرانی به سر می بریم که صرفا ساخت طاق و قوس و کاشیکاری در ساختمان ها را معماری اسلامی می شماریم که این برای کشوری با پشتوانه غنی هنری و مذهبی دردناک است.
وی با اشاره با آنکه معماری اماکن مقدس تبدیل به معماری زرق و برق شده است، متذکر شد: این معماری گونه ای از معماری تجملاتی است که آن را از ذات خالص و بی تکلفش دور می کند و این در شرایطی است که اسلام آئین سادگی و بی آلایشی است.
نظر شما