خبرگزاری مهر – گروه استانها: آتش سوزی گسترده در برج صالحالمهدی روز گذشته در قلب شهر کرمان اتفاق افتاد و نشان داد که خلاء های زیادی در بحث احداث سازههای مختلف وجود دارد، بعد از اینکه مشخص شد این سازه غیر ایمن بوده و همه از شهردار تا اعضای شورای شهر از وجود چنین برجی انتقاد کردند اما در نهایت کسی نگفت مجوز بهره برداری از این برج را چه کسی صادر کرده است؟ عدم وجود سیستم اطفا حریق داخلی و استفاده از نمای آلومینیوم و کامپوزیت بسیاری از ساختمانهای شهر را مانند بمب خطرناک کرده است.
برجهای نا ایمن در کرمان سبز میشوند
در شهر کرمان که به خصوص در غرب شهر برجهای مسکونی و تجاری یکی پس از دیگری سر از خاک برمی دارند و گاه در مجاور بناهای تاریخی هم برج در قالب تجاری و یا حتی پارکینگ ساخته میشود و یکی پس از دیگری مملو از جمعیت میشوند. در این زمینه دو نکته از نظر ایمنی اهمیت بالایی دارد اول اینکه آیا نحوه ساخت این برجها به خصوص سازههای مسکونی ایمن است یا خیر؟ دوم اینکه آیا تجهیزات آتش نشانی کرمان برای امدادرسانی در صورت بروز سوانح مناسب است.
پاسخ به هر دو این سوالات را میتوان در اظهارنظرهای مسئولان پس از حادثه دیروز مشاهده کرد اول اینکه در کرمان صدها سازه بلند مرتبه غیراستاندارد وجود دارد دوم اینکه مردم با چشم خود دیدند که علیرغم هشدارهای مسئولان آتش نشانی کرمان برای تجهیز آتش نشانی اما حتی یک نردبان بلند آتش نشانی در این شهر وجود ندارد، گفته میشود باید حداقل یک نردبان بالای ۵۶ متر در کرمان تهیه و در اختیار آتش نشانی قرار گرفته شود.
اما نکته بعد این است که مسئولان از وجود صدها ساختمان غیر استاندارد خبر میدهند و سوال این است چرا به این ساختمانها هشدار برای اصلاح داده نمیشود.
درب پشت ساختمان جان مردم را نجات داد
در حادثه آتش سوزی برج صالحالمهدی افرادی که در این ساختمان حضور داشتند شانس آوردند که درب دیگری دقیقاً در خیابان پشتی وجود داشت و به موقع ساختمان تخلیه کرد.
با این وجود، حادثه فقط زمانی به اتمام رسید که نمای آلومینیومی سازه به صورت کامل سوخت، شهردار کرمان در گفتگو با مهر ضمن تشکر از مأموران آتش نشانی کرمان برای اطفای حریق گفت: باید در اسرع وقت ساختمانهایی که نمای آلومینیومی دارند شناسایی و تعیین تکلیف شوند.
سعید شعرباف افزود: یکی از نیازهای شهر کرمان تجهیز آتش نشانی است زیرا استان کرمان یکی از استانهای حادثه خیز محسوب میشود و در صورت بروز حوادث باید امکانات مورد نیاز در اختیار باشد.
وی گفت: خریداری نردبان ۵۶ متری در کرمان یک نیاز جدی است اما در این خصوص استانداری کرمان باید همکاری لازم را داشته باشد زیرا خرید این نردبان حداقل ۵۵ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.
نکته قالب توجه اینکه رئیس کمیسیون حقوقی، نظارت و ارزیابی شورای شهر کرمان در جلسهای عنوان کرده است که این برج فاقد سیستم اطفا بوده و این ساختمان، پایان کار ندارد.
اخطار داده بودیم
همچنین مدیرعامل آتشنشانی کرمان نیز در گفتگو با مهر عنوان کرد که اخطارهای لازم پیش از این به این ساختمان داده شده بود و همین مساله در خصوص سایر سازههای در معرض خطر انجام شده است.
رضا میرزایی بیان کرد: خوشبختانه حادثه دیروز هیچ کشتهای نداشت و فقط یکی از آتش نشانان زخمی شد باید از فعالیت فداکارانه آتش نشانان کرمان تشکر کنم که با وجود خطر با تمام وجود وارد صحنه شدند از سرایت آتش از نمای ساختمان با قسمتهای داخلی جلوگیری کردند.
وی عنوان کرد: زخمی شدن آتش نشان کرمانی نیز به دلیل ریزش شیشه شکستههای نمای ساختمان بود که خوشبختانه حال وی مساعد است.
نمای آلومینیومی عامل گسترش آتش بود
وی نمای آلومینیومی را بسیار خطرناک دانست و گفت: این نما به سرعت آتش میگیرد و قابل کنترل نیست در خصوص منشأ آتش سوزی هم باید کار کارشناسی بیشتری انجام شود.
وی گفت: از برج سازان و مردم کرمان میخواهم به هیچ عنوان از نمای آلومینیومی استفاده نکنند و اگر سازهای چنین نمایی دارد باید فوری اصلاح لازم را انجام دهند. دلیل اینکه نمای ساختمان در زمانی اندک طعمه حریق شد همین نما است چون استفاده از قیر و آلومینیوم در کنار هم زمینه را برای گسترش آتش فراهم میکند.
وی زمان حریق را ۱۲ و ۴۱ دقیقه اعلام کرد و گفت: چهار دقیقه بعد نخستین تماس همکاران ما به محل حادثه رسیدند و در نهایت حریق در اسرع وقت مهار و لکه گیری شد.
وی هم تاکید کرد که این ساختمان سیستم اطفای حریق نداشته است و از قبل هم اخطار داده بودیم.
فداکاری آتش نشانان از فاجعه جلوگیری کرد
وی در خصوص وجود نردبان هم گفت: در شهر کرمان یک نردبان ۳۲ متری داریم که البته تجهیز آتش نشانی با توجه به وجود برجهای مسکونی و تجاری ضروری است.
درنهایت فداکاری ۴۰ آتش نشانان با بردن شیلنگ آتش نشانی در شش طبقه و حضور آنها در زیر نمایی که آتش گرفته و در حال ریزش بود بار دیگر ایثارگری این قشر را نشان داد که با دستان خالی کارهای بزرگی انجام میدهند.
حالا باید دید مسئولان برای حذف مخاطرات از جمله نماهای آلومینیومی و نصب سیستمهای اطفا و اعلام حریق چه اقدامی انجام میدهند.
نظر شما