به گزارش خبرنگاراعزامی مهر، آنچه در پی می آید، حاشیه های قابل انتشار سفر چهار روزه خبرنگاران به سیستان وبلوچستان است:
- دکتر محمود احمدی نژاد 23 آذر 1384 در سومین سفر استانی خود به اتفاق هیئت وزیران به سیستان و بلوچستان سفر کرد، این سفر قریب به صد مصوبه داشت. بر اساس اعلام نهاد ریاست جمهوری، خبرنگاران متقاضی سفر به این استان برای پیگیری مصوبات سفر رئیس جمهور به این استان، راس ساعت 14 سه شنبه 23 مرداد در سالن پروازهای داخلی فرودگاه مهرآباد حاضر شدند اما این پرواز مانند اغلب پروازهای داخلی با 5 ساعت تاخیر همراه شد و هواپیمای هیئت رسانه ای که جوانفکر و کلهر مشاوران رئیس جمهور نیز آنان را همراهی می کردند، در ساعت 21 در زاهدان به زمین نشست.
- دکتر دهمرده، استاندار سیستان و بلوچستان و هیئتی از استانداری و فرمانداری زاهدان در فرودگاه مرکز استان، در انتظار ورود خبرنگاران و استقبال از آن ها بودند.
- هر چند که تعداد افراد تیم خبری اعزامی به سیستان و بلوچستان از 30 نفر تجاوز نمی کرد اما علاوه بر خودروهای دولتی استانداری، سه اتوبوس و چهار دستگاه خودروی ون برای انتقال خبرنگاران به محل مورد نظر طبق برنامه اعلامی، در محل فرودگاه زاهدان حاضر بودند؛ مقامات استانداری اعلام کردند که این خودروها از محل اعتبارات سفر استانی رئیس جمهور به سیستان تهیه شده است.
- در برخی نقاط مسیر ورود خبرنگاران به زاهدان و اطراف هتل محل اقامت، پلاکاردهایی با مضامین خوشامدگویی به اصحاب رسانه نصب شده بود.
- خبرنگاران پس از دریافت بار خود از فرودگاه زاهدان، عازم استانداری شده و در جلسه توجیهی استاندار و تعدادی از مقامات استانی سیستان و بلوچستان شرکت کردند؛ در این جلسه فیلمی از آخرین اقدامات صورت گرفته در استان در خصوص مصوبات استانی دولت نمایش داده شد که تدوین آن از کیفیت مطلوبی برخوردار نبود.
- برای تامین امنیت قطعی تیم رسانه ای و مشاوران رئیس جمهور، چند خودروی پلیس و تعدادی تویوتای نیروی زمینی ارتش همواره در مقاطع مختلف سفر، تیم رسانه ای دولت را پشتیبانی می کردند.
- خبرنگاران در بخش هایی از سفر خود به سیستان، از حسنعلی نوری، فرماندار زاهدان درخواست کردند تا خاطرات خود را از جنایت تروریستی تاسوکی به عنوان یکی از بازماندگان این حادثه ابراز دارد، وی نیز جزئیات دلخراشی از این حادثه را برای خبرنگاران بازگو کرد.
- در ابتدای مسیر ورود به مجتمع تفریحی - پژوهشی چاه نیمه دانشگاه زابل با توجه به وجود پدیده بادهای صد روزه در زابل، نوشته شده بود: مجمتمع در روزهای شهادت و طوفانی تعطیل است!
- در این مجتمع از خبرنگاران با گوشت شتر مرغ و چای ترش به عنوان محصولات آن پذیرایی به عمل آمد؛ هم چنین با ابتکار جالب مسئولان این مجموعه در به کار گیری گیاهان خشک بیابانی به عنوان نوعی پوشال در ابعاد وسیع و انتقال آب بر روی آن، نوعی کولر طبیعی در این محل ایجاد شده بود که علیرغم گرمی شدید هوا، شرایطی مطلوب برای استراحت تیم خبری را فراهم می آورد.
- گروهی از هنرمندان سیستانی در دانشگاه آزد زابل واحد داروسازی، ضمن اجرای رقص محلی، به استاندار و مشاوران رئیس جمهور خوشامد گفتند.
- مسئول راه های استان سیستان و بلوچستان در گفتگویی با خبرنگار مهر اعلام کرد که در مناطق اطراف زابل و استان سیستان و بلوچستان به دلایل مختلف، ساخت یک کیلومتر راه، 1 میلیارد تومان و مسیرهای روستایی هر کیلومتر 100 میلیون تومان هزینه دارد.
- در سومین روز سفر خبرنگاران به استان سیستان و بلوچستان، تیم رسانه ای و مشاوران رئیس جمهور مسیر زاهدان به ایرانشهر و سپس چابهار( در حدود 500 کیلومتر) را به صورت یک سره با بالگرد طی کردند! البته در میانه راه برای بازدید چند طرح و یا سوخت گیری بالگردها، توقف های چند ده دقیقه ای وجود داشت.
- به هنگام پرواز با بالگرد، نکتهای که جلب توجه میکرد وجود پراکنده کپرها در بیابان خشک و کاملا لم یزرع بود؛ به گفته یکی از مقامات استانی، برخی از ساکنان این کپرها هیچ اطلاعی از پیشرفتهای کشور ندارند و ازشهرنشینی و تکنولوژی نوین روز و آداب زندگی مدرن شهری کاملا بی خبرند.
- پس از ورود خبرنگاران به چابهار بعد از 5 ساعت پرواز مستمر با بالگرد، تیم رسانه ای با اتوبوس، مجددا برای بازدید از برخی پروژه های مرتبط با سفرهای استانی رئیس جمهور اعزام شدند که این مسئله با توجه به دشواری سفر با بالگرد و خستگی برخی خبرنگاران، اعتراض آن ها به مجریان استانی را در پی داشت.
- چند تن از کارگران در سد سارادان با حضور در جمع خبرنگاران و استاندار سیستان و بلوچستان نسبت به عدم پرداخت حقوق خود طی 5 ماه گذشته اعتراض کردند که استاندار در حضور خبرنگاران با بیان اینکه تعویق دو تا سه ماه در پرداخت حقوق کارگران طبیعی است، به آن ها وعده داد که حقوق شان را به زودی دریافت خواهند کرد.
- مهدی کلهر، مشاور رسانه ای رئیس جمهور در حاشیه بازدید خبرنگاران از پروژه انتقال گاز عسلویه به سیستان و بلوچستان که بخشی از خط لوله صلح محسوب می گردد، با اشاره به اهمیت این خط لوله به خبرنگار مهر گفت: اهمیت این پروژه عظیم معادل دستیابی کشور به انرژی هسته ای و شاید از آن هم برتر هم باشد.
- خبرنگاران به جهت لزوم سوختگیری بالگردهای خود، چند ساعت در فرودگاه ایرانشهر منتظر ماندند؛ نکته قابل توجه این بود که تانکر حامل سوخت نیز با اسکورت عازم فرودگاه شده بود.
- تعدادی از کارگران پروژه آب شیرین کن چابهار، به خبرنگار مهر گفتند: در حال حاضر این پروژه به علت رسوب گذاری مدتی است که از کار افتاده و چاه های تامین آب شرب نیز که پس از طوفان گونو تخریب شده بود، هنوز بازسازی نشده است؛ ما در این شرایط آب شرب نداریم. یکی از این افراد که خود را از اعضای شورای شهر چابهار معرفی می کرد گفت: ما در منزل بیش از یک هفته است که آب خوردن نداریم!
- نکته ای که در سخنان اغلب مسئولان استانی سیستان و بلوچستان قابل مشاهده بود، دلزدگی از سیاست و شوق خدمت رسانی به مردم بود؛ برخی از این مسئولان خطاب به خبرنگاران تاکید می کردند: ما جزء هیچ گروه و جناح سیاسی نیستیم و علاقه ای هم به مسایل سیاسی نداریم؛ صرفا برای خدمت به مردم و رفاه محرومان این منطقه تلاش می کنیم.
- حضور در بندر کنارک و آشنایی با اقدامات دولت در آن، دیگر برنامه خبرنگاران در سیستان و بلوچستان بود؛ نکته قابل توجه در این بخش، قیمت لنج های ایرانی بود؛ بر اساس اطلاعات ارائه شده به خبرنگاران قیمت هر لنج ایرانی 500 تا 600 میلیون تومان است!
- استاندار سیستان و بلوچستان در چابهار تاکید کرد: قصد داریم، چابهار را عسلویه دوم کنیم.
- دکتر دهمرده در پاسخ به سئوال خبرنگاران درباره سرنوشت عبدالمالک ریگی به لحن طنزآلود، گفت: ما با او رفیق هستیم؛ بالاخره با هم کنار می آئیم!
نظر شما