۲۰ آذر ۱۴۰۰، ۱۰:۱۱

با موافقت شورای راهبردی صنایع دستی؛

تفرش به عنوان شهر ملی «تفرشی‌دوزی» انتخاب شد

تفرش  به عنوان شهر ملی «تفرشی‌دوزی» انتخاب شد

تفرش - مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مرکزی از ثبت تفرش به عنوان شهر ملی تفرشی‌دوزی (درویشی دوزی) خبر داد.

به‌گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط‌عمومی اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان، مرکزی مصطفی مرزبان گفت: پرونده ثبت ملی تفرش به عنوان شهر ملی تفرشی دوزی (درویشی دوزی) در سال‌های ۹۸ و ۹۹ تهیه شد و پس از کسب نظر هیأت داوران کمیته ثبت ملی شهرها و روستاهای ملی صنایع دستی کشور مورد تأیید قرار گرفت.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مرکزی با بیان اینکه پیش از این روستای سمقاور به عنوان روستای ملی منبت، از استان مرکزی ثبت شده است، خاطرنشان کرد: برخی از آثار در حوزه صنایع‌دستی وجود دارند که برای اولین بار در منطقه خاصی کار شده و به همین دلیل به نام همان شهر نیز به ثبت رسیده است. تفرشی‌دوزی برای اولین بار در تفرش انجام شده و به نام همین شهر نیز به ثبت رسیده است.

مرزبان افزود: تفرشی‌دوزی یا درویش‌دوزی یکی از رودوزی‌های سنتی ایران است که هنرمندان شهرستان تفرش در آن تبحری دیرینه دارند. هنری که از شهرستان تفرش برخاسته است.

وی ادامه داد: شورای ثبت میراث ناملموس کشور در تیرماه ۱۳۹۸ هنر مهارت تولید تفرشی دوزی را به عنوان اثر ناملموس استان در فهرست آثار ملی به ثبت رساند.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مرکزی بیان کرد: تنوع در نقوش تفرشی دوزی از ویژگی‌های بارز آن است و گستردگی این نقش و نگارها که با تکرار تعداد بی شماری از نقوش هندسی به دست می‌آید.

مرزبان اظهار امیدواری کرد: ثبت تفرش به عنوان شهر ملی تفرشی دوزی با همدلی و وفاق مسؤولان این شهر و استان، بستر مناسبی برای آموزش، ترویج، توسعه فعالیت‌های هنری و حمایت از هنرمندان این هنر دیرینه فراهم کند.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مرکزی با بیان اینکه پس از ثبت تفرش به عنوان شهر ملی تفرشی دوزی، دبیرخانه مربوطه در این شهر شکل می‌گیرد و به سیاستگذاری در زمینه آموزش، ترویج و حمایت از این هنر می‌پردازد، گفت: ثبت ملی شدن توجه بیشتری را به این منطقه معطوف می‌کند که لازم است برنامه ریزی مناسبی برای بهره گیری از این فرصت توسط بخش دولتی و مدیران شهری صورت گیرد.

مرزبان تاکید کرد: «ثبت ملی شهرها در زمینه صنایع دستی به رونق اقتصادی و اشتغال در این بخش و همچنین صنعت گردشگری کمک بسیاری می‌کند و وزارت میراث فرهنگی نیز حمایت از این شهرها را در اولویت قرار می‌دهد.

وی با اشاره به اینکه عنوان شهر ملی یا جهانی دائمی نیست و عملکرد سالانه این مناطق برای حفظ عنوان، ارزیابی می‌شود، تصریح کرد: مهمترین مسائلی که مورد ارزیابی قرار می‌گیرند اقدامات انجام شده در زمینه آموزش، ترویج، تبلیغات، نمادسازی، نامگذاری شهری، توسعه فعالیت‌های اقتصادی و اشتغال، حمایت از هنرمندان و برپایی نمایشگاه و حضور در نمایشگاه‌های ملی و بین المللی است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مرکزی عنوان کرد: در زمان حاضر تفرش دارای ۶۰ هنرمند و ۳۰ کارگاه فعال در زمینه تفرشی دوزی (درویشی دوزی) است و استادان مجرب و شناخته شده‌ای در این رشته دارد و بیش از ۸ هزار هنرمند در رشته‌های مختلف صنایع دستی و هنرهای سنتی در استان مرکزی فعال هستند.

کد خبر 5372554

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha