به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت علوم، محمد علی زلفیگل در آئین امضای تفاهمنامه نهادهای علمی و سرمایهگذاری با وزارت نفت اظهار داشت: بهترین مسیر برای افزایش امید و نشاط در جامعه سرمایهگذاری در فناوری و نوآوری است.
وی افزود: اگر دانشآموختگان و افراد دارای تحصیلات عالیه در جایگاهی قرار بگیرند که احساس اثربخشی کنند؛ هیچگاه کشور خودشان را رها نمیکنند. اگر جوانان ما شغل داشته باشند و بتوانند از دانش خودشان برای پیشرفت کشور استفاده کنند؛ شور و نشاط و امید به زندگی و هویت مداری حتماً ارتقا پیدا میکند.
وزیر علوم تاکید کرد: ما باید بدانیم که بهترین مسیر برای افزایش امید و نشاط در جامعه، سرمایهگذاری در علم و فناوری است و در این راستا از توجه ویژه وزیر نفت و معاون علمی و فناوری رئیس جمهور به این موضوع قدردانی میکنم.
زلفیگل اظهار داشت: دکتر ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور طی سالیان گذشته در راستای حمایت ویژه از جامعه دانشگاهی و شرکتهای دانشبنیان نهایت تلاششان را کردهاند و الحمدالله با حضور وزیر فرهیخته نفت در این جایگاه، این نوع نگاه و توجه به شرکتهای دانشبنیان و فناوری در حال توسعه و گسترش و نهادینه شدن است.
وزیر علوم گفت: طبیعی است که وزارت علوم، تحقیقات و فناوری هم به عنوان بازوی توانمند دستگاههای اجرایی، در خدمت کشور باشد و ما در وزارت علوم هم سعی میکنیم توان و پتانسیل نخبگان دانشگاهی، دانشجویان کارشناسی ارشد و دکترا را در اختیار بخشهای مختلف کشور قرار دهیم.
زلفیگل خطاب به جامعه دانشگاهی گفت: از دانشگاهیان فرهیخته هم انتظار داریم در مسئلهیابی عرصههای مختلف اجرایی کشور، صنعت کشور، فعال باشند. از یک استاد دانشگاه و یک پژوهشگر انتظار میرود که مسئلههای بخشهای مختلف کشور را شناسایی کنند و مشخص کنند که چطور میخواهند این مسائل را حل کنند و برای حل کردن مشکلات جامعه به چه چیزهایی نیاز دارند.
وزیر علوم تاکید کرد: ما به عنوان مسئولان وزارت علوم هم به عنوان خادم دانشمندان، اندیشمندان و پژوهشگران کشورمان نهایت همکاری و بسترسازی را در راستای کمک به این موضوع به کار خواهیم گرفت.
زلفیگل گفت: در شرایط فعلی جهانی و ملی، مشکل ما خام فروشی و خامسوزی است که اصلاً مناسب نیست. کشوری که خام میفروشد و خام میسوزاند نشان دهنده این است که برای علم و فناوری سرمایهگذاری شایسته نکرده است.
وزیر علوم با تاکید بر استفاده از علوم و فناوریهای نوین در استفاده از منابع طبیعی گفت: ما به جای اینکه یک بشکه نفت را با قیمت ۶۰ دلار ۷۰ دلار بفروشیم؛ اگر به دانشمندان و پژوهشگران کشور اعتماد کنیم و تعامل کنیم، حتماً میتوانند طوری عمل کنند که به جای فروش هر بشکه نفت با قیمت ۶۰ دلار، چند میلیلیتر یک فرآورده نفتی را به چند صد دلار بفروشیم.
زلفی گل با اشاره به توجه ویژه دولت به جامعه دانشگاهی تاکید کرد: باید به این باور برسیم که هر دلار و هر ریالی که برای پژوهش و فناوری هزینه کنیم؛ صدها ریال و دلار دستاورد خواهیم داشت.
گفتنی است؛ امروز و در مراسم گرامیداشت روز پژوهش شرکت ملی نفت ایران، با حضور معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری، وزیر نفت، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، چهار تفاهمنامه همکاری بین پارک فناوری و نوآوری صنعت نفت و چهار شرکت به امضا رسید.
این تفاهمنامهها بین پارک فناوری و نوآوری صنعت نفت به نمایندگی از وزارت نفت با صندوق نوآوری و شکوفایی، پارک فناوری پردیس، هلدینگ خلیج فارس و گروه داده پردازی پارسیان به امضا رسید.
موضوع این تفاهمنامهها شامل تأمین سرمایه برای شرکتها و توسعه بازار، بهکارگیری زیرساخت شبکه فنبازارهای ایران در ایجاد و راهبری فنبازار صنعت نفت با محوریت پارک نفت، حمایت از توانمندسازی کسب و کارها برای رفع نیاز صنعت پتروشیمی و حوزه هوش مصنوعی و هوشمندسازی است.
نظر شما