حسین عباس زاده در گفتگو با خبرنگار مهر در بیرجند اظهار داشت: بنای آرامگاه این عارف بزرگ با فرم هشت ضلعی با گنبدی که در اصل نورگیر مقبره محسوب می شود، احداث شده است.
وی افزود: فضای داخلی آرامگاه بسیار ساده و عاری از تزئینات ساخته شده است و فقط کتیبه کاشی سفید که در آن جملاتی از اشعار ابن حسام در زیر گنبد نور گیر نصب شده است، به چشم می خورد.
عباس زاده خاطرنشان کرد: کار محوطه سازی بنا از سال گذشته با اعتباری بالغ بر 130 میلیون ریال آغاز شد و در سال جاری نیز با تخصیص 300 میلیون ریال از محل اعتبارات استانی به پایان خواهد رسید.
این مسئول، احداث راه پله دسترسی در قسمتی از سکوی دور بنا، مرمت دیوارهای فرسوده محوطه و مرمت پلکان ورودی مقبره را از طرح های در دست احداث این بنای تاریخی عنوان کرد.
وی همچنین یادآور شد: عملیات در دست اقدام در سال 86 شامل تعمیر قسمت هایی از بنای اصلی آرامگاه، ادامه و تکمیل محوطه سازی و اجرای سیستم روشنایی مجموعه است.
آرامگاه ابن حسام خوسفی برای نخستین بار در سال 925 هجری قمری احداث و در قرن 13 به وسیله امرای قهستان به شکل امروزی بازسازی شد که هم اکنون با شماره 2059 در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است. ابن حسام خوسفی در خانواده ای دانشمند و پرهیزگار دیده به جهان گشود و در قصیده سرایی و مداحی متبحر و به دلیل اعتقاد راسخی که به پیامبر اسلام (ص) و اهل بیت (ع) داشت پیوسته به مدح و منقبت آنان می پرداخت. ابن حسام در انواع شعر هنر نمایی و طبع آزمایی کرده و از وی سه اثر ارزشمند به نام های دیوان اشعار، خاوران نامه و نشر الالی باقی مانده که از این میان دیوان شعر وی شامل 10 هزا رو 844 بیت در مدح خاندان حضرت محمد (ص) در سال 1366 به چاپ رسیده است.
نظر شما