پیام‌نما

لَنْ تَنَالُوا الْبِرَّ حَتَّى تُنْفِقُوا مِمَّا تُحِبُّونَ وَ مَا تُنْفِقُوا مِنْ شَيْءٍ فَإِنَّ اللَّهَ بِهِ عَلِيمٌ * * * هرگز به [حقیقتِ] نیکی [به طور کامل] نمی‌رسید تا از آنچه دوست دارید انفاق کنید؛ و آنچه از هر چیزی انفاق می‌کنید [خوب یا بد، کم یا زیاد، به اخلاص یا ریا] یقیناً خدا به آن داناست. * * * لَن تَنَالُواْ الْبِرَّ حَتَّی تُنفِقُواْ / آنچه داری دوست یعنی ده بر او

۳۰ مرداد ۱۳۸۶، ۱۴:۰۱

جزئیات آیین نامه استعدادهای درخشان وزارت بهداشت تشریح شد

جزئیات آیین نامه استعدادهای درخشان وزارت بهداشت تشریح شد

آئین نامه تسهیلات آموزشی، پژوهشی و رفاهی ویژه استعدادهای درخشان دانشگاه های علوم پزشکی کشور در وزارت بهداشت به منظور حمایت بیشتر از نخبگان مصوب شد و مهمترین ویژگی این آئین نامه شمول تعداد بیشتری از دانشجویان در گروه استعدادهای درخشان و استمرار نخبگی برای این دانشجویان است.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر نادر ممتازمنش - رئیس مرکز مطالعات و توسعه آموزش پزشکی وزارت بهداشت امروز در جمع خبرنگاران افزود: در آئین نامه جدید توجه خاصی به مطالبات و درخواست های دانشجویان در مورد ادامه تحصیل شده است.

وی افزود: بازنگری در آئین نامه استعدادهای درخشان توسط خود دانشجویان نخبه، مسئولین مراکز استعداد درخشان دانشگاهها و نظرسنجی عمومی از همه دانشگاههای علوم پزشکی انجام گرفته است.

قرار گرفتن برگزیدگان آزمون سراسری گروه علوم تجربی با کسب نمره 5/2 انحراف معیار بالاتر از میانگین (با معرفی سازمان سنجش آموزش کشور)

رئیس مرکز مطالعات و توسعه آموزش پزشکی وزارت بهداشت با اشاره به شاخص های تعیین دانشجویان استعداد درخشان در وزارت بهداشت گفت: بر اساس این آئین نامه برگزیدگان آزمون سراسری گروه علوم تجربی با کسب نمره 5/2 انحراف معیار بالاتر از میانگین (با معرفی سازمان سنجش آموزش کشور) که به طور تقریبی در هر سال یک هزار و 200 نفر را شامل می شوند، در گروه استعداد درخشان قرار می گیرند.

وی اضافه کرد: دارندگان مدال طلا، نقره و برنز کشوری از المپیادهای دانش آموزی، برگزیدگان رتبه های اول تا سوم جشنواره های تحقیقاتی خوارزمی، جوان خوارزمی در زمینه علوم پزشکی و رازی، دارندگان ابداعات و اختراعات ثبت شده با تأیید معاونت تحقیقات و فناوری وزارتخانه های علوم و بهداشت و دانشجویان نمونه کشوری گروه پزشکی با معرفی نهاد مربوطه جزء دانشجویان مشمول آئین نامه هستند.

شمول 5/2 درصد برتر پذیرفته شدگان کشوری در هر یک از آزمون های جامع وزارت بهداشت در گروه استعداد درخشان

ممتازمنش یادآور شد: در این میان 5/2 درصد برتر پذیرفته شدگان کشوری در هر یک از آزمون های جامع وزارت بهداشت شامل آزمون جامع علوم پایه پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی، جامع پیش کارورزی، پذیرش دستیار تخصصی پزشکی و دندانپزشکی با حداقل 3 نفر و حداکثر 40 نفر در هر آزمون نیز در شمول این آئین نامه قرار دارند.

وی در خصوص رتبه های برتر پذیرفته شده در آزمون های ورودی دوره های تحصیلات تکمیلی کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی (Ph.D) که در شمول این آئین نامه قرار می گیرند، گفت: در صورتی که تعداد پذیرفته شده در هر رشته آزمون کارشناسی ارشد گروه پزشکی تا 20 نفر باشد، نفر اول آن استعداد درخشان محسوب می شود و در صورتیکه تعداد بین 21 تا 50 نفر باشد ، دو نفر اول و در صورتیکه تعداد بیش از 51 نفر باشد 3 نفر اول جزء دانشجویان استعداد درخشان محسوب می شوند.

رئیس مرکز مطالعات و توسعه آموزش پزشکی وزارت بهداشت با اشاره به شمول رتبه های برتر پذیرفته شده در آزمون های ورودی دوره دکتری تخصصی (Ph.D) اضافه کرد: در صورتی که تعداد پذیرفته شده در هر رشته آزمون دکتری تخصصی تا 5 نفر باشد، نفر اول آن استعداد درخشان محسوب می شود و در صورتیکه تعداد بین 6 تا 11 نفر باشد ، دو نفر اول و در صورتیکه تعداد بیش از 11 نفر باشد 3 نفر اول جزء دانشجویان استعداد درخشان محسوب می شوند.

وی در مورد دانشجویان مقاطع کاردانی و کارشناسی خاطرنشان کرد: یک درصد برتر دانشجویان هر دانشگاه در هر سال تحصیلی و هر رشته با ورودی مشترک و حداقل یک نفر و یا گردکرده آن با تقریب کمتر از یک برای مقطع کاردانی به شرط معدل بالای 5/18 و برای مقطع کارشناسی به شرط معدل بالای 18 و برای مقاطع بالاتر به شرط معدل بالای 17 در آن سال تحصیلی نیز در شمول آئین نامه استعداد درخشان قرار می گیرند.

قرار گرفتن دانشجویان دارای فعالیت های پژوهشی برجسته در گروه استعدادهای درخشان

ممتازمنش گروه دیگر دانشجویان مشمول آئین نامه استعداد درخشان را دانشجویانی عنوان کرد که فعالیت ویژه پژوهشی داشته باشند و گفت: دانشجویان دارای فعالیت های پژوهشی برجسته به پیشنهاد شورای استعدادهای درخشان دانشگاه مربوطه و تأیید شورای پژوهشی هر دانشگاه به تأیید دبیرخانه شورا رسیده باشد، در شمول آئین نامه قرار دارند.

وی در خصوص شمول دانشجویان استعداد درخشان در بخش دانشنامه تخصصی گفت: رتبه های برتر پذیرفته شده در آزمون نهایی دانشنامه تخصصی (Ph.D) در هر رشته، در صورتی که تعداد پذیرفته شده در هر رشته تا 20 نفر باشد، نفر اول آن استعداد درخشان محسوب می شود و در صورتیکه تعداد بین 21 تا 50 نفر باشد ، دو نفر اول و در صورتیکه تعداد بیش از 51 نفر باشد 3 نفر اول جزء دانشجویان استعداد درخشان محسوب می شوند.

رئیس مرکز مطالعات و توسعه آموزش پزشکی وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: البته شاخص های نهایی مربوط به بخش دانشنامه تخصصی در شورای معین که برای تفسیر و تدوین شیوه نامه ها درنظر گرفته شده است، تعیین می شود و پس از تصویب از سوی دبیرخانه شورای هدایت استعدادهای درخشان به دانشگاهها ابلاغ می شود.

دانشجویان استعداد درخشان گروه پزشکی باید در طول تحصیل دارای استمرار نخبگی باشند

وی با اشاره موضوع استمرار نخبگی که به عنوان یکی از بخش های مهم آئین نامه جدید حمایت از استعدادهای درخشان وزارت بهداشت در نظر گرفته شده است، گفت: معدل دانشجویان در دو نیمسال تحصیلی (ترم) به صورت متوالی یا متناوب نباید از 16 کمتر شود و معدل کسب شده در کل دوره نیز نباید از 17 کمتر باشد.

ممتازمنش گفت: دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد و بالاتر نیز در دو نیمسال تحصیلی (ترم) به صورت متوالی یا متناوب نباید معدل کمتر از 15 و معدل کسب شده در کل دوره نباید کمتر از 16 داشته باشند.

وی تأکید کرد: دانشجویانی که حکم قطعی انضباطی دانشگاه یا هیئت بدوی تخلفات آزمون ها مبنی بر تخلف آموزشی یا اخلاقی داشته باشند مشمول آئین نامه و تسهیلات مربوطه نخواهند بود.

تسهیلات آموزشی، پژوهشی و رفاهی 

رئیس مرکز مطالعات و توسعه آموزش پزشکی وزارت بهداشت در خصوص تسهیلات آموزشی، پژوهشی و رفاهی که برای دانشجویان مشمول این آئین نامه قرار دارند، گفت: دانشجویان استعداد درخشان هر مقطع تحصیلی اعم از شاغل به تحصیل یا پس از فارغ التحصیلی اجازه دارند برای یکبار پیش از گذراندن دوره خدمت سربازی و طرح نیروی انسانی در آزمون ورودی مقطع بالاتر شرکت کنند.

اختصاص 10 درصد از ظرفیت پذیرش به صورت مازاد در هر رشته / محل 

وی اضافه کرد: برای دانشجویان استعداد درخشان در مقاطع مختلف تحصیلی جهت ورود به مقطع تحصیلی بالاتر حداکثر 10 درصد از ظرفیت پذیرش به صورت مازاد در هر رشته / محل به شرط پذیرش حداقل 5 نفر اختصاص می یابد که این دانشجویان می توانند با شرکت در آزمون ورودی و کسب امتیاز حداقل 85 درصد نمره آخرین فرد پذیرش آزاد در آن رشته محل از این سهمیه استفاده کنند.

ممتازمنش یاد آور شد: البته شرط استفاده از این سهمیه کسب حداقل امتیازات لازم آموزشی، پژوهشی و فردی اجتماعی است و سهمیه پیشنهادی به ترتیب اولویت بر اساس بالاترین امتیاز کسب شده اختصاص می یابد.

وی گفت: دانشجویان مشمول این آئین نامه تنها می توانند یک بار و صرفاً برای دوره تحصیلی بلافاصله بعدی خود از آن بهره مند شوند.

امکان گذراندن طرح نیروی انسانی در مراکز آموزشی و پژوهشی وابسته به وزارت بهداشت

به گزارش مهر، رئیس مرکز مطالعات و توسعه آموزش پزشکی وزارت بهداشت در خصوص تسهیلاتی که برای گذراندن طرح نیروی انسانی دانشجویان مشمول آئین نامه حمایت از استعدادهای درخشان ارائه شده است، گفت: دانشجویان مشمول این آئین نامه به استثنای دانشجویان مقاطع دکتری تخصصی و دستیاری پزشکی تخصصی می توانند طرح نیروی انسانی خود را در سازمان ها و مراکز آموزشی، پژوهشی و مدیریتی مرتبط با دانشگاههای علوم پزشکی و وزارت بهداشت بگذرانند.

وی اضافه کرد: البته فرد باید 50 درصد مدت زمان دانشجویی خود را شامل زمان فارغ التحصیلی خود واجد شرایط استمرار نخبگی مندرج در آئین نامه باشد و استفاده فرد از تسهیلات طرح نیروی انسانی منوط به اعلام نیاز ارگان مربوطه خواهد بود.

امکان تحصیل همزمان  در یک رشته کارشناسی یا MPH

ممتازمنش در خصوص تسهیلات تحصیل همزمان دانشجویان مشمول آئین نامه در رشته های دیگر یاد آور شد: دانشجویان استعداد درخشان دوره کارشناسی و کارشناسی ارشد پیوسته و دکتری حرفه ای مجاز هستند در صورت دارا بودن حداقل معدل 17 در دو نیمسال تحصیلی و تأیید استاد مشاور به طور همزمان در یکی از رشته های کارشناسی یا MPH دانشگاه های کشور به تحصیل ادامه دهند.

وی یاد آور شد: مقررات مربوط به تحصیل همزمان در دو رشته تحصیلی طی دستورالعمل جداگانه ای ابلاغ می شود.

رئیس مرکز مطالعات و توسعه آموزش پزشکی وزارت بهداشت از تعیین استاد مشاور برای هدایت و نظارت بر فعالیت های آموزشی و پژوهشی دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه خبر داد و گفت: یکی از اعضای هیئت علمی و در صورت امکان دارای مرتبه استادیاری به عنوان استاد مشاور تعیین می شوند.

وی در خصوص گذراندن دروس عمومی دانشجویان استعداد درخشان گفت: این دانشجویان می توانند به پیشنهاد دفتر استعداد درخشان دانشگاه و تأیید معاونت آموزشی دانشکده دروس عمومی خود را به صورت غیر حضوری بگذرانند و این دروس جزء حدنصاب واحدهای دانشجو در آن نیمسال تحصیلی منظور نمی شود.

ممتازمنش اضافه کرد: دانشجویان استعداد درخشان می تواند در هر نیمسال تحصیلی به پیشنهاد استاد مشاور و تأیید معاونت آموزشی دانشکده مربوطه حداکثر تا 27 واحد درسی را بگذراند.

وی در خصوص سایر تسهیلات آموزشی که برای این دانشجویان درنظر گرفته شده است، گفت: دانشگاه می تواند به منظور آموزش مباحث جدید علمی به دانشجویان استعداد درخشان، نسبت به تشکیل کلاس های ویژه برای آنان اقدام کند و این کلاس ها ویژه آموزش زبان، مهارت های رایانه ای، مدیریت، روش تحقیق و سایر موارد مشابه بر اساس نیازسنجی برای دانشجویان به صورت رایگان برگزار کند.

تمهیدات برای شرکت در کنفرانس های داخل و خارج کشور

به گزارش مهر، رئیس مرکز مطالعات و توسعه آموزش پزشکی وزارت بهداشت یاد آور شد: دانشگاه می تواند تمهیدات لازم را برای شرکت دانشجویان استعداد درخشان در کنفرانس های علمی و کارگاه های آموزشی داخل و خارج از کشور فراهم کند. همچنین موظف است نسبت به پرداخت کمک هزینه انجام پایان نامه های تحقیقاتی بر حسب مورد و شرایط هر دانشگاه اقدام کند و کمک هزینه مذکور از محل اعتبارات پژوهشی دانشگاه قابل پرداخت است.

وی اضافه کرد: دانشگاه موظف است در خصوص امکاناتی نظیر وام تحصیلی، کمک هزینه تحصیلی، خوابگاه، بن خرید کتاب، استفاده از کتابخانه ها، آزمایشگاه ها، رایانه و اینترنت و امکانات زیارتی، تفریحی و ورزشی برای دانشجویان استعداد درخشان تسهیلات ویژه قائل شود.

ممتازمنش در خصوص نحوه هزینه های مالی و اعتباری این برنامه ها گفت: هزینه های برنامه های ویژه آموزشی و تسهیلات آموزشی و پژوهشی دانشجویان استعداد درخشان از محل اعتبارات برنامه حفظ و پرورش استعداد درخشان و سایر منابع دانشگاه تأمین می شود. مبنای تخصیص بودجه به دانشگاهها بر اساس ارزشیابی صورت گرفته از برنامه ها و عملکرد دانشگاه و به نسبت تعداد دانشجویان استعداد درخشان است.

رئیس مرکز مطالعات و توسعه آموزش پزشکی وزارت بهداشت تأکید کرد: این آئین نامه با استفاده از نظرات خود دانشجویان استعداد درخشان جمع بندی شده است و امید می رود پاسخگوی مطالبات آنها باشد. سعی شده است که این آئین نامه به نوعی تمایز میان دانشجویان محسوب نشود اما از افرادی که دارای استعدادی خدادادی هستند با این حمایت ها زمینه پرورش استعداد آنها در پیشبرد اهداف عالیه کشور در موضوعات علمی فراهم شود. 

کد خبر 538450

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha