به گزارش خبرنگار پارلمانی مهر، حسین پاپی مخبر کمیسیون اجتماعی در توضیح بررسی طرح یک فوریتی تغییر ساعت رسمی کشور دلایل اصرار مجلس بر آن را صرفه جویی در مصرف برق ،کاهش خاموشی بهبود وضعیت اجتماعی و اقتصادی و کاهش تصادفات خواند .
از سوی دیگر محمد دهقان نایب رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی در مخالفت با این طرح گفت: این مسئله جزئی است و اصل اینکه مجلس بخواهد وارد مسائل جزی اجرایی شود ، به صلاح نیست چرا که شورای نگهبان هم با آن مخالف است.
وی افزود: اکنون در نیمه سال قرار داریم و چنانچه این طرح بخواهد اجرایی شود با مشکلاتی مواجه خواهیم شد.
دهقان ادامه داد: چندین سال است که تغییرات ساعت صورت می گرفت و دولت امسال به تشخیص خود صلاح ندانست این کار صورت بگیرد و اکنون اتفاقی هم نیفتاده است و نظرات کارشناسی هم متفاوت است و فارغ از مسائل کارشناسی از لحاظ مصالح کلی کشور چنانچه مجلس وارد مسائل جزئی نشود بهتر است.
نماینده طرقبه و چناران با بیان اینکه "اکنون جا ندارد که به این طرح بپردازیم" تصریح کرد: همکاران به این طرح رای ندهند چرا که در آخر سال نتایج عدم اجرای تغییر ساعت رسمی کشور را دولت برآورد خواهد کرد و برای سال بعد خود می تواند تشخیص بدهد چه اقدامی بهتر است.
همچنین ایرج ندیمی نماینده در موافقت با طرح تغییر ساعت رسمی کشور با اشاره به اصل 71 قانون اساسی گفت: طبق این اصل مجلس در عموم مسائل در حدود مقرر در قانون اساسی می تواند به وضع قانون بپردازد لذا این قانون حدود مقرر را با جزئی و یا کلی بودن روبرونکرده است .
وی با اشاره به سخنان دهقان تصریح کرد: من نمی دانم شورای نگهبان مخالفت خود را با این طرح کی اعلام کرده است و یا کجای قانون اساسی مخالفت با طرح تغییر ساعت درج شده است.
ندیمی با بیان اینکه این سخن مبنای حقوقی ندارد خاطر نشان کرد: نمایندگان مجلس هم برای مسائل جزئی و هم کلی قانون می گذرانند و ما در رابطه با فوریت این طرح با علم و آگاهی رای داده ایم و آگاهیم که در صورت تصویب برای امسال اجرایی نخواهد شد لذا از این جهت کسی ادعا نکرد که این طرح برای سال 86 اجرایی شود.
نماینده لاهیجان همچنین در خصوص خسارت تصریح کرد: چگونه می توان گفت عدم اجرای این طرح موجب خسارت اقتصادی نمی شود و ما می گوییم کشوری که نیاز به صرفه جویی و سرمایه گذاری دارد اکنون دچار تنگنا شده است و امسال با کم آبی و کم برقی مواجه شده ایم.
وی ادامه داد: دولت برای صرفه جویی در مصرف بنزین پروژه دارد و این موضوع هم از همان جنس است ، عملا با صرفه جویی که شعار این مجلس هم است مطابقت دارد ، چرا که ما می خواهیم از زمان، هوا و خورشید بیشترین استفاده را به نفع کشور به دست آوریم.
نماینده لاهیجان با تاکید بر اینکه مجلس باید هماهنگ عمل کند گفت: مردم در خصوص عملکرد ما قضاوت می کنند و خواهند گفت چطور تغییر ساعت مسئله ای جزئی است ولی تغییر ساعت کار بانکها کلی است؟
وی خاطر نشان کرد: این طرح باید از جهت استفاده از اوقات شرعی ، دفع ضرر و کاهش خسارت رای بیاورد تا از سال بعد تا ده ها سال آینده اجرایی شود و ما از منافع آن بهره برداری کنیم.
در ادامه ستار هدایت خواه در اخطاری قانون اساسی با اشاره به اصل 138 این قانون گفت: طبق این اصل هیئت وزیران حق دارد برای انجام وظایف اداری و تامین اجرای قوانین و تنظیم سازمان های اداری به وضع تصویب نامه و آئین نامه بپردازد لذا تغییر و تنظیم ساعت رسمی ادارات طبق این اصل قانون اساسی جزء وظایف هیئت وزیران است و اقدامی که اکنون انجام می گیرد در مغایرت با این اصل است.
مهدی ابوترابی که ریاست جلسه علنی را بر عهده داشت این اخطار را وارد ندانست.
در ادامه جلسه محمد ناصر توسلی زاده نماینده تربیت حیدریه در مخالفت با این طرح یک فوریتی گفت: طرح ها و لوایحی که مهم است طبق اصل 85 به کمیسیون واگذار می کنیم ولی برای اینگونه موارد جزئی این همه در مجلس وقت گرفته می شود. در حالیکه این مسئله را می توان در نشست با دولت حل کرد.
وی ادامه داد: من پیشنهاد می کنم هیئت رئیسه در رابطه با این گونه بحث ها با تدبیر برخورد کند و بررسی آن را طبق اصل 85 به کمیسیون واگذار نماید و شان مجلس را در بخشی که در حد یک بخشنامه قابل حل است پایین نیاورد.
در ادامه کاظم دلخوش نماینده صومعه سرا در موافقت با این طرح به تاثیر این قانون در سالیان سال اشاره کرد و گفت: به هر حال مجلس هم در مسائل جزئی و هم کلی اجازه ورود دارد و این قانون، مقطعی نبوده و دائم است.
نماینده صومعه سرا ادامه داد: تغییر ساعت رسمی کشور در دهه 50 و 60 هم یک بار مطرح شد و ایران همراه 70 کشور دیگر پیش از این تجربه این تغییر ساعت را داشته است.
وی تصریح کرد: بر اساس بررسی های صورت گرفته فاصله زمانی بیدار شدن تا شروع به کار 5/1 تا 2 ساعت باشد و کمتر و بیشتر شدن از این مقدار به افراد صدمه می زند.
دلخوش ادامه داد: ساعت رسمی کنونی سبب شده تا نماز مردم قضا شود و اگر تغییر ساعت رسمی انجام می گرفت این اتفاق نمی افتاد.
وی گفت: طبق بررسی ها و مطالعات مرکز پژوهش ها کشور با تغییر ساعت رسمی کشور انرژی بین 1 تا 3 درصد صرفه جویی می شود و این در حالی است است که در برخی مناطق گرمسیری کشور که کار از ساعت 6 صبح تا 12 ظهر است به تغییر نکردن ساعت بر کارگران تاثیر منفی گذاشته است.
نظر شما