۱۷ دی ۱۴۰۰، ۱۳:۰۴

در آلمان؛

کتاب «خانواده‌ها، اقتدار و انتقال دانش در خاورمیانه» منتشر شد

کتاب «خانواده‌ها، اقتدار و انتقال دانش در خاورمیانه» منتشر شد

کتاب «خانواده‌ها، اقتدار و انتقال دانش در خاورمیانه» کاری از مورخان و اساتید کرسی مطالعات ایرانشناسی دانشگاه‌های آلمان و فرانسه در آلمان منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رایزنی فرهنگی ایران در برلین؛ کتاب «خانواده‌ها، اقتدار و انتقال دانش در خاورمیانه» کاری از مورخان و اساتید کرسی مطالعات ایرانشناسی دانشگاه‌های آلمان و فرانسه در آلمان منتشر شده است.

این کتاب پژوهشی در ۳۳۴ صفحه به زبان‌های انگلیسی، فرانسوی و آلمانی نگارش شده است و توسط شرکت انتشاراتی «ناشران برپولز» به فروش می‌رسد.

در مقدمه این کتاب آمده است:

این مجموعه در برگیرنده مقالاتی با مضامینی پیرامون خانواده در خاورمیانه مدرن اولیه است که از منظری بین رشته‌ای و تطبیقی آن را دنبال می‌کند. نویسندگان این کتاب مطالب جامع و تحقیقاتی متعددی پیرامون تاریخ و ماهیت خانواده‌ها در آسیای مرکزی، ایران، ترکیه عثمانی و جهان عرب از قرن پانزدهم تا هفدهم گردآوری کرده‌اند و به بررسی و کنکاش پیرامون موضوعات آن می‌پردازند.

این اثر همچنین، اهمیت مفهوم کلیدی «خانواده» را در گسترده‌ترین معنای ممکن، اعم از تبار، نسب، خاندان یا سلسله و ارتباط آن با مفهوم انتقال دانش، اقتدار، مقام و قدرت را مطرح و به بررسی آن می‌پردازد.

مقالات این کتاب بر اساس منابع اولیه آن به عربی، فارسی و ترکی تهیه شده است و با توجه به فرهنگ و هنر هر منطقه جغرافیایی، به تفصیل به فرآیندها و پویایی های انتقال قدرت در مبحث «خانواده‌ها» می‌پردازد.

نویسندگان و ویراستاران این اثر منحصر به فرد مورخان و اساتید دانشگاهی مشهور در حوزه خاورمیانه از کشورهای آلمان و فرانسه، کریستوف ورنر، استاد کرسی مطالعات ایران شناسی در دانشگاه بامبرگ، ماریا زوپه: مدیر تحقیقات مرکز تحقیقات جهان ایرانی؛ زبان‌ها و مرکز فرهنگ‌ها و جوامع از دوران باستان تا امروز در پاریس و آلبرشت فیوز، استاد مطالعات اسلامی در دانشگاه ماربورگ هستند.

فهرست مطالب این کتاب عبارت است از:

«سلسله‌های مذهبی و شبکه‌های علم و دانش»، «خانواده و انتقال دانش در سرزمین دمشق در عهد عثمانی»، «روایت بحران یک سلسله: موردی از مصر در عهد عثمانی»، «جدل‌گرایان به‌عنوان پل‌هایی در شبکه‌های دانش در عصر ایران صفوی»، «خویشاوندی، موقعیت و مشروعیت»، «جنگجویان، پادشاهان و خلفا: پرسش‌هایی درباره خاستگاه و فرهنگ کردستان در قرن شانزدهم و هفدهم»، «خانواده‌های کارمندان دولت در عهد عثمانی (قرن پانزدهم تا شانزدهم)»، «ازدواج‌ها و استراتژی‌های سیاسی»، «روابط سلطنتی؛ انتقال قدرت و گسترش شبکه‌ها از طریق روابط زن و شوهر در مصر پیشامدرن»، «سیاست و خواندن در زمان عثمانی»، «خط و نسب و انتقال آن»، «میراث خانوادگی: ردیابی سه نسل از کارگران چوب در مازندران (ایران، ۱۴۶۰ تا ۱۵۰۰)»، «مدیریت املاک: خانواده در خانواده»، «سیدان رضوی در مشهد: خانواده در خانواده»، «تأسیس و رشد یک خانواده «قدیس» در هرات از قرن پانزدهم تا هجدهم» و «ایجاد مالکیت خانوادگی در ایران اولیه: فعالیت های اجتماعی-اقتصادی نجف قلی خان تبریزی در قرن هجدهم».

کد خبر 5394032

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha