به گزارش خبرنگار مهر، جلسه امروز شورای شهر با حضور اکثریت اعضا برگزار شد.
در ابتدا مهدی چمران رئیس شورای شهر در جلسه علنی امروز در سخنان ابتدایی خود ضمن تبریک سال نو میلادی گفت: متاسفانه کسانی که دم از عیسی مسیح میزنند، بدترین جنایات را در جهان رقم میزنند.
وی افزود: فردا سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی است. امیدواریم این الگو برای نسلهای کشور به خوبی تبیین شود. همه شهدای ما الگو و اسوه کشور هستند و نام و یاد ایشان را گرامی میداریم.
رئیس شورای شهر بیان کرد: نام شهدا را باید زنده نگه داریم هرچند که آن ها به این مسائل نیازی ندارند اما ما برای بقای مطلب و دین خود باید راه این شهدا را زنده نگه داریم.
قرائت دست نوشته شهید سلیمانی در صحن شورا
سپس نرجس سلیمانی عضو شورای شهر و دختر سردار سلیمانی، دست نوشته این شهید را که روز گذشته تقدیم رهبر معظم انقلاب شده بود، قرائت کرد.
در بخشی از این دست نوشته آمده بود: «من به دنبال قاتلم میگردم و چقدر مشتاق دیدارش هستم. او مرا به قله سعادت خواهد رساند. خواهش میکنم بیا تحملم تمام شده. بیا. بیا با تیغ برنده گلوی من آماده بریدن و خون من آماده جهیدن از جسم است. بیا از این زندان رهایم کن. این کلید قفل اسارتم را باز کن.»
در ادامه اعضای شورا تذکرات خود را مطرح کردند.
مدیران شهری به موضوع اتوبوس خوابی رسیدگی کنند
در ادامه ناصر امانی عضو شورای شهر در تذکر نسبت به موضوع اخیر اتوبوس خوابی افراد بی خانمان گفت: مبلغ ۱۲تا ۲۵۰۰۰ تومانی که در رسانهها مطرح شده را چه کسی میگیرد و به چه کسی پرداخت میشود؟ دو مسیری که در گزارش رسانهها آمده بود یعنی تجریش ـ راهآهن و تهران پارس ـ آزادی مسیرهای فرعی نیستند که شناخته نشده باشند؛ کافی است یک شب مدیران مربوطه این مسیر را نظارت و کنترل کنند تا موضوع روشن شود و اطلاعرسانی دقیق و شفافی صورت بگیرد.
وی همچنین طی تذکری به معاونت خدمات شهری، از غیر فعال بودن ۵۰ درصد پله برقی های پایتخت خبر داد.
ماجرای تبدیل بناهای تاریخی به انبار
در ادامه احمد علوی رئیس کمیسیون میراث فرهنگی شورای شهر با اشاره بر در خطر بودن بناها و خانه های تاریخی گفت: متاسفانه تعدادی از این بناهای ارزشمند تبدیل به انبار کالا و یا مکانی غیرمجاز برای برخی مشاغل شده اند که همین موضوع خطر بروز حوادث مختلف از جمله انفجار و آتش سوزی را افزایش می دهد.
وی با اشاره به آتش سوزی بنای میدان حسن آباد در سال ۹۸ ادامه داد: در سالهای اخیر متأسفانه شاهد آتش سوزی در بناهای تاریخی ثبت شده و حتی غیر ثبتی تهران بوده ایم.
علوی همچنین به حادثه پلاسکو و معرفی ۵ نقطه بحرانی در تهران که شامل بناهای بازار و خیابان لاله زار می شود گفت: تذکرات لازم در این خصوص از قبل هم داده شده بود. با این وجود در روزهای اخیر شاهد تکرار آتش سوزی در یک بنای تاریخی دیگر در بافت تاریخی تهران هستیم.
وی با ملزم دانستن شهرداری در حفظ ایمنی در ساختمان های دارای ارزش تاریخی – فرهنگی، نسبت به کم کاری ها در حفظ ایمنی بناهای تاریخی تذکر داد.
یک بام و دو هوای اجرای دورکاری مادران شاغل در شهرداری
سپس نیز جعفر تشکری هاشمی رئیس کمیسیون حمل و نقل شورای شهر طی تذکراتی نسبت به عدم اجرای کامل مصوبه دورکاری مادران دارای فرزند زیر ۷ سال، تبدیل وضعیت ایثارگران و مشکلات شرکت واگن سازی تهران تذکر داد.
وی در این تذکر نسبت به عقب افتادگی حقوق کارکنان این شرکت انتقاد کرد.
سپس لطفالله فروزنده معاون برنامهریزی توسعه سرمایه انسانی شهرداری تهران در پاسخ به برخی تذکرات اعضا از دورکاری ۱۵۲۸ زن در شهرداری تهران خبر داد.
وی همچنین وعده پیگیری حقوق کارکنان شرکت واگن سازی و تبدیل وضعیت ایثارگران را داد.
بی سرانجامی لایحه قیمت گذاری بهای بلیط موزه های شهرداری
در ادامه جلسه شورای شهر لایحه شهرداری تهران درخصـوص «سیاست گـذاری و قیـمت گـذاری بهـای بلیـت کلـیه موزه های شهرداری تهران» بررسی شد.
در ابتدا نرگس معدنی پور رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر در توضیح این لایحه گفت: شورای شهر در سال گذشته مصوبهای داشته که بر اساس آن شهرداری ملزم به ارائه لایحه مدیریت موزهها شده است و از سوی دیگر خود شورا طرحی برای ساماندهی موزهها و تعیین نرخ بلیت آنها داشته است که ما با برگزاری جلسات مختلف این طرح و لایحه را با یکدیگر تلفیق کرده و دستور فعلی استخراج شده است.
وی با بیان اینکه بر اساس این لایحه شهرداری موظف است کلیه موزهها، باغ موزه و خانه موزههایش و حتی خانههای تاریخی و آثار تاریخی که خریداری کرده آنها را شناسایی کند، گفت: موزههای شهرداری تهران تابع مقررات شهرداری هستند اما از ضوابط وزارت میراث نیز پیروی میکنند.
معدنی پور با بیان اینکه شهرداری مکلف است تا زمان تاسیس سازمان گردشگری، مدیریت یکپارچه موزهها را به صورت هیات امنایی داشته باشد، گفت: البته یک شورای سیاستگذاری با اعضا و وظایف مشخص پیش بینی شده است که بر اساس آن شهردار تهران رئیس شورا، معاون فرهنگی و اجتماعی دبیر شورا، معاون مالی، معاون برنامه ریزی، رئیس سازمان فرهنگی و هنری، مدیرعامل سازمان زیباسازی، مدیرعامل شرکت توسعه فضاهای فرهنگی، دو عضو کمیسیون فرهنگی، یک عضو کمیسیون بودجه و دو خبره موزه داری در آن عضو هستند.
جعفر تشکری هاشمی نیز درباره این لایحه گفت: در این لایحه درباره بودجه چیزی پیش بینی نشده و باید این امر در چارچوب بودجه ها تعیین شود.
وی افزود: تنها سه نفر از اعضای این شورا در حوزه تخصص دارند و باقی افراد به دلیل قرابت های سازمانی عضو هستند. این در حالی است که باید برای این شورا از افراد متخصص استفاده شود.
تشکری هاشمی بیان کرد: در حال حاضر میل به بازدید از خانهموزهها کاهش یافته در حالی که توجه به این مسأله حائز اهمیت است. نرخگذاری در این زمینه سبب شده که نخستین مانع برای میل به بازدید از این موزهها کاهش یابد از طرفی مدارس هم در اردو و سفرهای علمی زمانی که با این مسأله مواجه میشوند به نوعی بازدارنده است و پیشنهاد میکنم که نرخگذاری برای بازدید دانشآموزان و گردشگران انجام نگیرد.
این عضو شورای شهر تهران گفت: ما هدفمان از راهاندازی خانهموزهها تولید ثروت نیست و به نظرم باید در این زمینه تجدیدنظر شود و رایگان دانشآموزان و گردشگران بتوانند از این موزهها بازدید کنند.
سپس احمد علوی رئیس کمیسیون میراث فرهنگی گفت: ما باید از سرمایه عظیم خانه موزه ها که در اختیار مدیریت شهری است، حفاظت کنیم. تعدادی از این موارد بسته است و به دلیل تعدد سازمان های مسئول ساعد مدیریت نامناسب هستیم.
وی افزود: اعضای آن شورای سیاست گذاری نیز به نحوی است که بتوانند در مدیریت موزه ها و خانه موزه ها نقش داشته باشند. در صورتی که این اصلاحات الان انجام نشود به سال آینده منتقل خواهد شد و روند آن طولانی میشود.
سپس نرگس معدنی پور بیان کرد: لایحه پیشنهادی این موضوع از سوی خود شهرداری آمده بود.
نامشخص بودن تعداد موزه های شهرداری در تهران
سپس مهرشاد کاظمی رئیس کمیته گردشگری شهرداری گفت: هنوز تعداد موزه های شهرداری در تهران مشخص نیست.
سپس مهدی اقراریان گفت: برخی خانه ها موزه ها وضعیت مناسبی ندارند. به عنوان مثال خانه شهدا از جمله این موارد است که رها شده اند. در حال حاضر برخی خانه موزه ها وضعیت خوبی ندارد و همان بلایی که سر سراهای محله آمده بر سر آنها آمده است.
در ادامه علیرضا نادعلی گفت: پیشنهاد بنده این است که تصویب این طرح را متوقف بر ارائه گزارش از سوی معاونت فرهنگی نکنیم. مدتی پیش طرح ساماندهی میدان آزادی به عنوان یک مکان فرهنگی را آوردیم و تصویب شد اما وارد معاونت های فرهنگی شد و دچار اختلال شد لذا این طرح را هم به نتیجه برسانیم تا دچار توقف نشود.
در نهایت این لایحه برای بررسی بیشتر به کمیسیون مربوطه بازگردانده شد.
نظر شما