۲۴ آذر ۱۴۰۰، ۱۴:۴۶

افشای یک خیانت؛

کرزای: طالبان با فرار «اشرف غنی» به کابل دعوت شد

کرزای: طالبان با فرار «اشرف غنی» به کابل دعوت شد

رئیس جمهور اسبق افغانستان می‌گوید با فرار «اشرف‌ غنی» توافق انتقال قدرت به شکل مسالمت‌آمیز که برای آن برنامه ریزی شده بود، شکست خورد.

به گزارش خبرگزاری مهر، «حامد کرزای» رئیس جمهور اسبق افغانستان در مصاحبه با آسوشیتدپرس گفت که طالبان پایتخت افغانستان را تصرف نکرد؛ بلکه از آن‌ها دعوت شده‌ بود که وارد کابل شوند.

کرزای می‌گوید که وی از طالبان «دعوت» کرد تا از هرج‌ و مرج و غارت دارایی مردم جلوگیری کند چرا که با فرار اشرف غنی، مقامات امنیتی او نیز رفتند.

رئیس جمهور پیشین افغانستان می‌گوید او با «بسم‌الله محمدی» سرپرست وزارت دفاع تماس گرفت که چه افرادی از دولت مانده اند اما معلوم شد که هیچ‌کس نمانده و حتی فرمانده پلیس کابل هم فرار کرده‌ است.

او در بخشی از مصاحبه خود گفت که همراه با «عبدالله عبدالله» رئیس سابق شورای صلح افغانستان، در ملاقات با غنی توافق کرده ‌بودند که هیئتی متشکل از ۱۵ نفر برای مذاکره درباره توافقنامه تقسیم قدرت به دوحه فرستاده شود.

کرزای می‌گوید، طالبان در حومه کابل توقف کرد و رهبری آنها در قطر قول داده ‌بود که نیروهای این گروه تا زمان انجام توافق در خارج از شهر خواهند ماند.

وی همچنین افزود که طالبان به او اطمینان داده ‌بود که «دولت باید در مواضع خود بماند و آن‌ها قصد (رفتن) به شهر را ندارند».

رئیس جمهوری پیشین افغانستان اضافه کرد: من و دیگران با مقامات مختلف صحبت کردیم و به ما اطمینان دادند که بله، همینطور است و کابل سقوط نخواهد کرد. با این حال، حدود ساعت ۲:۴۵ بعد از ظهر، مشخص شد که غنی از شهر فرار کرده ‌است.

کرزای می‌گوید که وی با وزرای دفاع و کشور و همچنین فرمانده پلیس کابل تماس گرفت؛ اما همه رفته ‌بودند.

به گفته کرزای، معاون واحد محافظان غنی از او خواست تا به ارگ بیاید و ریاست جمهوری را به دست بگیرد؛ اما او نپذیرفت و گفت که از نظر قانونی حق این کار را ندارد.

کرزای معتقد است که اگر غنی در کابل می‌ماند، توافقی برای انتقال صلح‌آمیز قدرت وجود داشت. وی در این باره به آسوشیتدپرس گفت: کاملا (به این مسئله باور دارم). این همان چیزی است که ما خود را برای آن آماده می‌کردیم و امیدوار بودیم (همراه با) رئیس شورای صلح، عصر همان روز یا صبح روز بعد به دوحه برویم و توافق را نهایی کنیم و من معتقدم که رهبران طالبان نیز برای همین هدف و به همین منظور در دوحه منتظر ما بودند.

رئیس جمهور پیشین افغانستان در ادامه از جهان خواست که با طالبان تعامل کنند. او در عین حال، برخی برداشت‌های بین‌المللی از طالبان را «اشتباه» خوانده و به خاطر آن ابراز تاسف کرده ‌است.

به گفته کرزای، این ادعا که زنان و دختران اجازه ندارند از خانه‌های خود خارج شوند یا به همراهی یک مرد نیاز دارند، درست نیست.

کرزای در ادامه گفت که افغانستان آینده باید از حقوق تعلیم و تربیت همگانی برای پسران و دختران برخوردار باشد و زنان باید جایگاه خود را در سیاست، اداره و فعالیت‌های اقتصادی و اجتماعی داشته باشند. به گفته او «این موضوعی است که هیچ‌گونه مصالحه‌ای در مورد آن وجود ندارد».

کرزای در پاسخ به این درخواست که طالبان را توصیف کند، گفت: من آن‌ها را افغان توصیف می‌کنم اما افغان‌هایی که دوران بسیار سختی را در زندگی خود پشت سر گذاشته‌اند، مانند همه افغان‌های دیگر در ۴۰ سال گذشته.

کرزای افزود: ما دوره بسیار دشواری از تاریخ خود را گذرانده‌ایم که در آن ما افغان‌ها، از همه طرف اشتباهاتی مرتکب شدیم حال آنکه جامعه جهانی و کسانی هم که با ما تعامل داشته‌اند، اشتباهات فاحشی مرتکب شده‌اند. زمان آن فرا رسیده که همه ما این را درک کنیم و به اشتباهاتی که همه مرتکب شده‌ایم نگاه و آن را جبران کنیم.

کد خبر 5376329

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha