خبرگزاری مهر - گروه استانها_ پژمان امیدی: در فاصله ۲٠ کیلومتری از شهر یاسوج و در مسیر سفید پوش یاسوج به اقلید، پیست اسکی کاکان، رخسار سرد اما زیبایش را بسان یک تابلو به تصویر میکشد.
این منطقه ظرفیت بالقوه ای دارد تادر تمام فصول پذیرای خیل عظیم گردشگران باشد، اما عدم تدوین یک نقشه راه درست سالهاست که بر پیکره ظرفیتهای بکری چون پیست اسکی کاکان ضربات زیادی وارد کرده است.
شاید برای بسیاری از گردشگران عجیب باشد که منطقهای با چنین استعدادی نام محرومیت را یدک میکشد و نتوانسته از ظرفیتهای بکر خود برای توسعه استفاده کند.
پیست کاکان با کمترین امکانات
پیس اسکی کاکان به عنوان یکی از مهمترین و مناسبترین پیستهای اسکی در جنوب کشور، سالهاست که از روزهای اوج خود فاصله گرفته و سرمای نبود امکانات را بر تن خود احساس میکند.
پیستی که در طول سالیان متعدد هیچگونه سرمایه گذاری مطلوبی بر روی آن شکل نگرفته و تنها تفریحی نیمروزی یعنی سرسره بازی پر دردسر را در خود جا داده است.
پیست اسکی کاکان با توجه به توپوگرافی و قرار گیری در مسیر یاسوج به اقلید میتوانست با سرمایه گذاری و بهبود زیرساختهایش میزبان گردشگران داخلی و خارجی باشد.
حتی در طول سالیان اخیر حرکتی مثبت و محسوس توسط متولیان دستگاهی این پیست به ویژه ورزش و جوانان شکل نگرفته است.
به نظر میرسد در طول سالها هیچ عزم جدی برای تحقق گردشگر پذیری حرفهای و بکارگیری اکوتوریسم فعال در این منطقه حتی طرح ریزی نشده است.
در همین راستا فعال گردشگری کهگیلویه و بویراحمدی زیرساخت ضعیف را یکی از دلایل آماتور بودن پیست اسکی کاکان دانست.
فاطمه امینی در گفتگو با خبرنگار مهر، افزود: با مقایسه ساده بین پیست اسکی کاکان بویراحمد با پولادکف فارس به کمبودهای آن میتوان پی برد.
وی با بیان اینکه پیست اسکی کاکان تنها ظرفیت تیوپ بازی را در خود جای داده است، اظهار کرد: با توجه به توپوگرافی، پیست اسکی کاکان ظرفیت فعالیت چهار فصل را دارد.
امینی با بیان اینکه در فاصله کمتر از یک ساعت از پیست اسکی کاکان و در فضایی کمتر پولادکف با سرمایه گذاری ظرفیتهای هتلینگ، اسکی، رستورانها و ظرفیتهای آموزشی اسکی را در خود جای داده است، ابراز داشت: با یک سرمایه گذاری مناسب بر روی پیست اسکی کاکان میتوان جذب توریست خارجی، ارتقای ظرفیتها و اشتغال زایی مناسبی را رقم زد.
این فعال گردشگری با اشاره به اینکه میتوان خدمات متعدد را در قالب یک طرح جامع در پیست اسکی کاکان قرار داد، گفت: خدمات رسانی مناسب زیرساختی حلقه مفقوده در بهبود شرایط پیست اسکی کاکان است.
امینی با اشاره به اینکه مناطقی مانند دیل و آرو، آبشار یاسوج، طسوج و صدها پتانسیل دیگر با حمایتها و تحقق زیرساختی میتوانند پویایی و شکوفایی مناسبی در گردشگری حرفهای داشته باشند، خاطرنشان کرد: در صورت حمایت و پای کار بودن متولیان ما ظرفیت برگزاری جشنواره در مناطق هدف گردشگری را دارا هستیم.
خواب زمستانی متولیان
امینی گفت: در کهگیلویه و بویراحمد مناطقی وجود دارد که ظرفیت بسیار فوق العاده ای را داراست، اما متأسفانه برخی از متولیان ما در خواب زمستانی قرار دارند.
به گزارش خبرنگار مهر، یکی از دلایل یدک کشیدن نام محرومیت توسط کهگیلویه و بویراحمد نگاه غیر تخصصی و غیر هدفمند به سرمایه گذاریهای پایدار در بخش گردشگری بوده و امروز در صورت تدوین یک نقشه راه میان مدت و بلند مدت میتوان ظرفیتهای بالقوه آن را به بالفعل تبدیل و از قبل آن اشتغال بسیار بالایی در این استان سراسر پتانسیل ایجاد کرد.
نظر شما